ale pre zmenu sa minechce sparovat prijimac a vysielac, ach jaj
s vie niekto preco mi po pripojeni baterie piska motor? resp robo pip, pip asi v sekundovych intervaloch...
doufej, že nemáš vysílačku z vadné série, už se to tu řešilo (teda jestli máš Spektrum DX6i 2,4 GHz). Rozsah výchylek jde nastavit v rozsahu 125%. Zkus a uvidíš. Já se nedívám na monitor při rozběhu, ale plyn zabere skoro hned. Startuju na 75% plynu s plně přitaženou výškovkou. Dej si pozor na vyvážení, těžiště má být v místě výztuhy křídla a model se má mírně překlápět dopředu.(připravený k letu-s bateriíStewen píše:zupa zupa, mam to sparovane. link pomohol.
problem bol v tom, ze som nevybral ten plastovy shit z pozicie batt na primaci po tom ako sa to sparovalo.
tento krok som totiz v navode z webu nemal. palierovy navod som nemal vobec. takze to zhrniem ak by nejaky zaciatocnik potreboval - po sparovani prijimaca a vysielaca treba odpojit bateriu v modeli - tym sa vypne prijimac - a nasledne vybrat nastavovaci plastovy konektor z pozicie batt. po opatovnom zapnuti bude prijimac reagovat na prikazy vysielaca
programovacia karta je super, ale neviem co by som s nou robil - na take musim dorast
dalej som zistil som 2 veci:
- vacsina serv (orkem vyskovky smerom dole) v krajnej pozicii stale bzuci, akoby to este chcelo tahat, ale nevladze abo co. plus smerovka ked je v stredovej pozicii niekedy huci (podla toho ako sa s nou hybalo). je to ok, alebo mam nieco nastavit?
-serva mají snahu se ještě otáčet a dostanou se nadoraz-proto ještě vrčí.
Na vysílačce upravíč délku chodu v procentech, např. křidýlka-vychýlíš do krajní polohy a otočným kolečkem upravuješ výchylku, dokud servo nepřestane vrčet. To samé na druhou stranu. Pak výchylky několikrát zopakuješ, jestli nevrčí. Trochu si s tím pohraješ, není to moc složité.
- vsetko co sa dalo som vytrimoval alebo presruboval upevnenie serv, aby to bolo plus minus v stredovych poziciach (jasne ze bude treba upravit za letu, ale nateraz staci). Co som ale nevedel -packa na plyn zabera az od 30%, a to je trim na max. pri trime neutral je to 40%, trim na druhej strane sposobi zaberanie az ked je packa v polovici. da sa to nejak nastavit, aby to zaberalo od zaciatku? lebo tym padom nevyuzivam maximalny vykon motora, ze?
Stewen píše:-packa na plyn zabera az od 30%, a to je trim na max. pri trime neutral je to 40%, trim na druhej strane sposobi zaberanie az ked je packa v polovici. da sa to nejak nastavit, aby to zaberalo od zaciatku? lebo tym padom nevyuzivam maximalny vykon motora, ze?
Stewen píše:
da sa s tym nieco urobit s tymi servami a plynom co zabera neskoro? (nieco cez regulator?)

Stewen píše:velka noc ma zdrzala, ale konecne som to dal (skoro) cele do kopy
nabehovu hranu kridla a cumak mam oblepene, pripace primarny a sekundarny som pripevnil suchym zipsom podla sejviho
skontroloval som vahu - 580g
vyvazenie - stranovo je v poriadku, ale cumak je prilis lahky a tak to pada dozadu (aku mam iba 2S lipo- aj ked je zatlacena uplne vpredu, nestaci to). cim by som to mohol vyvazit? a ako ked v nose uz nie je miesto?
a 2 prakticke otazky
pri zasuvani kridel tam zavadzaju tie konektory pre serva kridelok, ako to riesite?
mate nejak upevnenu baterku v nose lietadla?