Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
kolaCZek

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#1081 Příspěvek od kolaCZek »

Alli25: Rozdil je markantni... Solo Pro V2 (Colibri) je 4 kanalek, ktery visi sam, kdyz pustis vysilacku. mCPX je 6 kanal. Ziva potvurka, kterou musis porad ridit, jinak ti nekam utece a pokusi se o prulet pod urovni terenu. Solo Pro V2 koriguje vysku otackami rotoru a stale se pere s flybarem, ktery ho rovna do roviny. mCPX zmenou nabehu listu a nic ho do roviny nerovna. Takze je o hodne ostrejsi a presnejsi... Ale nekde tu byl popsan "kachni mod" pro mCPX, ktery z nej udela hodny autobus... :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1082 Příspěvek od Alli25 »

Takze by se to jako simulator 450ky dalo pojmout
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
vylizplech

#1083 Příspěvek od vylizplech »

Alli25 taky jsem měl napřed 450 HK a po každém pádu mě to stálo hromadu peněz,navíc jsem víc šteloval než lítal a pak jsem si koupil Blade mcpx a konečně lítám ikdyž občas spadnu,tak je to většinou bez újmy a hákáčko šlo z domu,navíc jsem do prcka zainvestoval a překopal ho na střídavý pohon+ocasní motor 120 SR a max. spokojenost,investice se mi už vrací,páč mám asi 300 baterek na střídák a při životnosti stejnosměrného motorku zhruba 100až 150 baterek jsem prakticky na půlce investice a střídavý pohon mi umožnuje mnohem víc si dovolit než ze setovým motorkem,jediná věc mě trochu štve a to je čistění serv,ale každý mazlík se musí udržovat.
baui

#1084 Příspěvek od baui »

Osobne neberu mcpx (a jine mikro) jako vhodny vrtulnik pro zacatecniky, ale ve srovnani se vsemi HK co jsem doposud mel v rukach je to uplne jina urovnen letoveho projevu ;) Takze ve prospech poctu vyletanych baterek proti poctu hodin prosezenych servisem HK bych jednoznacne volil mcpx a HK pryc z domu jak nejrychleji to jde.
Tom
Tsisters

#1085 Příspěvek od Tsisters »

mCP X jednoznačne JO,co se tyce vydrze motoru mám pořád origoš a nalítané obrovské množství baterek,určitě jsem někde u čísla 500.Navíc ten prcek opravdu hodně vydrží,teď o víkendu jsme málem udělali test střetem,lítali jsme 3 najednou a moc nechybělo do čelního střetu :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
EvzEn

#1086 Příspěvek od EvzEn »

Já měl colibriho V4.5 a můžu ti říct, že to za to rozhodně stojí!
keras

#1087 Příspěvek od keras »

jo já taky, ale kolibřík prostě přestane bavit... Sem tam, nahoru dolu a to je vše. A všechno je šíleně pomalé!!! Přelítnout s kolibříkem 10 metrů je na půl dne :lol:
Je to všechno flybarem... Dnes už bych vrťas s flybarem nechtěl. Furt ho to mechanicky tvrdošijně rovná zpět a zastavuje.
Mcpx je prostě super. Je 6ch a furt je co se učit. Je lehkej a proto jsou minimální škody!!!
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
baui

#1088 Příspěvek od baui »

keras píše:Je to všechno flybarem... Dnes už bych vrťas s flybarem nechtěl. Furt ho to mechanicky tvrdošijně rovná zpět a zastavuje.

Vazne? :lol: http://www.youtube.com/watch?v=RwHt6LyVBxQ
Tom
EvzEn

#1089 Příspěvek od EvzEn »

Chci se zeptat, máte zkušenosti s výměnou zadního motoru ?
Jak nacpete novej motor do toho plastovýho držáku, aniž by ten držák prasknul ?
Máte na to nějaký fýgle ? :)
Nebo pouzivate ten kovovej drzak z rakonu ?
Díky
Naposledy upravil(a) EvzEn dne čtv 10.05.2012 9:04, celkem upraveno 1 x.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1090 Příspěvek od Alli25 »

baui píše:
keras píše:Je to všechno flybarem... Dnes už bych vrťas s flybarem nechtěl. Furt ho to mechanicky tvrdošijně rovná zpět a zastavuje.

Vazne? :lol: http://www.youtube.com/watch?v=RwHt6LyVBxQ

Tak jako hezka ukazka :-) Ale je jasne ze flybar na takto velke heline a oluvka na malem kolibrikovi maji uplne odlisne vlastnosti a podepisuji se uplne jinak. Na SP V2 mam taky pocit, ze je tam te tsabilizace ponekud hodne :-)
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
baui

#1091 Příspěvek od baui »

Alli25 píše:Tak jako hezka ukazka :-) Ale je jasne ze flybar na takto velke heline a oluvka na malem kolibrikovi maji uplne odlisne vlastnosti a podepisuji se uplne jinak. Na SP V2 mam taky pocit, ze je tam te tsabilizace ponekud hodne :-)

Vlastnosti maji uplne stejne, jedna se o odlisnou konstrukci celeho vrtulniku. Primarne fakt, ze solo pro je FP se vsemi neduhy takove konstrukce. Tady zase narazime na to, co jsem uz kdysi tvrdil - Solo Pro je koncepcne hracka, mCPX vrtulnik ;) Proto jsou nesrovnatelne.
Tom
keras

#1092 Příspěvek od keras »

no ano :lol: , je to tak. Já na kolibříkovi co jsem se nazkoušel s odlehčováním fylbaru až nakonec jsem se dostal až k flabyru bez závaží, ale to už je potom hodně neovladatelný. Na mcpx je hlavní gro v elektronice. Nikde žádná pádla ani flybar, prostě do toho nic nekecá. Je nádherně stabilní a přesný.
baui

#1093 Příspěvek od baui »

To je kazda padlova helina taky :mrgreen: Padla i bezpadlova elektronika stabilizuji rotor, ne vrtulnik. V tom je dost podstatny rozdil ;)
Tom
keras

#1094 Příspěvek od keras »

prochel píše:no pánové snad konečně příští týden dorazí , tak mě to pěkně štve že to tomu dovozci tak dlouho trvá asi nečekal takový zájem

Tak jak hyperion? Pořád je nemáš? :(
Ještě že jsem šel do číny :oops:

Baiu jako rotor, jakej vrtulník, nic takového jsem nepsal. Ty se chceš furt hádat :( :lol:
gasolin

#1095 Příspěvek od gasolin »

Dnes se stanu hrdým majitelem Blade MCPX V2 :D Mám pár dotazů....
Beru RTF, jelikož Dx6i šla bohužel z domu...
Kolika C mohu nabíjet dodávané baterie? chtěl bych je nabíjet paralelně. Je to jako dočasné řešení než mi přijdou baterky z HK (bohužel nejsou skladem). A k těm se váže můj druhý dotaz....kolika C se dají nabíjet nanotechy z HK? Nabíjel bych je buď opět paralelně nebo v sérii jako 6S.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“