Spirit FBL - bylo 4Dstabi
Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
provedu,hned zítra
TSA 600E,Gaui NX5,Gaui NX7,HD 502 all@SPIRIT,OXY3,OXY4MAX @IKONLOGO690,LA700 + nějaký ten eroplán
no moc hezký obrázky z toho vylezly
[
[
TSA 600E,Gaui NX5,Gaui NX7,HD 502 all@SPIRIT,OXY3,OXY4MAX @IKONLOGO690,LA700 + nějaký ten eroplán
Děkuji za grafy.
Bohužel to nevypadá dobře. Problém je jednoznačně na vrtulce a kromě velké špičky se tam tvoří rezonanční vibrace.
Ty jsou pro modely velmi špatné a znemožňují normálně fungovat.
Ta vysoká špička by neměla přesáhnout polovinu grafu a celkové vibrace 50%, aby se dalo říci, že je to v pořádku. Odhaduji, že to bude něco kolem 200%.
Nejdříve bych prověřil hřídel vrtulky a všechno co na ní rotuje. Hřídelku kutálet po skle - mělo by jít vidět odchylky.
Rezonanční vibrace vznikají u protose často špatným dotažením řemene a také, když nedrží dobře domek vrtulky. Zadní šroubek v domku vrtulky se nesmí nikdy přiáhnout moc, jinak se domek začne ohýbat. Někdy bohužel domek na trubce lítá i když se to přitáhne hodně, v tom případě není dobré použít ještě větší sílu, ale "něco" mezi trubku a domek dát, aby tam ta vůle nebyla.
Také doporučuji napnout řemen trochu méně.
V gripech vrtulky se někdy stane to, že si ložiska nesednou až nakonec (v plastu uvízne otřep) - pak vznikají další nepřesnosti a velké vibrace.
Bohužel to nevypadá dobře. Problém je jednoznačně na vrtulce a kromě velké špičky se tam tvoří rezonanční vibrace.
Ty jsou pro modely velmi špatné a znemožňují normálně fungovat.
Ta vysoká špička by neměla přesáhnout polovinu grafu a celkové vibrace 50%, aby se dalo říci, že je to v pořádku. Odhaduji, že to bude něco kolem 200%.
Nejdříve bych prověřil hřídel vrtulky a všechno co na ní rotuje. Hřídelku kutálet po skle - mělo by jít vidět odchylky.
Rezonanční vibrace vznikají u protose často špatným dotažením řemene a také, když nedrží dobře domek vrtulky. Zadní šroubek v domku vrtulky se nesmí nikdy přiáhnout moc, jinak se domek začne ohýbat. Někdy bohužel domek na trubce lítá i když se to přitáhne hodně, v tom případě není dobré použít ještě větší sílu, ale "něco" mezi trubku a domek dát, aby tam ta vůle nebyla.
Také doporučuji napnout řemen trochu méně.
V gripech vrtulky se někdy stane to, že si ložiska nesednou až nakonec (v plastu uvízne otřep) - pak vznikají další nepřesnosti a velké vibrace.
Spirit System
díky za rady,zaměřím se na ocasní část a dám pak vědět
tak jsem asi našel příčinu problému
Diky za info.
Take tusim, ze problem bude tam. Ma tam byt zarazka, do ktere se kolik na hridelce zasune.
Tady se stalo neco spatneho
Take tusim, ze problem bude tam. Ma tam byt zarazka, do ktere se kolik na hridelce zasune.
Tady se stalo neco spatneho
Spirit System
drážka fuč,kolíček ji krásně odsoustružil,no jo no nic nevydrží věčně 
tak Protos zálétán.Díky za rady
ale při posledním letu začal regulátor projevovat příznaky brzké smrti.To by se z toho jeden zvencnul...zatracený yepky čínský
ale při posledním letu začal regulátor projevovat příznaky brzké smrti.To by se z toho jeden zvencnul...zatracený yepky čínský
Elcobre2 píše: ale při posledním letu začal regulátor projevovat příznaky brzké smrti.To by se z toho jeden zvencnul...zatracený yepky čínský
A to se projevuje jak? Nemáš jen v té zimě baterky drobet out?
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
právě že to začlo dělat s mojí nejmladší a netvrdší baterkou....
začíná to asi 1sekundovým poklesem otáček,takové jakoby zhoupnutí párkrát za minutu.,což taky rozkmitá i ocas.Přesně tak se choval yep předchůdce v létě.Poklesy otáček se stupňovali tak,že po týdnu už nebylo možné ani rozumné s helinou lítat.
Když jsem pak régl zkusil dát do elektrovětroně,vůbec nereagoval na změny v nastavení kartou.Sic fungoval ale motor se rozbíhal snad 15 sekund, jako když se spouští turbovrtulový motor
začíná to asi 1sekundovým poklesem otáček,takové jakoby zhoupnutí párkrát za minutu.,což taky rozkmitá i ocas.Přesně tak se choval yep předchůdce v létě.Poklesy otáček se stupňovali tak,že po týdnu už nebylo možné ani rozumné s helinou lítat.
Když jsem pak régl zkusil dát do elektrovětroně,vůbec nereagoval na změny v nastavení kartou.Sic fungoval ale motor se rozbíhal snad 15 sekund, jako když se spouští turbovrtulový motor
Mohu potvrdit, přesně takhle se chová můj YEP 60A. Před měsícem poprvé, pak 10 - 15 baterek klid, po té párkrát zase, no a dnes co jsem lítal, tak už každá druhá baterka. A to se opravdu nedá.
A ještě doplním, vždy governor (aspoň u mě) spadne na nejnižší otáčky dle let. modu1 i když jsem zrovna lítal na 2. A následné přepnutí na třeba 3 a zpět na 2 otáčky jsou stále na 1. Po přistání a přerušení napájení a znovu připojení baterky opět chvíli fungují všechny 3 letové režimy.
A ještě doplním, vždy governor (aspoň u mě) spadne na nejnižší otáčky dle let. modu1 i když jsem zrovna lítal na 2. A následné přepnutí na třeba 3 a zpět na 2 otáčky jsou stále na 1. Po přistání a přerušení napájení a znovu připojení baterky opět chvíli fungují všechny 3 letové režimy.
DS-12>MiniTitanE325(nostalgie)>Devil420>Goblin500>GoblinSPORT700>KRAKEN580+5xSPIRIT
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
To by mě zajímalo co s těma YEPama děláte
... Já tu mám tři kousky (od 40A do 120A) už asi čtyři roky v permanentním provozu (režim gov. store, active freewheel) a nemohu na ně říci špatného slova... Jediné kdy s tím byl problém bylo ve spojení s HC3SX a Spektrum SAT, tam nastávaly pravidelné výpadky, jako kdybych cvakl TH Hold a pak to zase zapnul, ovšem od té doby co jsem se zbavil HC3SX a Spektrum RC tak to šlape jako hodinky.. Teď jsem kupoval další YEP 40A do Oxy3 (uz se to jmenuje RotorStar) a také naprosto bez problémů..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Asi jsem se na něj špatně podíval... Ale vážně - měl jsem ho dva a půl roku a co fungoval, tak taky nemůžu říct o něm nic špatného. Roztáčení heli a governor bezva.
DS-12>MiniTitanE325(nostalgie)>Devil420>Goblin500>GoblinSPORT700>KRAKEN580+5xSPIRIT
nevim asi špatná karma........v 600 stovkový helině mám Yep 120 HV a ten fachá bez problémů.Možná jestli těch 60 A neni málo na Protosáka?
Kluci já mám v Protosovi YEP 100A a v pohode,jediné co mám u všech helin vypnuté je hlídání napětí baterky
raději pristanu na totálně vyšťavenou baterku než autorotovat nebo rovnou spadnout při vyplým reglu
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/