ASW-28 od Pelikána

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mbsped

mohu posoudit

#136 Příspěvek od mbsped »

zdendys píše:Zdravím, napíšu několik vět, i když ......

jako začátečník mám jak Asw28 tak Radiana a opravdu s asw velice nerad lítám. Radian je pro začátečníka bezkonkurenční. Obě mi zalétával profík, který okamžitě tvrdil,že Asw pro začátečníka určitě vhodný není...má velmi štíhlé křídlo-vyžaduje neustálou pozornost od pilota,velice špatně reaguje na ovládání a má velmi slabý motor. Chystám se na překopání toho Asw,pak věřím,že to bude dobré letadlo.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od zdendys »

Jo, jo, tak to je, stačí jen vyměnit motor, regulátor, aku, přemístit serva, předělat táhla, udělat vzepětí, předělat pantíky a nakonec se naučit lítat na jiném eru a pak bude pro mě ASW28 přesně to pravé ořechové...
" 1min. STAVBY - CELÉ DNY LÉTÁNÍ" :D
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od Michal_N »

To zdendys:
Bohužel jsi s ASW 28 neměl nejlehčí start. Možná by pro tebe bylo lepší odložit ASW 28 do skříně a koupit si něco lepšího pro učení. Až se za čas podstatně zlepšíš, tak si třeba ještě s ASW 28 pěkně zalétáš. Takhle ho jen zbytečně rozbiješ a navíc budeš ještě zklamaný.
Nebo alespoň nelétej sám, ale jen s pomocí někoho zkušeného.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od lubo1 »

[quote="zdendys"]
Nechcem provokovať, práve som sa vrátil z lúky za dedinou a boll som prevetrať to ASW, než ho vrátim majiteľovi. Stúpal som 5* do cca 100 m a nalietal úplne pohodových 40 minút. Dalo by sa viac, ale už sa dosť zotmelo.
Neviem, ako tam má byť ťažisko - niekde sa tu objavilo 5 mm.
Mne to vyšlo na optimálny klz asi 11mm.
Ten pohon je skutočne slabý - mal som dvojo aku, ale dá sa aj s tým... :lol:
Edit
Dobil som aku - origo 1100ka tri stúpania - dobité 641 mAh
Rhino 1700ka - len dve stúpania 360 mAh..
http://lubo111.rajce.idnes.cz
robotmz

#140 Příspěvek od robotmz »

Vidím že už je môj termický špeciál zrejme hotový 8O 8O 8O 8) 8)
Takže zatiaľ sa tie RHINA 1700 osvedčili ??
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od lubo1 »

robotmz píše:Vidím že už je môj termický špeciál zrejme hotový 8O 8O 8O 8) 8)
Takže zatiaľ sa tie RHINA 1700 osvedčili ??

Vidím, že si po dovolenke. Večer môžem predviesť a odovzdať.
Čo sa pohonu týka, ja by som dal trojčlánok a iný motor....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od kubadera »

Michal_N píše:To zdendys:
Bohužel jsi s ASW 28 neměl nejlehčí start. Možná by pro tebe bylo lepší odložit ASW 28 do skříně a koupit si něco lepšího pro učení. Až se za čas podstatně zlepšíš, tak si třeba ještě s ASW 28 pěkně zalétáš. Takhle ho jen zbytečně rozbiješ a navíc budeš ještě zklamaný.
Nebo alespoň nelétej sám, ale jen s pomocí někoho zkušeného.

přesně takhle jsem dopad, před chvílí jsem z ASWčka vykuchal co jsem do něj dodával (motor s reglem, dvě serva a přijímač). v pondělí přijde Flop od ŠADu, až pořeším ohnutou osu tak ho osadím a snad si konečně zalétám. s ASWčkem jsem defacto odlétal asi jen 8 minut. Jinak samé pády, ať už způsobené mojí nezkušeností nebo i rušením, nebo prostě nevím. Každopádně tohle není letadlo pro začátečníky :-( malá hloubka, vyšší hmotnost, nulové vzepětí = hned to jde po křídle k zemi. Nejzajímavější je, že ten jediný let kdy jsem sice furt musel páčkovat, ale jakž takž to letělo, bylo celou dobu výškové kormidlo v potlačené poloze. Při posledních pokusech jsem ho zkoušel jen klouzat a měnit těžiště a nejlíp mi to vycházelo asi na 56mm od náběžky? tj. asi o cenťák dál než by mělo být? no po pročtení fora na RCgroups je i tohle asi možné. Nicméně teď ho odkládám a jednou se k němu snad vrátím, slepím špičku, poladím a do vzduchu ho dostanu!
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od BOSS8 »

kubadera píše: ale jakž takž to letělo, bylo celou dobu výškové kormidlo v potlačené poloze.

BINGO --- polomaketa je třeba držet na rychlosti --- což je u tohoto ASW potíž z důvodu -hrubšího povrchu ,nízké hmotnosti, pružnosti konstrukce, a zejména nezkušeností pilotů (začátečníků).
Lítat se s tímhle modelem dá, ovšem nikoliv příjemně ( začátečníkům rozhodně doporučuji jiné éro).
Určitě doporučuji aktivovat alespoň základní mixy (v případě že nepoužíváte shit/setové radio) tj. velká diferenciace křidélek ( serva křidélek umístit před křidélko) , mix křidélka/směrovka v poměru 100/100. Já mám namixovány ještě flap/elevator a brzdy. Tohle éro na mě rozhodně dojem neudělalo a vzhledem k tomu že je určeno začtečníkům, ho definuji jako jasnou PASTIČKU NA LIDI :!:
Je jasný že každý adept ho roztříští na atomy a zkušený pilot bude nasr.... bo za ty prachy se dá pořídit NESROVNATELNĚ LEPŠÍ éro :!: :!: :!:

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne ned 30.08.2009 0:20, celkem upraveno 1 x.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od BOSS8 »

Michal_N píše: nelétej sám, ale jen s pomocí někoho zkušeného.

:!: zapamatujte si jeho větu jako pravidlo č.1 - ušetříte si spoustu zklamání i peněz. :!:
RayBan
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od RayBan »

BOSS8: nemyslím, že by to byla pastička, deset let tady strašila a lidi nasírala Sky Lady, teď přišel nový model a dostal jiný tvar, nic víc.

Jinak fotky máš nádherné, je to můj sen vzít éro na Ranou,
ale až budu někdy poblíž.

RayBan
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od BOSS8 »

RayBan píše:BOSS8: nemyslím, že by to byla pastička, deset let tady strašila a lidi nasírala Sky Lady, teď přišel nový model a dostal jiný tvar, nic víc.

Jinak fotky máš nádherné, je to můj sen vzít éro na Ranou,
ale až budu někdy poblíž.

RayBan

Sorry, ale musím trochu oponovat - elektronika SKYLADY byla skutečně sakumprásk sajrajt , ale éro jako takový bylo mnohem odolnější a v letu stabilnější a milosrdnější k začátečníkovi. Dnes už je jasně mimo mísu, ale hodně lidí se na ni naučilo :!: Což se o tom ASW říci nedá :cry:
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne ned 30.08.2009 0:35, celkem upraveno 1 x.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Abu »

Jen bych doplnil, ze to Bossovo ASWcko je velmi znacne predelane. Tedy zakladni tvar z EPP je stejny, ale veskere nahony a serva jsou reseny jinak (podstatne lepe, snad akorat servo smerovky zustalo stejne, nebo tak nejak).
To jena aby nekdo nebyl zmaten, ze v tom samem prispevku pise, ze to ero je dost mrcha a hned na to fotky jak to masti na Rane. V te puvodni verzi v jake se to prodava je ovladatelnost opravdu dost spatna.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od BOSS8 »

/ABU :Jen bych doplnil, ze to Bossovo ASWcko je velmi znacne predelane /

:lol: :lol: :lol:
Pravda , nějak mi uniklo to neví každý :!: :lol: :lol: :lol:
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od kubadera »

Abu píše:Jen bych doplnil, ze to Bossovo ASWcko je velmi znacne predelane. Tedy zakladni tvar z EPP je stejny, ale veskere nahony a serva jsou reseny jinak (podstatne lepe, snad akorat servo smerovky zustalo stejne, nebo tak nejak).
To jena aby nekdo nebyl zmaten, ze v tom samem prispevku pise, ze to ero je dost mrcha a hned na to fotky jak to masti na Rane. V te puvodni verzi v jake se to prodava je ovladatelnost opravdu dost spatna.

mohl bys ty nahony a serva nafotit? videl jsem ty upravy od pepelopezz http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&id=2515 ale rad bych mel do budoucna vic inspirace, hlavne nahon vyskovky, tam to podle me dost drhne jak je original bowden tazeny odpredu a v kylovce se 2x ohyba... ja jsem predelal jen zavesy a experimentoval s mirnym vzepetim, ale kvuli spatnemu lepeni se mi nosnik rozlozil. nicmene ty fotky vypadaji skvele, vlilo mi to optimismus do zil, jednou ho do vzduchu urcite dostanu!
Abu
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od Abu »

kubadera píše:mohl bys ty nahony a serva nafotit? videl jsem ty upravy od pepelopezz http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&id=2515

No tak takhle strasne zpraseny, jako na tech fotkach, to Boss opravdu nema. Detaily musi dodat on.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“