Michal_N píše:To zdendys:
Bohužel jsi s ASW 28 neměl nejlehčí start. Možná by pro tebe bylo lepší odložit ASW 28 do skříně a koupit si něco lepšího pro učení. Až se za čas podstatně zlepšíš, tak si třeba ještě s ASW 28 pěkně zalétáš. Takhle ho jen zbytečně rozbiješ a navíc budeš ještě zklamaný.
Nebo alespoň nelétej sám, ale jen s pomocí někoho zkušeného.
přesně takhle jsem dopad, před chvílí jsem z ASWčka vykuchal co jsem do něj dodával (motor s reglem, dvě serva a přijímač). v pondělí přijde Flop od ŠADu, až pořeším ohnutou osu tak ho osadím a snad si konečně zalétám. s ASWčkem jsem defacto odlétal asi jen 8 minut. Jinak samé pády, ať už způsobené mojí nezkušeností nebo i rušením, nebo prostě nevím. Každopádně tohle není letadlo pro začátečníky

malá hloubka, vyšší hmotnost, nulové vzepětí = hned to jde po křídle k zemi. Nejzajímavější je, že ten jediný let kdy jsem sice furt musel páčkovat, ale jakž takž to letělo, bylo celou dobu výškové kormidlo v potlačené poloze. Při posledních pokusech jsem ho zkoušel jen klouzat a měnit těžiště a nejlíp mi to vycházelo asi na 56mm od náběžky? tj. asi o cenťák dál než by mělo být? no po pročtení fora na RCgroups je i tohle asi možné. Nicméně teď ho odkládám a jednou se k němu snad vrátím, slepím špičku, poladím a do vzduchu ho dostanu!