Toro 900 a potrebne vybaveni

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jirad
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od jirad »

Ja bych tu dosazenou vysku ani nezpochybnoval, Toro900 ma proti treba EG vyhodu vyrazne hlubsiho kridla, takze v prihodnem pocasi je ta "sipka" na obloze docela videt a je citelna. Za vhodnych podminek (termika) se s nim domotam az k hranici 500 m (ale to uz je fakt malinkaty), bezne poletuju tak do 300 m (mereno x-krat nezavisle dvema ruznymi vyskomery, HowHigh a Z-log).
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Marek71 »

Nie je problém lietať s Torom vo výške do 500m, je prekvapivo dobre viditeľný, lepšie ako moj Relax RCEJ 1,8 m:
http://www.mojefotogalerie.com/rc/index ... metra.html
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
kroxigor

#123 Příspěvek od kroxigor »

Tak to asi patříte k národu Elfů :lol:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Marek71 »

Sám som bol prekvapený. S Relaxom mám rekord 432m a už to bolo na hranici... radšej som hneď klesol:
http://www.mojefotogalerie.com/rc/index ... laxom.html

Toro bolo ešte o čosi vyššie, je menšie, ale zdalo sa mi lepšie rozpoznateľné.

PS:
Elf nie som... ale zhruba pred 2 mesiacmi som zašiel k očnej a nosím okuliare na diaľku. Zistil som, že toho Relaxa vidím s okuliarmi podstatne lepšie :-)
R-2

#125 Příspěvek od R-2 »

kroxigor píše:Tak to asi patříte k národu Elfů :lol:

:P klucíí helé, to snad nejde vidět očima, nebo to lítáte s dalekohledem? Zkusím k tomu najít nějakou pomůcku, ale jen v rychlosti: mám okno kanceláře 1100m od Průmyslové, při náměru kamionu (délka cca 18m) ho mám 1m od oka veliký cca 7-8mm. Když to vezmu proporciálně, tak 1km vz.20m = 1cm = 500m/20m = 2cm == Toro 900mm/100m cca 1cm... Sakra :?: :idea: Kde je chyba? Jak na to přijít?
Je fakt, že do včerejška mě tohle nikdy nenapadlo a navíc nosím brejle, ale nějak změřit to půjde, ale TORO a 500m? To snad nemůže být okem viditelné a to jsem si já myslel, že jsem tak 150m :roll: když už nepoznávám jak vlastně letím.... 8O
Nebo je rozdíl dívat se vertikálně a horizontálně :?:
feek

#126 Příspěvek od feek »

Spíš asi půjde o pozadí. Přece jen na relativně čistém neby jsou předměty lépe rozeznatelné. Otázka je správné rozeznání polohy. Ale přece jen TORO v 500 metrech?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Marek71 »

Verte-neverte, na palube toho Tora bol zLog a meria presne :-) Jirkovo Toro je zospodu natreté nejakou reflexnou zelenou farbou a tak bolo fakt celkom rozpoznateľné... s Relaxom sa tak vysoko neodvážim.
tengler

#128 Příspěvek od tengler »

Marek71 píše:Verte-neverte, na palube toho Tora bol zLog a meria presne :-) Jirkovo Toro je zospodu natreté nejakou reflexnou zelenou farbou a tak bolo fakt celkom rozpoznateľné... s Relaxom sa tak vysoko neodvážim.

Dame s Kroxigorem vejskovej kombat za pomoci EagleTree a uvidime. To abych nastrikal zespodu kontrastni pruhy :-)
kroxigor

#129 Příspěvek od kroxigor »

Marek71 píše:Sám som bol prekvapený. S Relaxom mám rekord 432m a už to bolo na hranici... radšej som hneď klesol:
http://www.mojefotogalerie.com/rc/index ... laxom.html

Toro bolo ešte o čosi vyššie, je menšie, ale zdalo sa mi lepšie rozpoznateľné.

PS:
Elf nie som... ale zhruba pred 2 mesiacmi som zašiel k očnej a nosím okuliare na diaľku. Zistil som, že toho Relaxa vidím s okuliarmi podstatne lepšie :-)

Já mám taky brejle na dálku, ale stejně prd vidím a ještě šilhám.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor

#130 Příspěvek od kroxigor »

tengler píše:
Marek71 píše:Verte-neverte, na palube toho Tora bol zLog a meria presne :-) Jirkovo Toro je zospodu natreté nejakou reflexnou zelenou farbou a tak bolo fakt celkom rozpoznateľné... s Relaxom sa tak vysoko neodvážim.

Dame s Kroxigorem vejskovej kombat za pomoci EagleTree a uvidime. To abych nastrikal zespodu kontrastni pruhy :-)

Mám doma reflexní růžovou když budeš chtít ...
j.e.n.i.k.82

#131 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Reflexni barva je vcelku na prd, tu nerozeznam od 100 metru a to mam vystrazne zlutocerne pruhy na spodku. Ale je vcelku pekne videt miniaturni sipecka.. A mnohem lepsi je, pokud je bila nebo lehce nasedla oblacnost - Toro je krasne videt jako cerna sipka na bilem pozadi i ve vic jak 300m. Pokud je azuro, tak je videt prd.
jirad
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od jirad »

Jo, moje Toro je sice zespod reflexne zelene, ale nebyl to dobrej napad, znova bych to uz takhle nenapatlal. Dokud bylo dole bile, bylo videt lip, protoze presne jak pise jenik82, proti svetlejsi obloze se to stejne jevi jako tmava sipka a ta reflexni barva nezari nijak daleko. Proti vicemene rovnomerne sede ci bile obloze je Toro videt dobre, v jasnem modru se ztraci (tam byla vyhodou ta bila, ktera lip odrazela slunicko v obratech), jinak blejsknou akorat stabilizatory. Cervenej vrsek je kupodivu docela zretelnej :-)
Jinak ve vejsce sice poletuchy vidim, ale pri rozpoctu na pristani mam zase desne mizernej prostorovej odhad ...
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
tengler

#133 Příspěvek od tengler »

kroxigor píše:Mám doma reflexní růžovou když budeš chtít ...

Na růžovoučkou ti kašlu, dám tam klasické černé pruhy, ať mám letový park jednotně :-)
R-2

#134 Příspěvek od R-2 »

No tak já mám na levém křídle tmavě modré pruhy, ale je to vidět jen cca do 50-100m, pak to zanikne a opravdu nejlépe to vidím proti šedému pozadí, modrá je sice dobrá, ale na lehce šedé je prostě vidět líp.

Tak kdo může vloží telemetrii do Tora a šup do oblak a měříme, měříme. Fakt jsem na výsledky zvědavej! A kdyby nějaká fotka z telemetrie..... 8O
holda29
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od holda29 »

Tak uz Toro taky prohnanim, vybava viz podpis. Dnes jsem letal 2x a jsem vazne nadsenej, na plnej plyn je to raketa.
Nicmene mam trochu problem bud s tezistem, nebo vyosenim motoru, pripadne nastavenim elevonu.
Co jsem tak pochopil, tak i pod plnym plynem by melo spravne zaletnute Toro letet v mirnem stoupani, no u me je tomu tak, ze na plny plyn je schopny to bez zasahu do rizeni udelat loping...
Ovsem teziste mi vychazi presne mezi rozmezi udane v manualu a pokud zacnu v podle navodu klesat mirne dolu bez motoru a pak pustim rizeni, samobrko se behem chvilky vraci zpet, coz je ale zase v rozporu s tim, ze mam "papirove" teziste v poradku.
Vyoseni motoru snad spatne neni, jak to dorazilo, tak jsem nalepil, nic jsem nikde nerezal, nebrousil.
Pokud trochu potlacim, tak se pod plynem chova korektne, nicmene v kluzu to miri dolu hodne po cumaku...
Diky za kazdou radu, co me nakopne, trimovat vzdy na motorovy let a zpatky neni ono :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“