Stolní soustruh do dílny

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
slastrn

Re: Stolní soustruh do dílny

#121 Příspěvek od slastrn »

jonyx27 píše:Az na to ze proma ma o 150 W mensi vykon a to je dost poznat . A celkovo vyrobky proma su neni presne a spracovanie uplne inde ked ze vlastnim od nich ine stroje .Proste totozne s cinou .

Zdravím jonyx27!
:)
Naposledy upravil(a) slastrn dne úte 19.08.2014 20:01, celkem upraveno 1 x.
jonyx27
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od jonyx27 »

Ked nezabudnem a budem v dielni tak to odfotim .
Vsetky pripravky davam do nozovej hlavy namiesto noza a do unyverzaly davam frezy .Trebars do nozovej hlavy upnem kovovu pasnicu na ktorej mam upynku pod ktoru chytim trebars duralovu kocku a opracujem na nej čelá. Druhy podobny pripravom mam ze tam uchytim rozne priemery gulatin a robim rozne splostenia alebo drazky pre pero . Ak ma clovek fantaziu tak dokaze narobit rozne pripravky len je tam clovek obmedzeny chybajucim jednym posuvom co ma len freza . Chcel som este kupit maly frezarsky posuvny stol a ten upat do nozovej hlavy a uz by som mal vlastne taku malu horizontku ale to casom . Nie vzdy do nozovej hlavy musia ist noze a nie vzdy do unyverzaly len opracovavany material .
Ak viem poradim. Roky praxe v modelarcine ma naucili vela ,no ucim sa stale .
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od jozefbb »

[img]http://img.tapatalk.com/d/13/11/08/e3y4yqy4.jpg[/img]

Priklad aj bez pripravku
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od jozefbb »

jozefbb píše:[img]http://img.tapatalk.com/d/13/11/08/e3y4yqy4.jpg[/img]

Priklad aj bez pripravku

Edit
Ale takto je maly rozsah na frezovanie
bv9
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od bv9 »

Osobně již skoro dva roky vlastním tuto třístovku http://www.cnc1.eu/sk/kombinovany-sustruh-freza a absulotně jede bez problémů. A že už se něco výrobků a součástek natočila. Vše je v původním stavu, nastavení vůlí bez problémů a nedám na něj dopustit. Vše co je k vidění na mých stránkách, je vyrobeno pouze na tomto soustruhu v desítkových, některé výrobky i ve stovkových sériích.
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od jozefbb »

No ja som kupil na bazosi toto, hlavne preto, ze bol stary a myslel som si ze je z trochu lepsieho materialu, da sa s nim robit aj zelezo , ale hned sa prajavia vole a musi sa dostavit , dural ok, ale vsak su to len take kutilske sustruhy. Taky prvy lepsi stoji cca 1400€
Přílohy
uploadfromtaptalk1384109456172.jpg
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od pkotatko »

Kdyz tu tak sijete do Promy...
Koupili jsme do firmy krome jineho i tyhle stroje
http://www.promacz.cz/stroje-naradi/Obr ... dmerovanim
http://www.promacz.cz/stroje-naradi/Obr ... dmerovanim
Dela se na nich 8 hodin denne. Jedou s minimalni udrzbou uz deset let. Je ale pravda, ze se na nich nestridaji lide. To je totiz vzdycky nejvetsi prusvih.
A ze nelze nabrousit vrtak nebo nuz v ruce ? Kdyz vis jak, mas cvik a praxi tak jsou kolikrat lepe nabrouseny nez z nastrojarny.
Delal jsem serizovace sestivretenovych vackovych automatu v Rakousku. A na nektere prace, specielne z nerezu jsem si vsechny nastroje brousil sam v ruce. I vymenne platky treba do upichovaku jsem si upravoval na diamantovem kotouci.
Vrtak spravne v ruce nabrousit neni zase takova veda. A nebude diru rozhazovat, nebude ji vrtat vetsi a nebo do plechu vyvrta diru kruhovou a ne trojuhelnikovou. Kdysi jsem znal opravdoveho machra a ten me tyhle veci naucil. On dokazal v ruce nabrousit vrtak na vrtani do titanu se schodovite odstupnovanym ostrim. To uz je opravdova frajerina. Pravda je, ze tohle remeslo dneska nikoho uz moc nebavi.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
ingwarr

#128 Příspěvek od ingwarr »

"pkotatko" oni si myslia že tu čínu čo majú doma s iním názvom, že je lepšia :mrgreen: môže byť sebe lepší sústruh keď obsluha nepozná základy obrabania a brusenia nožov :wink: videl som strpat aj SV-18 pri hrubovaní a to je pán sústruh :!:
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
JardaRůžička

#129 Příspěvek od JardaRůžička »

Máš pěkné mašinky, ale na modelařinu si je za 100 - 200 tisíc u nás pořídí málokdo.
LittleFalco

#130 Příspěvek od LittleFalco »

Cena tohodle modelu je dost navysena diky digitalnimu odmerovani. Podivej se, kolik stoji bez nej.
Ja mam Quantum 550 z bazaru, u me je obcas vyuzit druhym rokem.
Stale dela na pet setin. Ja - Strojarske vzdelani, ale ruce levy. Kdo tedy mrvi vysledek, ja, nebo masinka?Vyhoda hobby vyuziti je, ze se na tom dela pouze obcas a take je na vsechno dost casu, tak nemusim brat brutalni sponu. Hobby stroje jsou na nizsi namahani navrhovany a jejich porovnavani s 800kg strojem je proste nesmysl.
Zpátky doma, v kopcích :-)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od pkotatko »

Nepsal jsem to proto, ze tyhle masinky jsou na modelarinu to nejlepsi. Tyhle masiny jedou denne, dela se a vydelava se na nich. O tom to neni. Me jen trosicku namichlo jak jste psali o Prome. Ty masiny se kterymi mam zkusenost za tu cenu spatne nejsou. Kdybych chtel to same od TOSu, tak si za cenu musim pridat jednu nulu. A vydelaji stejne.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
petrct
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od petrct »

musim potvrdit tvé poznatky promu jsem prodával 10 let v krámu a i jiné značky a musím říct že to nebyli vůbec špatné stroje , spíše naopak, mnoho tvářícich se profi strojů bylo na tom hůř , promu máme i u fyrmy kde já externě pracuji a spokojenost
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
slastrn

#133 Příspěvek od slastrn »

Zdravím !!!!
Koupil jsem Mahos 22 a jsem rád,že ho mám !
Naposledy upravil(a) slastrn dne úte 19.08.2014 20:06, celkem upraveno 2 x.
Golfista

#134 Příspěvek od Golfista »

Co chceš ještě vylepšovat? Už na něm máš snad všechno co šlo udělat. Nebo jedině, aby dělal sám bez obsluhy? :wink: :wink: :wink:
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Rosta2 »

Golfista píše:Co chceš ještě vylepšovat? Už na něm máš snad všechno co šlo udělat. Nebo jedině, aby dělal sám bez obsluhy? :wink: :wink: :wink:

Někteří z nás si koupili soustruh na to, aby si na něm občas pro sebe, případně pro známe, a možná že i za malou odměnu na něm něco vytočili. No a někteří si koupili soustruh, aby na něm něco "vylepšovali" a k tomu hlavnímu, tj. soustružení, už se pro samé "vylepšování" ani nedostanou. :D
Odpovědět

Zpět na „Dílna“