Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Alli25: Rozdil je markantni... Solo Pro V2 (Colibri) je 4 kanalek, ktery visi sam, kdyz pustis vysilacku. mCPX je 6 kanal. Ziva potvurka, kterou musis porad ridit, jinak ti nekam utece a pokusi se o prulet pod urovni terenu. Solo Pro V2 koriguje vysku otackami rotoru a stale se pere s flybarem, ktery ho rovna do roviny. mCPX zmenou nabehu listu a nic ho do roviny nerovna. Takze je o hodne ostrejsi a presnejsi... Ale nekde tu byl popsan "kachni mod" pro mCPX, ktery z nej udela hodny autobus... 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
Takze by se to jako simulator 450ky dalo pojmout
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
- vylizplech
Alli25 taky jsem měl napřed 450 HK a po každém pádu mě to stálo hromadu peněz,navíc jsem víc šteloval než lítal a pak jsem si koupil Blade mcpx a konečně lítám ikdyž občas spadnu,tak je to většinou bez újmy a hákáčko šlo z domu,navíc jsem do prcka zainvestoval a překopal ho na střídavý pohon+ocasní motor 120 SR a max. spokojenost,investice se mi už vrací,páč mám asi 300 baterek na střídák a při životnosti stejnosměrného motorku zhruba 100až 150 baterek jsem prakticky na půlce investice a střídavý pohon mi umožnuje mnohem víc si dovolit než ze setovým motorkem,jediná věc mě trochu štve a to je čistění serv,ale každý mazlík se musí udržovat.
Osobne neberu mcpx (a jine mikro) jako vhodny vrtulnik pro zacatecniky, ale ve srovnani se vsemi HK co jsem doposud mel v rukach je to uplne jina urovnen letoveho projevu
Takze ve prospech poctu vyletanych baterek proti poctu hodin prosezenych servisem HK bych jednoznacne volil mcpx a HK pryc z domu jak nejrychleji to jde.
Tom
mCP X jednoznačne JO,co se tyce vydrze motoru mám pořád origoš a nalítané obrovské množství baterek,určitě jsem někde u čísla 500.Navíc ten prcek opravdu hodně vydrží,teď o víkendu jsme málem udělali test střetem,lítali jsme 3 najednou a moc nechybělo do čelního střetu 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Já měl colibriho V4.5 a můžu ti říct, že to za to rozhodně stojí!
jo já taky, ale kolibřík prostě přestane bavit... Sem tam, nahoru dolu a to je vše. A všechno je šíleně pomalé!!! Přelítnout s kolibříkem 10 metrů je na půl dne
Je to všechno flybarem... Dnes už bych vrťas s flybarem nechtěl. Furt ho to mechanicky tvrdošijně rovná zpět a zastavuje.
Mcpx je prostě super. Je 6ch a furt je co se učit. Je lehkej a proto jsou minimální škody!!!
Je to všechno flybarem... Dnes už bych vrťas s flybarem nechtěl. Furt ho to mechanicky tvrdošijně rovná zpět a zastavuje.
Mcpx je prostě super. Je 6ch a furt je co se učit. Je lehkej a proto jsou minimální škody!!!
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
keras píše:Je to všechno flybarem... Dnes už bych vrťas s flybarem nechtěl. Furt ho to mechanicky tvrdošijně rovná zpět a zastavuje.
Vazne?
Tom
Chci se zeptat, máte zkušenosti s výměnou zadního motoru ?
Jak nacpete novej motor do toho plastovýho držáku, aniž by ten držák prasknul ?
Máte na to nějaký fýgle ?
Nebo pouzivate ten kovovej drzak z rakonu ?
Díky
Jak nacpete novej motor do toho plastovýho držáku, aniž by ten držák prasknul ?
Máte na to nějaký fýgle ?
Nebo pouzivate ten kovovej drzak z rakonu ?
Díky
Naposledy upravil(a) EvzEn dne čtv 10.05.2012 9:04, celkem upraveno 1 x.
baui píše:keras píše:Je to všechno flybarem... Dnes už bych vrťas s flybarem nechtěl. Furt ho to mechanicky tvrdošijně rovná zpět a zastavuje.
Vazne?http://www.youtube.com/watch?v=RwHt6LyVBxQ
Tak jako hezka ukazka
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Alli25 píše:Tak jako hezka ukazkaAle je jasne ze flybar na takto velke heline a oluvka na malem kolibrikovi maji uplne odlisne vlastnosti a podepisuji se uplne jinak. Na SP V2 mam taky pocit, ze je tam te tsabilizace ponekud hodne
Vlastnosti maji uplne stejne, jedna se o odlisnou konstrukci celeho vrtulniku. Primarne fakt, ze solo pro je FP se vsemi neduhy takove konstrukce. Tady zase narazime na to, co jsem uz kdysi tvrdil - Solo Pro je koncepcne hracka, mCPX vrtulnik
Tom
no ano
, je to tak. Já na kolibříkovi co jsem se nazkoušel s odlehčováním fylbaru až nakonec jsem se dostal až k flabyru bez závaží, ale to už je potom hodně neovladatelný. Na mcpx je hlavní gro v elektronice. Nikde žádná pádla ani flybar, prostě do toho nic nekecá. Je nádherně stabilní a přesný.
To je kazda padlova helina taky
Padla i bezpadlova elektronika stabilizuji rotor, ne vrtulnik. V tom je dost podstatny rozdil 
Tom
prochel píše:no pánové snad konečně příští týden dorazí , tak mě to pěkně štve že to tomu dovozci tak dlouho trvá asi nečekal takový zájem
Tak jak hyperion? Pořád je nemáš?
Ještě že jsem šel do číny
Baiu jako rotor, jakej vrtulník, nic takového jsem nepsal. Ty se chceš furt hádat
Dnes se stanu hrdým majitelem Blade MCPX V2
Mám pár dotazů....
Beru RTF, jelikož Dx6i šla bohužel z domu...
Kolika C mohu nabíjet dodávané baterie? chtěl bych je nabíjet paralelně. Je to jako dočasné řešení než mi přijdou baterky z HK (bohužel nejsou skladem). A k těm se váže můj druhý dotaz....kolika C se dají nabíjet nanotechy z HK? Nabíjel bych je buď opět paralelně nebo v sérii jako 6S.
Beru RTF, jelikož Dx6i šla bohužel z domu...
Kolika C mohu nabíjet dodávané baterie? chtěl bych je nabíjet paralelně. Je to jako dočasné řešení než mi přijdou baterky z HK (bohužel nejsou skladem). A k těm se váže můj druhý dotaz....kolika C se dají nabíjet nanotechy z HK? Nabíjel bych je buď opět paralelně nebo v sérii jako 6S.