Čína-Rabbit Flight Controller
Re: Čína-Rabbit Flight Controller
Ako menite vysku letu podla sonaru...Ked mu chcete zadat,ze ma byt 2 m nad zemou a potom nizsie..Je to napojene na 6 kanal a ten je vo vysielacke nastaveny na potak??
A co baro,to sa da tiez nastavovat, alebo si zacne udrzovat vysku,iba ak sa nehybe s plynom??
A co baro,to sa da tiez nastavovat, alebo si zacne udrzovat vysku,iba ak sa nehybe s plynom??
johny107 píše:Ako menite vysku letu podla sonaru...Ked mu chcete zadat,ze ma byt 2 m nad zemou a potom nizsie..Je to napojene na 6 kanal a ten je vo vysielacke nastaveny na potak??
Ahoj johny107, jakýkoliv zásah do řízení páčkami má přednost před stabilizací tj. baro,gyro,sono,gps ..... Z toho plyne, že výšku letu u sonaru si určím páčkou a tam mi to hlídá sono (cca od 0,2 do 2m). A ve výšce třeba 5m nebo 10m nebo já nevím třeba 50m , když nepáčkuju plynem (ale né, že by to hlídalo pouze v okamžiku nepáčkování)tak to hlídá plus mínus 0,5m až 1m(podle momentální výšky) baroskop. Tak to funguje i u akcelerometru, který hlídá směr letu.
OK2BOW BOBY110,
Boby 110, OK2BOW
Aby to tady zase trošku oživlo , dnes jsem udělal první let s novým copterem a Rabbitem. Je to Y6, a létá to prostě super.
Udělal jsem jenom jeden zkušební let v základním nastavení ( musím udělat lepší podvozek ) a bez jakéhokoli sáhnutí do ladění parametrů to bylo fakt super stabilní . Y6 je pro mne nová koncepce, na vrtulku to reaguje velice slušně a uvidím jak to bude při vysazení motoru. Normální hexa mi při pokusech bez některého motoru obvykle spadla. Tohle by mělo být lepší.
Troll píše:Aby to tady zase trošku oživlo , dnes jsem udělal první let s novým copterem a Rabbitem. Je to Y6, a létá to prostě super.Udělal jsem jenom jeden zkušební let v základním nastavení ( musím udělat lepší podvozek ) a bez jakéhokoli sáhnutí do ladění parametrů to bylo fakt super stabilní . Y6 je pro mne nová koncepce, na vrtulku to reaguje velice slušně a uvidím jak to bude při vysazení motoru. Normální hexa mi při pokusech bez některého motoru obvykle spadla. Tohle by mělo být lepší.
Přiznám se , že na výpadek motoru nechci ani pomyslet. Můj quad by sebou břinkl a to by byla katastrofa
Boby 110
Boby 110, OK2BOW
Troll píše:Aby to tady zase trošku oživlo , dnes jsem udělal první let s novým copterem a Rabbitem. Je to Y6, a létá to prostě super.Udělal jsem jenom jeden zkušební let v základním nastavení ( musím udělat lepší podvozek ) a bez jakéhokoli sáhnutí do ladění parametrů to bylo fakt super stabilní . Y6 je pro mne nová koncepce, na vrtulku to reaguje velice slušně a uvidím jak to bude při vysazení motoru. Normální hexa mi při pokusech bez některého motoru obvykle spadla. Tohle by mělo být lepší.
Ukaž fotečku
Boby 110, OK2BOW
-
njosefcentrumcz
Jak je to s gps, slouží jen k zůstání na pozici, nebo se dá použít i jinak (záznam trasy, let po trase atd..ú Díky 
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
njosefcentrumcz píše:Jak je to s gps, slouží jen k zůstání na pozici, nebo se dá použít i jinak (záznam trasy, let po trase atd..ú Díky
To by mě taky docela zajímalo.Nebo jestli to třeba umí ze vzduchu samo automaticky přistát přesně na místo vzletu?Respektive jetli to umí autonomní let.
V manualy na rcgroups pisu ze to vie hold position a go home. Cize drzi polohu po aktivacii prepinaca alebo sa to vie vratit spat na miesto startu resp kde bol rabbit zapnuty. Tiez pisu ze pokial je zapnuty mod Go home a zaroven auto landing prileti na miesto startu vznasa sa cca 20 sec a potom pristane. Inak myslim ze waypoint, zaznam letu atd uz asi podporovat nikdy nebude predsa len je to doska za cca 110EUR aj s GPS modulom. Ale ktovie mozno prekvapia
)
Uz len to vsetko objednat a overit realitu
D
Uz len to vsetko objednat a overit realitu
Umenie zit spociva v spravnosti rozhodnutia na co sa vys....at 
-
njosefcentrumcz
zatim mam par dni hk desku ale tuhle asi zkusim objednat
je to sto a jedna rozdil proti hk - alespon papirove. gps zatim ozelim 
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
Tak jsem vyměnil původní červený 5-ti pinový sonar za modrý 4-pinový doporučovaný na rcgroups. Konkrétně HC-SR04 a kupoval jsem zde: http://stores.ebay.com/Chip-Partner-Store. Na první pohled kvalitněji zapájeno, pouze dva otvory pro šroubky a navíc jsou asi o 2mm blíže k sobě. Ale to hlavní je, že mi konečně funguje sonar. Původní ani po přepájení studeňáků prostě nefungoval.
A vyšla nová verze fw. Tady jsem ji nahrál i s FIX: http://www.siki.tym.cz/copter/Love%20Flight%20pctools%20for%20Rabbit%20V1.210(English).zip
Šiki
A vyšla nová verze fw. Tady jsem ji nahrál i s FIX: http://www.siki.tym.cz/copter/Love%20Flight%20pctools%20for%20Rabbit%20V1.210(English).zip
Šiki
Kde se dá zjistit že vyšel novej software vubec nikde jsem nesehnal nebo spíš nenašel ofic stránky nebo něco takového?
A ještě jedna otázka má cenu tudle desku kupovat měl jsem nedávno desku AeroQuad sice se s tím dalo držet na míste ale nic moc to nebylo navíc to bylo všechno dost drahé a hlavně jsem k tomu chtěl GPS což prej moc nefungovalo nevím teda jak teď ale tadle deska je o hromadu levnější má všechny čidla a hlavně to GPS a za 140doláčů je to zadarmo nemusí se do toho lít žídnej upravenej soft prostě připadá mi to dokonalý.Ale záleží jestli je to taky funkční
A ještě jedna otázka má cenu tudle desku kupovat měl jsem nedávno desku AeroQuad sice se s tím dalo držet na míste ale nic moc to nebylo navíc to bylo všechno dost drahé a hlavně jsem k tomu chtěl GPS což prej moc nefungovalo nevím teda jak teď ale tadle deska je o hromadu levnější má všechny čidla a hlavně to GPS a za 140doláčů je to zadarmo nemusí se do toho lít žídnej upravenej soft prostě připadá mi to dokonalý.Ale záleží jestli je to taky funkční
paegas123 píše:Kde se dá zjistit že vyšel novej software vubec nikde jsem nesehnal nebo spíš nenašel ofic stránky nebo něco takového?
Ahoj, já s touhle deskou lécu každý druhý den, a jsem maximálně spokojen. Vše vč. sona mi funguje na jedničku. Fotím s tím a filmuji a spokojenost.
http://www.youtube.com/watch?v=C2jBRHRF4YI
[album]1208[/album]
Boby110, OK2BOW
Boby 110, OK2BOW
paegas123 píše:Kde se dá zjistit že vyšel novej software vubec nikde jsem nesehnal ...
Já tohle a další zajímavé informace zjišťuji na rcgroups: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1564594. Co se druhého dotazu týče, tak můžu zatím říct, že rabbit lítá hooodně slušně s předuloženým nastavením. K GPS se nemůžu vyjádřit vůbec, protože ho nemám.
Jak teď koukám na fotku z předchozího příspěvku, tak tam Boby110 má sonar DYP-ME007V2 (krystal 12.000) a ten mu funguje. Já mám verzi DYP-ME007V1 (krystal 4.000) a ta mi nefunguje. Teď tam mám HC-SR04 (krystal 4.000) a ten mi funguje. To jsem z toho jelen
Šiki
Abys v tom měl ještě větší chaos tam mě ta verze DYP-ME007V1 normálně funguje, aspoň zatím na stole. 
Ještě mi prosím někdo poraďte kde to mám koupit myslím tím vzhledem k ceně a spolehlivosti obchodu přece jenom je to zhruba 3 litry tak aby mě to taky došlo