Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Boby110

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#121 Příspěvek od Boby110 »

paegas123 píše:Ještě mi prosím někdo poraďte kde to mám koupit myslím tím vzhledem k ceně a spolehlivosti obchodu přece jenom je to zhruba 3 litry tak aby mě to taky došlo :roll:

Ahoj já to koupil tuto, zděs:

http://www.goodluckbuy.com/rabbit-fligh ... ee-cf.html

A takhle to létá: http://www.youtube.com/watch?v=6DCl9a5xCOU

Boby 110, OK2BOW
Boby 110, OK2BOW
Trinom

#122 Příspěvek od Trinom »

Boby110 píše:Ahoj, já s touhle deskou lécu každý druhý den, a jsem maximálně spokojen. Vše vč. sona mi funguje na jedničku. Fotím s tím a filmuji a spokojenost.
http://www.youtube.com/watch?v=C2jBRHRF4YI
Ta youtube stabilizace se chová hodně divně...
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Boby110

#123 Příspěvek od Boby110 »

Trinom píše:
Boby110 píše:Ahoj, já s touhle deskou lécu každý druhý den, a jsem maximálně spokojen. Vše vč. sona mi funguje na jedničku. Fotím s tím a filmuji a spokojenost.
http://www.youtube.com/watch?v=C2jBRHRF4YI
Ta youtube stabilizace se chová hodně divně...

A co Ti to dělá? :mrgreen:
Boby 110, OK2BOW
Troll

#124 Příspěvek od Troll »

Dnes proběhnul první úspěšný test GPS na Rabbitovi. Polohu to drží asi tak v okruhu 3-5 m od zadané a při návratu ( RTH) se vrátí zpět asi tak s podobnou přesností. Výška asi tak s tolerancí +- 1,5m od zvolené výšky. Nic extrémně přesného, ale pro mne a moje hraní dostatečné. Však má taky ten GPS modul obnovovací frekvenci 1 Hz tak je to znát. Vítr byl cca 2-3 ms. Pro správnou funkci GPS je naprosto podstatná správná kalibrace magnetometru. Jinak to silně blbne.
paegas123

#125 Příspěvek od paegas123 »

Tak to teda nic moc přesnýho?3-5 m to je dost kdyť ve specifikaci je popsaná přesnost na 10cm.
A jak jinak Králík lítá.Píšeš o přesné kalibraci kompasu máš na to nějaký přesný návod?
njosefcentrumcz

#126 Příspěvek od njosefcentrumcz »

navod na kalibraci jsem viděl někde na youtube. Mne by zajimalo jak to je s care free -> když zapneš tu funkci tak treba otocis rabita proti sobe a packou na ovladacce se ovlada jeho pohyb stejne jak kdyz byl predkem na druhou stranu ?
např -> packou naklon dopredu -> leti dopredu
otocim o 180° -> packou naklon dopredu -> leti dopredu (misto dozadu? jako u HK desky ?)
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
Boby110

#127 Příspěvek od Boby110 »

njosefcentrumcz píše:navod na kalibraci jsem viděl někde na youtube. Mne by zajimalo jak to je s care free -> když zapneš tu funkci tak treba otocis rabita proti sobe a packou na ovladacce se ovlada jeho pohyb stejne jak kdyz byl predkem na druhou stranu ?
otocim o 180° -> packou naklon dopredu -> leti dopredu (misto dozadu? jako u HK desky ?)

A k čemu je to dobrý?
Boby 110, OK2BOW
njosefcentrumcz

#128 Příspěvek od njosefcentrumcz »

lita se s tim dle meho dobre protoze se ti nemeni smer ovladani, samo si to pozna kde je sever a tim padem ti to meni ovladani z vysilace.
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
martinre
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od martinre »

Boby110 píše:A k čemu je to dobrý?

Např. když zalítneš dál a ztratíš orientaci a nevíš jak máš model natočenej(rabbita nemám, ale předpokládám, že je to stejný u všech). Přepneš na CF a pak dáš knipl k sobě a ono to přiletí ať to máš jakkoliv natočený. Uloží si to směr natočení při odstartování a pak si to pamatuje. Problém je, pokud lítáš po celý obloze tak je to prakticky k ničemu, protože si to pořád pamatuje ten startovní směr. Možná je to dobrý ještě při učení když poskakuješ u sebe. Je efektní když si trimem model roztočím a pak díky CF lítám normálně a přitom se točí. Celkově sem to použil asi 2x, ale nikdy jako nouzovku při ztrátě orientace
njosefcentrumcz

#130 Příspěvek od njosefcentrumcz »

Přesně tak si to představuju ;)
madbull

#131 Příspěvek od madbull »

nevíte někdo jestli by to umělo i wii?Mám ho doma a vypadá to dobře:-)Já vždy koukal na vide jak to roztočily a letěly plynule jedním směrem a kopter v rotaci...řikal jsem si, že v tom něco bude
nerušit...bastlím :-)
Boby110

#132 Příspěvek od Boby110 »

martinre píše:
Boby110 píše:A k čemu je to dobrý?

Např. když zalítneš dál a ztratíš orientaci a nevíš jak máš model natočenej(rabbita nemám, ale předpokládám, že je to stejný u všech). Přepneš na CF a pak dáš knipl k sobě a ono to přiletí ať to máš jakkoliv natočený. Uloží si to směr natočení při odstartování a pak si to pamatuje. Problém je, pokud lítáš po celý obloze tak je to prakticky k ničemu, protože si to pořád pamatuje ten startovní směr. Možná je to dobrý ještě při učení když poskakuješ u sebe. Je efektní když si trimem model roztočím a pak díky CF lítám normálně a přitom se točí. Celkově sem to použil asi 2x, ale nikdy jako nouzovku při ztrátě orientace

Aha aha aha, tož to jsem zatím nepotřeboval. :D
Boby 110, OK2BOW
Troll

#133 Příspěvek od Troll »

Boby110 píše:
njosefcentrumcz píše:navod na kalibraci jsem viděl někde na youtube. Mne by zajimalo jak to je s care free -> když zapneš tu funkci tak treba otocis rabita proti sobe a packou na ovladacce se ovlada jeho pohyb stejne jak kdyz byl predkem na druhou stranu ?

A k čemu je to dobrý?

Není to dobrý k ničemu. Zpočátku to pro začínajícího letce co ještě neumí létat vypadá jako super věc. Jenomže pro čase se ukáže , že je to velice kontraproduktivní a že to víc škodí jako pomáhá. A pro ty co kromě copterů létají ( anebo v budoucnu chtějí létat ) i cokoli jiného co tuto funkci nepodporuje ( a nevím o ničem mezi letadly ani vrtulníky co by tohle umělo) je to totální nesmysl. Kromě toho Rabbit má zhusta potíže z magnetometrem a pokud se při zapnuté této funkci zblázní kompas, tak je o zábavu postaráno. :lol:
madbull

#134 Příspěvek od madbull »

tak jsem s tim dnes letěl na wii coptře jo a u ni se to jmenuje headfree a mohu vám říct, že troll má opět pravdu...bylo to o pád.musíte si pamatovat kde je směr vzletu tzn je jednodožší vidět kde máte čumák coptery:-)Je teda pravda, že jsem u toho neměl zaplé acc což by asi pomohlo ale je to s tim mazec takže u téhle položky zapomínám na co je :-D

Nevíte co by mohlo být u wii coptery switch passthru?
nerušit...bastlím :-)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od martinre »

Úplne k ničemu to není, umím si představit situace kdy se to dá použít. Ono taky není carefree jako carefree. Třeba u mikrokopteru to funguje přesně, viz. např. funkce teachable carefree ve spojení s funkcí pro držení pozice pro automatický lítání atd.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“