Který vrťas vybrat?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět

Který vrtulník vybrat ???

Anketa končí za ned 01.05.2011 18:06

Honey bee V2
7
44%
Honey Bee CP3
4
25%
Walkera CB180Z
5
31%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od OPR »

zdzd píše:
PetrA píše:
FlyBear píše:Ok, ale prosím te muzes ten rozdíl v "páčkování" trochu rozebrat, jaký rozdíl v tom je schovaný? Jelikož na 6ti kanál zatím jen cumim a vidim ze se celý hlavní rotor chová jinak, to je asi i ten duvod proc jsem do nej zatim nesel :), protoze tomu zatím moc nechápu. ocas se ovládá na stejném místě, plyn, elev i aile taky. Kde je ten rozdíl který máš na mysli a já ho nevidím? díky

Otázka pěkná, odpověď nemožná. Jaký je rozdíl mezi chutí hovězího a vepřového? Popiš to. Těžké co? Prostě je to jiné a ochutnej. Třeba na simu.

přesně.....

já když dělal první "hop" tak jsem jen nedůvěřivě poslouchal (četl) názory lidí na kvalitu listů. říkal jsem si co je to za hovadinu a blbost a jak v tom můžou být vůbec rozdíly .... zkrátka buď to letí nebo ne ..... ne?

Pak mi to samozřejmě nedalo.
Člověk o tom něco přečetl tu z učebnice "ajrodynamiky" (když jsem něco nechápal tady jeden človíček mi velmi pomohl .. DÍÍKY TI ) tu něco přečetl z učebnice o konstrukcích ....... a pak přišlo na řadu nějaký malý, osobní a soukrmý testování a čéééče, nestačil jsem se divit. Tak propastný rozdíly jsem nečekal. A nejenom u listů.
:D
Relax

#122 Příspěvek od Relax »

PetrA: Taky začínám, ale chce to jít od lesa, víc hledat, číst a neptat se tak vehementně :-) Samozřejmě každý reaguje podle své nátury tak se nediv, ubližovat Ti určitě nikdo nechce.

Za prvé se zkus dobrat názoru jestli chceš vrtulníky ( myšleno 6kanál) opravdu dělat anebo Ti stačí pokojovka, halovka nebo něco do bezvětří. Je to kardinální řez, který Ti ušetří hodně peněz, frustrace atd. Pokud máš zkušenosti s letadlama ( tady se omlouvám že jsem nepročetle celé tohle vlákno - ale je to fakt záhul a mám něco na práci ), neztrácej čas a finance s dvourotorama, čtyřkanálama apod. a jdi rovnou do šestikanálu. Jestli Trexe nebo Tarot ( kopie ) je na Tobě, ale v podsstatě za ty kopie dlouhodobě neušetříš, spíš naopak a než pořád hledat chybyb a objednávat díly, je lepší lítat. Pokud Ti rozhodnutí dělá problémy zkus najít někoho s helinama z okolí. Určitě má simulátor s vysílačem a dalo by se domluvit nějaké "krátké svezení". Myslím že budeš rozhodnutek velmi rychle, pozitivně či jinak.

Pokud rozhodnutej seš, řešil bychto podle své, zatím dobré zkušenosti :

1/ kup si slušný rádio ( Spektrum, Futabu ..... 6 kanál
2/ kup si simulátor Phoenix 2,5 - ten upgraduješ z webu na 3.0 = ušetříš
Zdá se Ti to moc peněz ? - tak toho nech protože další investice do vrtulníku, nabíjení, baterek a dílů budou dlouhodobě mnohem vyšší......

3/ trénuj a zkoušej na simu co zvládneš, jednak zjistíš o čem to je a taky se dokážeš v souběhu s rozpočtem na volné finance rozhodnout jestli jít do velikosti 450/500 ( větší asi těžko )

Počítej s tím, že heliny jsou fakt drahá zábava, dražší než letadla v základu, mnohem náročnější na ovládání. Na určitý stupeň letové kvality se ve srovnání s jakýmkoliv letadlem budeš dostávat déle, složitějí, přes více dražších pádů. Letadlo na druhou stranu postavíš a pokud nespadne, není co na něm dělat. Heli je mechanika, nastavování, ladění, užiješ si jí jako model víc.

Tady Ti určitě každý poradí a odpoví na konkrétní věc, počítek ale s tím že se předpokládá a ctí určitá elementární slušnost, vůle pohledat si dané téma sám. Když nenajdu - ptám se. Tak držím palce a neuspěchej to.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Kenny McCormick

#123 Příspěvek od Kenny McCormick »

Relax píše:PetrA: Taky začínám, ale chce to jít od lesa, víc hledat, číst a neptat se tak vehementně :-) Samozřejmě každý reaguje podle své nátury tak se nediv, ubližovat Ti určitě nikdo nechce.... atd...
ty si to necital cele co? :lol: , ale to nic ani sa ti necudujem. :wink:
On nechce poradit, skor rady a rozumy rozdava. Vsetky argumenty prehliada s neunosne nadmernym sebavedomim a Egom americana :lol: :lol: :lol:
Proste nejaky provokater, ci predajca hraciek, s tvrdenim ze koax a jednorotor sa lisi velkostou, cenou a .... nicim inym. :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od OPR »

Kenny McCormick píše: Vsetky argumenty prehliada s neunosne nadmernym sebavedomim a Egom americana :lol: :lol: :lol:
.......

Kenny přesně to samé napadlo i mne :lol:
cilek

#125 Příspěvek od cilek »

Jenže pravdou je, že mu nikdo solidně neodpověděl na původní dotaz. Zeptal se, který ze tří konkrétních vrtulníků by mu někdo doporučil a odpovědí mu bylo, že žádný. Nezlobte se na mě, ale to to je debata jako z dementního kroužku. Všechno se přece dá mezi sebou porovnat, a o to mu asi šlo. Kdo s těmi konkrétními vrtulníky (pro místní znalce, hračkami) nemá žádnou zkušenost, neměl se vůbec do diskuze zapojovat. Toť můj názor.
Mikelo

#126 Příspěvek od Mikelo »

Podotek hodný švejka :lol:
Když se někdo zeptá tiráka s desetiletími zkušeností které ze tří aut si má vybrat pro svou novou živnost v autodopravě, a dá volby V3S, liazácký starý trambus a Tatru 111, co asi dostane jako odpověď?
Tady jde mimo jiné také o to, že nevzdělaný a nezkušený prodejce hraček chce radit chudákům co by chtěli vrtulník a ptají se zrovna jeho, protože si důvěřivě myslí, že když něco prodává, tak oboru také rozumí. Bohužel dnes si každej manták myslí, že umí-li engliš a dohodne si s číňanem pár krabic atraktivních hraček na kšeft a nahrát na server nějaký ten ešopík, je automaticky odborník. A PetrA není v tomto vůbec sám. Po letitých pokusech politiků na českém školství sice není divu a zbývá nám než doufat, že nás nebude zastupovat právník z Plzně a operovat nějaký rychlokvašený doktor, synáček bohatého tatínka, který někomu zaplatil politickou kampaň.
Takže pokud takovým "renomovaným odborníkům" někdo včas srazí nos zase dolů, udělá jen dobrý skutek pro své bližní.
Kenny McCormick

#127 Příspěvek od Kenny McCormick »

cilek píše:Jenže pravdou je, že mu nikdo solidně neodpověděl na původní dotaz. Zeptal se, který ze tří konkrétních vrtulníků by mu někdo doporučil a odpovědí mu bylo, že žádný. Nezlobte se na mě, ale to to je debata jako z dementního kroužku. Všechno se přece dá mezi sebou porovnat, a o to mu asi šlo. Kdo s těmi konkrétními vrtulníky (pro místní znalce, hračkami) nemá žádnou zkušenost, neměl se vůbec do diskuze zapojovat. Toť můj názor.
Prepac, ale ani ty si to necital cele. Nepytal sa na to PetrA, co vybrat, ale niekto uplne iny, kto uz iste to necita a je s toho znechuteny, s tym s tebou suhlasim. PetrA radil co vybrat /mozno na zaklade toho, co vo svojom eshope predava/
Ak by si to cital cele, objavila sa tu aj rada myslim ze dost skuseneho, ze HB V2 na zaciatky ano, sice obmedzujuco /nie na vonku do vetrika/.
Bez urazky, o co slo PetroviA, to vie len on sam...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
cilek

#128 Příspěvek od cilek »

Srovnání se živností hodně kulhá. Psal snad ten člověk, že chce vrtulník na špičkové létání? Nebo psal, že chce kvalitní vrtulník? Měl svůj výběr zúžený na tři konkrétní stroje a jenom chtěl poradit, který z nich. Jednoduché odpovědi se nedočkal, ale výblitků samozvaných odborníků až nad hlavu. Nemám rád lidi, kteří se nad ostatní jakkoliv povyšují a ještě se při tom sami plácají po zádech, jak jsou hodní a chtějí spasit celý svět. :roll:
Mikelo

#129 Příspěvek od Mikelo »

Švejku, šel sem! Von je vožralej! Jak by moh za tu rukojeť ve vlaku zatáhnout vomylem? Von vůbec nechápe co proved. :wink:
cilek

#130 Příspěvek od cilek »

:oops:
OPR
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od OPR »

Mikelo píše:Švejku, šel sem! Von je vožralej! Jak by moh za tu rukojeť ve vlaku zatáhnout vomylem? Von vůbec nechápe co proved. :wink:

:D taky bych radši dnes něco popil :P
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Gattor »

porad dokola. zamek by to tu zaslouzilo. vsichni co se snazi pomoct, nastvat ci jen hadat v tomto vlakne se moc nudej. venku je vitr, co? ani jedna zminena snaha nikomu nepomuze.

pomoc uz nema kdo slyset
nastvat textem, shohavajic se za anonymitu je detinske
a hadani..? jsou to tu samy sra*ky, prinosne info, aby v tom clovek hledal je hnus

takych vlaken, ktere byly zamceny kvuli takovym blbostem a tady se vesele diskutuje dal
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
PetrA

#133 Příspěvek od PetrA »

Tak jsem se právě vrátil ze závodů a vidím jak to tu zase huntujete. :(

Relax, cilek - děkuju za odpovědi, tady se je ceho chytit, takove odpovedi prijit ze zacatku, bylo by se tu i ocem bavit, urcite bych se zeptal i na vic, ale ze tu ze me udelali samozvaneho radce a sulina co si dela reklamu na shop s hrackama(to jste uplně mimo, jste fakt jako banda dementních puberťáků schovaná za přezdívkama přesvědčená o své nadřazenosti), narkli jste me z falsovani nicku a prosazovani nesmyslu, jen same urazky a nic, takze uz se radeji na nic ptat nebudu ačkoliv bych rád.

Vy pořád tvrdíte, že tu padlo spousta rozumných vysvětlení, proč jsou má "tvrzení" špatná, krpomě toho že vím podle vás hovno a nemám co dotoho kecat tu nepadlo žádné vysvětlení. Až na pár posledních listech.

OPR - ty si taky dobře mimo, jestli ses takovej i v reálu tak jsem o nic nepřišel ...

Zamknout a nebo celé smazat nejlepe - spousta stránek o hovně, jen prázdný keci a urážky. Na závodech s mechanikama jsem si skvěle pokecal, ale tady jsem uplnej idiot, nechám vás v tom.
Opíjejte se svou dokonalostí a bezbřehou uzavřeností mozku - ti kterých se to netýká snad prominou.
FlyBear

#134 Příspěvek od FlyBear »

PetrA píše:Ok, ale prosím te muzes ten rozdíl v "páčkování" trochu rozebrat, jaký rozdíl v tom je schovaný? Jelikož na 6ti kanál zatím jen cumim a vidim ze se celý hlavní rotor chová jinak, to je asi i ten duvod proc jsem do nej zatim nesel :), protoze tomu zatím moc nechápu. ocas se ovládá na stejném místě, plyn, elev i aile taky. Kde je ten rozdíl který máš na mysli a já ho nevidím? díky

Nejde o rozdíl v rozmístění ovládacích prvků na vysílači. Stejné věci se opravdu stále ovládají stejnou páčkou (zjednodušeně řečeno).

Ale teď pozor: hračky jsou hračky. Na tom není nic špatného, nemyslím to nijak zle. Jen je potřeba si to uvědomit, k čemu je hračka určena - na hraní, ať už pro malé nebo pro velké :)

A podle toho se taky ty hračky chovají a jsou na to patřičně zkonstruovány.

V případě hraček vrtulníků jsou tedy udělány tak, aby při správném seřízení pokud možno jakž takž stabilně visely a ty si s něma hraješ tak, že se snažíš pohybem páček na vysílači tu hračku někam ve vzduchu posunout - doprava, doleva, dopředu, opsat kroužek... To vše relativně v klidu. S tím, že ten vrtulníček má více či méně - ale neustále - tendenci se někde "zastabilizovat".

V případě šestikanálového modelu to ale neplatí. To není v žádném případě hračka - je to sportovní náčiní pro relativně náročný technický sport. Než s tím člověk začne prakticky trénovat, musí se naučit relevantní část teorie.

Tento model ve vzduchu není ani trochu stabilní a nemá ani tu nejmenší snahu se nikde stabilizovat. Naopak, má tendenci furt někam ujíždět. Chová se podobně jako ocelová kulička na rovné hladké ploše, kterou držíš v ruce (tu plochu, ne kuličku) a někam s tím zrovna jdeš (a teď zkus ať ta kulička aspoň nespadne - což teprve chtít, aby po celou dobu chůze zůstala na stejném místě).

Takže s modelem heliny vlastně ve vzduchu žongluješ jako s tou kuličkou. Avšak pomocí páček na vysílači, bez jakékoliv mechanické zpětné vazby. Tvoje jediná zpětná vazba je zrak. Proto musíš toto žonglování těžce nacvičit - nadrilovat. Na přemýšlení není čas - reakce tvých rukou na to, co tvé oči vidí, musí být okamžitá a naprosto automatická...

Tyto reakce ve smyslu já něco chci - oči něco vidí - prsty něco dělají jsou z principu naprosto rozdílné mezi hračkami a modely. Proto čím víc si zažiješ létání s hračkou, tím hůř se ti to bude odvykat a trénovat létání s modelem. O to víc pak s modelem budeš padat (kvůli zažité nesprávné reakci - myslím tím nesprávné vůči modelu).

Jak vidíš, nejde vůbec o to jak drahá byla eventuelně ta hračka nebo naopak jak levný neznačkový model sis koupil. Jde o princip v chování těch strojů (hračka versus model).

------

Je dost těžké to takhle popsat v pár větách na fóru. Tohle opravdu musíš zkusit sám - samozřejmě na simu :wink:
cilek

#135 Příspěvek od cilek »

Je dost těžké to takhle popsat v pár větách na fóru. Tohle opravdu musíš zkusit sám - samozřejmě na simu
Je to těžké popsat, ale stále nechápu, proč je tak důležité to popisovat. Vždyť každý nemá ani zdaleka ambice s modelem soutěžit nebo dokonce "sportovat". Rozdělení na modely a hračky taky není pro mne zrovna šťastné. Myslím, že i PiccoZ je model vrtulníku a naopak já mám své modely pořád za hračky, jenom si s nimi hraju, nesoutěžím, nesportuju. A k simulátoru? Naučil jsem se lítat s Easycopterem, ze začátku jsem měl radost, že jsem to vůbec zvedl do vzduchu, takže pro začátečníka nemusí být ani koaxiál přestabilizovaný, a za pár měsíců (létám opravdu jen rekreačně) jsem zjistil, že už mě to nebaví. Koaxiál dobře visí a špatně lítá, nebo spíš lépe visí než létá. Proto jsem přešel na jednorotor a myslím, že návyky z Easycoptera mi pomohly. Ovšem znovu byl problém to dostat do vzduchu. Po pár pokusech jsem to zvládnul a to vše zatím bez simulátoru. Ten jsem si pořídil právě až v okamžiku, když mě zase přestalo bavit viset a chtěl jsem začít létat. Simulátor zkrátka ušetří spoustu času a taky peněz za zbytečné rány při učení v reálu. Myslím, že každý má právo si vybrat model podle vlastního gusta a třeba jen podle obsahu své peněženky. Dobré je ovšem vědět, kde má který model své hranice.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“