Čína-Rabbit Flight Controller
Re: Čína-Rabbit Flight Controller
Nastavil jsem desku podle návodu , a pořád mě nejdou roztočit motory . Na desce svítí 6diod po chvilce se rozsítí všechny a přecházejí z plného svitu do žhunutí . Při pohybu páky směrovky - mod2 směrovka v pravo , diody na desce buď shasnou nebo se rosvítí . Zapojení jsem už několikrát kontroloval , skusil jsem jiný i prijímač , už nevím jak dál . Prosím nekoho o radu .
To bude asi tím, že k odjištění desky se používá kanál křidélek a ne směrovky
. Tedy plyn na minimum a křidélka doleva.
Šiki
Šiki
To jsem věděl že to odemknu pákou křidélek, ale to nešlo reagovala pouze směrovka . Problem je už vyřešen měl jsem špatně nastavený vysílač . Králík přišel v pondělí a při kvaltu honem to vyskoušet jsem špatně smazal model ve vysílači a pravděpodobně zůstal nastavený jeden mix . Po resetu vysílače králík je funkční . Ješte musím udělat kalibrace a pak to vyskoušet v letu . Jsem nato zvědav , mám Xcoptr s deskou KK kterou nahradil králík .
zdravim ..
dnes som rabbit-a poslal do vzduchu v zakladmon nastaveni t.j. 4 kanaly, default z programu ale skoncil som s tym ze pri vzlete a lete sa otaca okolo osi. V kkcopteroch sa to riesilo ziskom yaw-u ale tu nic take nevidim.
netusite v com by mohol byt problem ?
vdaka.
dnes som rabbit-a poslal do vzduchu v zakladmon nastaveni t.j. 4 kanaly, default z programu ale skoncil som s tym ze pri vzlete a lete sa otaca okolo osi. V kkcopteroch sa to riesilo ziskom yaw-u ale tu nic take nevidim.
vdaka.
Yaw gain je tady Direct Stability. A jen takový hloupý dotaz, trim směrovky nepomohl?
Šiki
Šiki
Tiez rozmyslam nad quadom. A ten Rabbit ma zrejme najlepsi pomer cena/vykon. Ale... Mam pozicany AR Drone a ten drzi ako pribity. Vacsiu stabilitu som fakt jakziv nevidel. Je to asi tym ze je lahky, male vrtulky, ale nebola by cesta pouzit elektroniku z Drona a dat tam normalne ESC a motory? To ze to lieta cez wifi je uz vyriesene, da sa spravit konverzia na 2,4 GHz. Co vy na to? Staval som quada s doskou z HK, ale to ma teda bohvieako nepresvedcilo. Drone je oproti tomu ako Mercedes proti skodovke.
WW2
Trim nezabral, dokonca som si vsimol ze na pokus o otocenie quadu smerovkou do protismeru otacania akoby nereagoval
Igel píše:Tiez rozmyslam nad quadom. A ten Rabbit ma zrejme najlepsi pomer cena/vykon. Ale... Mam pozicany AR Drone a ten drzi ako pribity. Vacsiu stabilitu som fakt jakziv nevidel. Je to asi tym ze je lahky, male vrtulky, ale nebola by cesta pouzit elektroniku z Drona a dat tam normalne ESC a motory? To ze to lieta cez wifi je uz vyriesene, da sa spravit konverzia na 2,4 GHz. Co vy na to? Staval som quada s doskou z HK, ale to ma teda bohvieako nepresvedcilo. Drone je oproti tomu ako Mercedes proti skodovke.
No já jsem si AR Drone předělával na rádio (Mirumod) a je fakt, že to stabilitu má hodně dobrou. S rádiem se to ovládá daleko líp a přesněj než s mobilem, nebo tabletem. Ale tam tu stabilitu dělá ta spodní kamera a sonar. Někdy je pro mě ten sonar i na škodu. Tu kameru ale s rádiem vypínám, protože potom je let mnohem hladší. Já mám ještě quada multiwii a nemůžu si pomoct...AR Drone půjde z domu (pokud má někdo zájem - SZ). Už jsem někde četl o tom že to někdo předělával na jiný rám, regly a pod, ale myslím že tam narazili na dost problémů a vyplynulo z toho že nemá cenu se do toho vůbec pouštět. Za ty prachy bych už raději šel do DJI Naza.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
pakozdy píše:zdravim ..
vdaka.
Je mozne ze to bude zle uchytenym motorom ? Vsimol som si ze 2 su trocha vyosene ulozene - asi dosledok nejakeho trdsieho padu.
Na RCGroups se včera objevila nová beta testovací verze fw. Podle ohlasů na fóru s zatím nejlepším a dalo by se říci snad i celkem funkčním CareFree, PositionHold a Gohome módem
http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=4947167&d=1340021155
Šiki
http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=4947167&d=1340021155
Šiki
Já to chtěl dnes vyzkoušet,ale nestihnul jsem to. Snad se to povede zítra. Dle ohlasů je to zatím nejlepší soft co vymysleli,tak jsem zvědav.
Ahoj tak už mám taky králíka doma a chtěl bych se zeptat pěkně od začátku co a jak:-)
Desku jsem připojil k PC s připojeným GPS a Sono zatím bez přijímače.
Diody pořád blikaj jak blbí sem a tam.Je to normální.GPS svítí červeně,mám to jen na stole takže satelity to asi nenajde ale projevuje se to nějak když satelity najde?Co musím udělat všechno za kalibrace.Sono ukazuje výborně,baro asi taky nějaké dm tam jsou a trochu se mění ale asi je potřeba aby to bylo venku že?Musí být barometr uzavřenej v nějaký krabici nebo normálně na "vetru a dešti".
A ještě co znamená v tom PC programu u nastavování 5,6,7 kanálu to L,M,H popřípadě nebyl by nějakej popis těch funkcí samozřejmě v CZ?
Moc díky
Desku jsem připojil k PC s připojeným GPS a Sono zatím bez přijímače.
Diody pořád blikaj jak blbí sem a tam.Je to normální.GPS svítí červeně,mám to jen na stole takže satelity to asi nenajde ale projevuje se to nějak když satelity najde?Co musím udělat všechno za kalibrace.Sono ukazuje výborně,baro asi taky nějaké dm tam jsou a trochu se mění ale asi je potřeba aby to bylo venku že?Musí být barometr uzavřenej v nějaký krabici nebo normálně na "vetru a dešti".
A ještě co znamená v tom PC programu u nastavování 5,6,7 kanálu to L,M,H popřípadě nebyl by nějakej popis těch funkcí samozřejmě v CZ?
Moc díky
No, nechceš toho zrovna málo, zdá se , že víceméně všechno
. "Tady jsem,hurá, mám Rabbita a teď se snažte abych to rozchodil
. " Tak asi takhle mi připadá Tvůj dotaz. CHtělo by to vyvinout i trošku vlastního úsilí. No ale popořádku.
LED běhají jako blbé protože testují všechny senzory které tam máš, a budou běhat dokud nedostanou od všech korektní signál.To je normální. Do té doby s tím nic neuděláš. A korektního signálu od GPS se doma na stole Rabbit dočká dost těžko, takže doma odpoj GPS. Pak to přestane běhat a začně to v pomalém rytmu všechny LED najednou zapínat a vypínat. ( V průbehu toho běhání musíš pohnout některou páčkou na vysílači, protože to testuje i signál z vysílače.) To značí, že test proběhnul OK a je připraveno k letu. Ale před letem musíš odarmovat motory, to se dělá tak, že dáš plyn dolů a křidélka doleva na 3 sec. Pak to opět začne zuřivě blikat ( způsob blikání se dá nastavit) a můžeš letět. Kalibrovat se musí - rozsah plynů motorů, horizont pro akcelerometry , magnetometr . Jak na to, to je popsáno v návodu,i s obrázky jak mají být páčky na vysílači. L, M. H = Low, Middle , High - polohy přepínačů na vysílači pro příslušné kanály kdy se funkce zapne. Třeba automatické přistání, anebo návrat domů pro GPS.
A když už máš GPS, že je GPS v pořádku načten a uložena aktuální poloha poznáš tak, že Tě to pustí dál a pípne to , k tomu odarmování motorů. Bohužel je to uděláno dost nešťastně, není žádná indikace že signál z GPS je OK, zprvu mě to docela potrápilo. Venku to při prvním načtení na novém místě může chvíli trvat,( zvláš't pokud se GPS stěhoval na velkou vzdálenost) ale při těch dalších je to otázka maximálně pár desítek sekund.
BAro je třeba nějak schovat, nějak tak, aby k tomu volně proudit vzduch, ale aby tam nemohly poryvy větru anebo proud vzduchu a turbulence od vrtulí, jinak to bude poskakovat nahoru a dolů. Já to mám zakryto molitanovým krytem.
LED běhají jako blbé protože testují všechny senzory které tam máš, a budou běhat dokud nedostanou od všech korektní signál.To je normální. Do té doby s tím nic neuděláš. A korektního signálu od GPS se doma na stole Rabbit dočká dost těžko, takže doma odpoj GPS. Pak to přestane běhat a začně to v pomalém rytmu všechny LED najednou zapínat a vypínat. ( V průbehu toho běhání musíš pohnout některou páčkou na vysílači, protože to testuje i signál z vysílače.) To značí, že test proběhnul OK a je připraveno k letu. Ale před letem musíš odarmovat motory, to se dělá tak, že dáš plyn dolů a křidélka doleva na 3 sec. Pak to opět začne zuřivě blikat ( způsob blikání se dá nastavit) a můžeš letět. Kalibrovat se musí - rozsah plynů motorů, horizont pro akcelerometry , magnetometr . Jak na to, to je popsáno v návodu,i s obrázky jak mají být páčky na vysílači. L, M. H = Low, Middle , High - polohy přepínačů na vysílači pro příslušné kanály kdy se funkce zapne. Třeba automatické přistání, anebo návrat domů pro GPS.
A když už máš GPS, že je GPS v pořádku načten a uložena aktuální poloha poznáš tak, že Tě to pustí dál a pípne to , k tomu odarmování motorů. Bohužel je to uděláno dost nešťastně, není žádná indikace že signál z GPS je OK, zprvu mě to docela potrápilo. Venku to při prvním načtení na novém místě může chvíli trvat,( zvláš't pokud se GPS stěhoval na velkou vzdálenost) ale při těch dalších je to otázka maximálně pár desítek sekund.
BAro je třeba nějak schovat, nějak tak, aby k tomu volně proudit vzduch, ale aby tam nemohly poryvy větru anebo proud vzduchu a turbulence od vrtulí, jinak to bude poskakovat nahoru a dolů. Já to mám zakryto molitanovým krytem.
Trolle:Děkuji moc za vysvětlení všech pojmu co jsem se ptal je to přesně to co jsem potřeboval vědět a zároveň se omlouvám že s tím takle otravuju.Jelikož neumím moc nebo spíš vubec anglicky tak by bylo luštění návodu dost složité tu kalibraci už nějak udělám jen mi šlo hlavně o obecný popis co a jak což si napsal dokonale.Myslím si že to pomuže i dalším lidem který taky neví co s tím nebo spíš nebudou vymejšlet vymyšlené.
Ještě k tomu BAROmetru ,takže když senzor barometru překriju kostičkou molitanu tak by to mělo stačit jo?
Ještě k tomu BAROmetru ,takže když senzor barometru překriju kostičkou molitanu tak by to mělo stačit jo?
paegas123 píše:Ještě k tomu BAROmetru ,takže když senzor barometru překriju kostičkou molitanu tak by to mělo stačit jo?
Tak na tohle nemůžu dát jednoznačnou odpověď. Záleží jak je to přikryté. A nemusí to být molitan, dobré řešení je strčit celou elektroniku do nějaké krabičky a umožnit přístup vzduchu. No prostě to vymysli tak, aby na senzor nemohlo foukat. Odnikud . Ale přitom to nesmí být vzduchotěsné. Nehledej v tom žádnou vědu.