AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stewen

#121 Příspěvek od Stewen »

tak vrtula je uspesne nasadena :D
ale pre zmenu sa minechce sparovat prijimac a vysielac, ach jaj

s vie niekto preco mi po pripojeni baterie piska motor? resp robo pip, pip asi v sekundovych intervaloch...
4401
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od 4401 »

Spárování- viz

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=17637

Pípání - a ještě umí zahrát několik melodií :D :D

dodaný regulátor nemá označení, ale jde nastavit programovací kartou Turnigy

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... mming_Card
Stewen

#123 Příspěvek od Stewen »

zupa zupa, mam to sparovane. link pomohol.

problem bol v tom, ze som nevybral ten plastovy shit z pozicie batt na primaci po tom ako sa to sparovalo.
tento krok som totiz v navode z webu nemal. palierovy navod som nemal vobec. takze to zhrniem ak by nejaky zaciatocnik potreboval - po sparovani prijimaca a vysielaca treba odpojit bateriu v modeli - tym sa vypne prijimac - a nasledne vybrat nastavovaci plastovy konektor z pozicie batt. po opatovnom zapnuti bude prijimac reagovat na prikazy vysielaca :)

programovacia karta je super, ale neviem co by som s nou robil - na take musim dorast :D

dalej som zistil som 2 veci:

- vacsina serv (orkem vyskovky smerom dole) v krajnej pozicii stale bzuci, akoby to este chcelo tahat, ale nevladze abo co. plus smerovka ked je v stredovej pozicii niekedy huci (podla toho ako sa s nou hybalo). je to ok, alebo mam nieco nastavit?

- vsetko co sa dalo som vytrimoval alebo presruboval upevnenie serv, aby to bolo plus minus v stredovych poziciach (jasne ze bude treba upravit za letu, ale nateraz staci). Co som ale nevedel -packa na plyn zabera az od 30%, a to je trim na max. pri trime neutral je to 40%, trim na druhej strane sposobi zaberanie az ked je packa v polovici. da sa to nejak nastavit, aby to zaberalo od zaciatku? lebo tym padom nevyuzivam maximalny vykon motora, ze?
4401
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od 4401 »

Stewen píše:zupa zupa, mam to sparovane. link pomohol.

problem bol v tom, ze som nevybral ten plastovy shit z pozicie batt na primaci po tom ako sa to sparovalo.
tento krok som totiz v navode z webu nemal. palierovy navod som nemal vobec. takze to zhrniem ak by nejaky zaciatocnik potreboval - po sparovani prijimaca a vysielaca treba odpojit bateriu v modeli - tym sa vypne prijimac - a nasledne vybrat nastavovaci plastovy konektor z pozicie batt. po opatovnom zapnuti bude prijimac reagovat na prikazy vysielaca :)

programovacia karta je super, ale neviem co by som s nou robil - na take musim dorast :D

dalej som zistil som 2 veci:

- vacsina serv (orkem vyskovky smerom dole) v krajnej pozicii stale bzuci, akoby to este chcelo tahat, ale nevladze abo co. plus smerovka ked je v stredovej pozicii niekedy huci (podla toho ako sa s nou hybalo). je to ok, alebo mam nieco nastavit?

-serva mají snahu se ještě otáčet a dostanou se nadoraz-proto ještě vrčí.
Na vysílačce upravíč délku chodu v procentech, např. křidýlka-vychýlíš do krajní polohy a otočným kolečkem upravuješ výchylku, dokud servo nepřestane vrčet. To samé na druhou stranu. Pak výchylky několikrát zopakuješ, jestli nevrčí. Trochu si s tím pohraješ, není to moc složité.

- vsetko co sa dalo som vytrimoval alebo presruboval upevnenie serv, aby to bolo plus minus v stredovych poziciach (jasne ze bude treba upravit za letu, ale nateraz staci). Co som ale nevedel -packa na plyn zabera az od 30%, a to je trim na max. pri trime neutral je to 40%, trim na druhej strane sposobi zaberanie az ked je packa v polovici. da sa to nejak nastavit, aby to zaberalo od zaciatku? lebo tym padom nevyuzivam maximalny vykon motora, ze?

doufej, že nemáš vysílačku z vadné série, už se to tu řešilo (teda jestli máš Spektrum DX6i 2,4 GHz). Rozsah výchylek jde nastavit v rozsahu 125%. Zkus a uvidíš. Já se nedívám na monitor při rozběhu, ale plyn zabere skoro hned. Startuju na 75% plynu s plně přitaženou výškovkou. Dej si pozor na vyvážení, těžiště má být v místě výztuhy křídla a model se má mírně překlápět dopředu.(připravený k letu-s baterií :) )
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od sejvi »

Stewen píše:-packa na plyn zabera az od 30%, a to je trim na max. pri trime neutral je to 40%, trim na druhej strane sposobi zaberanie az ked je packa v polovici. da sa to nejak nastavit, aby to zaberalo od zaciatku? lebo tym padom nevyuzivam maximalny vykon motora, ze?

Me taky packa na plyn zacne roztacet motor az pri cca 25% vychylky packy smerem nahoru. Trimr plynu mam ve stredove poloze...
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
Stewen

#126 Příspěvek od Stewen »

presne na vyvazenie modelu som sa chcel este opytat. cize postavim to na flase z pimpongovymi loptickami v mieste kde je vystuha a model bude stat bud rovno, ale veeelmi pomaly spadne smerom dopredu :)

kontroloval som aj vyvazenie kridiel, plus minus je to ok. este ich musim olepit slenou paskou, plus na spodok asi nalepim pasy cervenej lepiacej pasky, nech je to lepsie vidno

vysielacku nemam dx6i, ale superkulovy a lacny cinsky shit Hobbyking 2,4 ghz. moznost nieco nastavit - ziadna (teda nech nekrivdim, ma to prepinace smeru serv pre 4 kanaly, trimy a trainer konektor)

da sa s tym nieco urobit s tymi servami a plynom co zabera neskoro? (nieco cez regulator?)
4401
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od 4401 »

Stewen píše:
da sa s tym nieco urobit s tymi servami a plynom co zabera neskoro? (nieco cez regulator?)

Regulátor umí pár věcí, ale nic co by šlo použít v tomto případě.

1.vypnutí motoru po stáhnutí plynu - nutné pro sklápěcí vrtule
2.typ baterie
3.vypnutí
4.nastavení min. napětí pro vypnutí
5.rozběh motoru-může být zpožděný
6.časování
7.melodie po zapnutí :)

tož tak.

Uvidíš jak to bude lítat a jak ti nebude vysílačka stačit, pořídíš něco lepšího :)
Stewen

#128 Příspěvek od Stewen »

mas pravdu
oblepim to, skusim a uvidim

dakujem za vsetky rady
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od sejvi »

Dnes jsem vymenil motor u Floatera za FC 28-12 Brushless Outrunner 1534kv a vrtuly za TGS Sport 6x5E Precision propeller. Trosku foukal vitr, ale neodolal jsem a sel jsem litat. Jednoznacne Floater s timto motorem nelita tak rychle jako s originalnim motorem, ale zase je o hodne ovladatelnejsi. Zatocit se da skoro na miste. Nejvetsi rychlost je asi jako cca 70% rychlosti puvodniho motoru. Na baterku li-pol 3S 2200mAh jsem lital 23min a to jsem ji jeste uplne nevybil. S puvodnim motorem jsem lital maximalne 11min. Dokonce jsem si s timto motorem troufnul litat na fotbalovem hristi (kolem dokola vsude stromy), s puvodnim motorem jsem se neodvazil...

Obrázek
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
Stewen

#130 Příspěvek od Stewen »

a sakra - ja som to chcel zalietavat na ploche ako ihrisko... zmena planu :D
4401
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od 4401 »

Klidně můžeš, jen co se odlepíš, ubereš plyn na 40-50% a budeš v klidu lítat....

Floater je dost odolný měl jsem dvě havárky , jednou se zapích do sněhu (který přes čelní nasávací otvory vletěl dovnitř trupu, takže v zimě zalepit vstupy páskou :) )
a podruhé to bylo horší, nějak jsem nevybral střemhlavý let :) :)
mělo to dobrých 70 km/h .....

Mrknina můj druhý let v životě :)

kamera a dabing Nak :D

http://www.youtube.com/watch?v=ZHiIALhLp94
Stewen

#132 Příspěvek od Stewen »

velka noc ma zdrzala, ale konecne som to dal (skoro) cele do kopy

nabehovu hranu kridla a cumak mam oblepene, pripace primarny a sekundarny som pripevnil suchym zipsom podla sejviho

skontroloval som vahu - 580g
vyvazenie - stranovo je v poriadku, ale cumak je prilis lahky a tak to pada dozadu (aku mam iba 2S lipo- aj ked je zatlacena uplne vpredu, nestaci to). cim by som to mohol vyvazit? a ako ked v nose uz nie je miesto?

a 2 prakticke otazky
pri zasuvani kridel tam zavadzaju tie konektory pre serva kridelok, ako to riesite?
mate nejak upevnenu baterku v nose lietadla?
4401
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od 4401 »

Stewen píše:velka noc ma zdrzala, ale konecne som to dal (skoro) cele do kopy

nabehovu hranu kridla a cumak mam oblepene, pripace primarny a sekundarny som pripevnil suchym zipsom podla sejviho

skontroloval som vahu - 580g
vyvazenie - stranovo je v poriadku, ale cumak je prilis lahky a tak to pada dozadu (aku mam iba 2S lipo- aj ked je zatlacena uplne vpredu, nestaci to). cim by som to mohol vyvazit? a ako ked v nose uz nie je miesto?

a 2 prakticke otazky
pri zasuvani kridel tam zavadzaju tie konektory pre serva kridelok, ako to riesite?
mate nejak upevnenu baterku v nose lietadla?

Já používám 3S aku, která je těžší. SEJVI to už taky ví a vyměnil 2S za větší.
Dovážit to můžeš samolepícím olovem, koupíš třeba v pneuservisu za pár korun, prodává se to v pásku, odlomíš si, kolik potřebuješ.
Přilepíš to uvnitř co nejdál v nose, místa tam je dost.

Baterku upevníš ideálně samolepícím suchým zipem. 2S tam moc nedrží.

Pro konektory tam vyřež větší díru do trupu, v místě průchodu kabelů.
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od sejvi »

Presne jak pise 4401 v trupu jsem tez vyrizl vetsi diru a kabliky od kridelek se tam ted vlezou dobre - jeste si pomaham pinzetou...

Doporucuji na kridla dodelat magnety. Zamky ktere jsou na kridlech, po prvnim vetsim narazu prestanou fungovat. Ja to mam takto:

Obrázek
4401
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od 4401 »

Magnety ti moc nepomůžou dokud neodřízneš cca 1,5mm pěny na dorazech křídel, na fotce označené křížkem.

MUSÍŠ odříznout z obou stran stejně, jinak budeš mít nevyvážené křídla.

Pak teprve bude zámek fungovat jak má a magnet mu pomůže.

http://resize.like.cz/images/1239994467dorazy.jpg
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“