Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
johny107

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#106 Příspěvek od johny107 »

Ako menite vysku letu podla sonaru...Ked mu chcete zadat,ze ma byt 2 m nad zemou a potom nizsie..Je to napojene na 6 kanal a ten je vo vysielacke nastaveny na potak??
A co baro,to sa da tiez nastavovat, alebo si zacne udrzovat vysku,iba ak sa nehybe s plynom??
Boby110

#107 Příspěvek od Boby110 »

johny107 píše:Ako menite vysku letu podla sonaru...Ked mu chcete zadat,ze ma byt 2 m nad zemou a potom nizsie..Je to napojene na 6 kanal a ten je vo vysielacke nastaveny na potak??
A co baro,to sa da tiez nastavovat, alebo si zacne udrzovat vysku,iba ak sa nehybe s plynom??

Ahoj johny107, jakýkoliv zásah do řízení páčkami má přednost před stabilizací tj. baro,gyro,sono,gps ..... Z toho plyne, že výšku letu u sonaru si určím páčkou a tam mi to hlídá sono (cca od 0,2 do 2m). A ve výšce třeba 5m nebo 10m nebo já nevím třeba 50m , když nepáčkuju plynem (ale né, že by to hlídalo pouze v okamžiku nepáčkování)tak to hlídá plus mínus 0,5m až 1m(podle momentální výšky) baroskop. Tak to funguje i u akcelerometru, který hlídá směr letu.

OK2BOW BOBY110,
Boby 110, OK2BOW
Troll

#108 Příspěvek od Troll »

Aby to tady zase trošku oživlo , dnes jsem udělal první let s novým copterem a Rabbitem. Je to Y6, a létá to prostě super. 8O Udělal jsem jenom jeden zkušební let v základním nastavení ( musím udělat lepší podvozek ) a bez jakéhokoli sáhnutí do ladění parametrů to bylo fakt super stabilní . Y6 je pro mne nová koncepce, na vrtulku to reaguje velice slušně a uvidím jak to bude při vysazení motoru. Normální hexa mi při pokusech bez některého motoru obvykle spadla. Tohle by mělo být lepší.
Boby110

#109 Příspěvek od Boby110 »

Troll píše:Aby to tady zase trošku oživlo , dnes jsem udělal první let s novým copterem a Rabbitem. Je to Y6, a létá to prostě super. 8O Udělal jsem jenom jeden zkušební let v základním nastavení ( musím udělat lepší podvozek ) a bez jakéhokoli sáhnutí do ladění parametrů to bylo fakt super stabilní . Y6 je pro mne nová koncepce, na vrtulku to reaguje velice slušně a uvidím jak to bude při vysazení motoru. Normální hexa mi při pokusech bez některého motoru obvykle spadla. Tohle by mělo být lepší.

Přiznám se , že na výpadek motoru nechci ani pomyslet. Můj quad by sebou břinkl a to by byla katastrofa :lol: , při lokalitách a způsobu mých letů. Musím došetřit a vážně uvažovat o Y6 .

Boby 110
Boby 110, OK2BOW
Boby110

#110 Příspěvek od Boby110 »

Troll píše:Aby to tady zase trošku oživlo , dnes jsem udělal první let s novým copterem a Rabbitem. Je to Y6, a létá to prostě super. 8O Udělal jsem jenom jeden zkušební let v základním nastavení ( musím udělat lepší podvozek ) a bez jakéhokoli sáhnutí do ladění parametrů to bylo fakt super stabilní . Y6 je pro mne nová koncepce, na vrtulku to reaguje velice slušně a uvidím jak to bude při vysazení motoru. Normální hexa mi při pokusech bez některého motoru obvykle spadla. Tohle by mělo být lepší.

Ukaž fotečku :D
Boby 110, OK2BOW
njosefcentrumcz

#111 Příspěvek od njosefcentrumcz »

Jak je to s gps, slouží jen k zůstání na pozici, nebo se dá použít i jinak (záznam trasy, let po trase atd..ú Díky :-)
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
paegas123

#112 Příspěvek od paegas123 »

njosefcentrumcz píše:Jak je to s gps, slouží jen k zůstání na pozici, nebo se dá použít i jinak (záznam trasy, let po trase atd..ú Díky :-)

To by mě taky docela zajímalo.Nebo jestli to třeba umí ze vzduchu samo automaticky přistát přesně na místo vzletu?Respektive jetli to umí autonomní let.
akro480
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od akro480 »

V manualy na rcgroups pisu ze to vie hold position a go home. Cize drzi polohu po aktivacii prepinaca alebo sa to vie vratit spat na miesto startu resp kde bol rabbit zapnuty. Tiez pisu ze pokial je zapnuty mod Go home a zaroven auto landing prileti na miesto startu vznasa sa cca 20 sec a potom pristane. Inak myslim ze waypoint, zaznam letu atd uz asi podporovat nikdy nebude predsa len je to doska za cca 110EUR aj s GPS modulom. Ale ktovie mozno prekvapia :))

Uz len to vsetko objednat a overit realitu :DD
Umenie zit spociva v spravnosti rozhodnutia na co sa vys....at :-P
njosefcentrumcz

#114 Příspěvek od njosefcentrumcz »

zatim mam par dni hk desku ale tuhle asi zkusim objednat :-) je to sto a jedna rozdil proti hk - alespon papirove. gps zatim ozelim :(
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
siki
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od siki »

Tak jsem vyměnil původní červený 5-ti pinový sonar za modrý 4-pinový doporučovaný na rcgroups. Konkrétně HC-SR04 a kupoval jsem zde: http://stores.ebay.com/Chip-Partner-Store. Na první pohled kvalitněji zapájeno, pouze dva otvory pro šroubky a navíc jsou asi o 2mm blíže k sobě. Ale to hlavní je, že mi konečně funguje sonar. Původní ani po přepájení studeňáků prostě nefungoval.
A vyšla nová verze fw. Tady jsem ji nahrál i s FIX: http://www.siki.tym.cz/copter/Love%20Flight%20pctools%20for%20Rabbit%20V1.210(English).zip
Šiki
paegas123

#116 Příspěvek od paegas123 »

Kde se dá zjistit že vyšel novej software vubec nikde jsem nesehnal nebo spíš nenašel ofic stránky nebo něco takového?
A ještě jedna otázka má cenu tudle desku kupovat měl jsem nedávno desku AeroQuad sice se s tím dalo držet na míste ale nic moc to nebylo navíc to bylo všechno dost drahé a hlavně jsem k tomu chtěl GPS což prej moc nefungovalo nevím teda jak teď ale tadle deska je o hromadu levnější má všechny čidla a hlavně to GPS a za 140doláčů je to zadarmo nemusí se do toho lít žídnej upravenej soft prostě připadá mi to dokonalý.Ale záleží jestli je to taky funkční
Boby110

#117 Příspěvek od Boby110 »

paegas123 píše:Kde se dá zjistit že vyšel novej software vubec nikde jsem nesehnal nebo spíš nenašel ofic stránky nebo něco takového?
A ještě jedna otázka má cenu tudle desku kupovat měl jsem nedávno desku AeroQuad sice se s tím dalo držet na míste ale nic moc to nebylo navíc to bylo všechno dost drahé a hlavně jsem k tomu chtěl GPS což prej moc nefungovalo nevím teda jak teď ale tadle deska je o hromadu levnější má všechny čidla a hlavně to GPS a za 140doláčů je to zadarmo nemusí se do toho lít žídnej upravenej soft prostě připadá mi to dokonalý.Ale záleží jestli je to taky funkční

Ahoj, já s touhle deskou lécu každý druhý den, a jsem maximálně spokojen. Vše vč. sona mi funguje na jedničku. Fotím s tím a filmuji a spokojenost.
http://www.youtube.com/watch?v=C2jBRHRF4YI
[album]1208[/album]

Boby110, OK2BOW
Boby 110, OK2BOW
siki
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od siki »

paegas123 píše:Kde se dá zjistit že vyšel novej software vubec nikde jsem nesehnal ...

Já tohle a další zajímavé informace zjišťuji na rcgroups: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1564594. Co se druhého dotazu týče, tak můžu zatím říct, že rabbit lítá hooodně slušně s předuloženým nastavením. K GPS se nemůžu vyjádřit vůbec, protože ho nemám.

Jak teď koukám na fotku z předchozího příspěvku, tak tam Boby110 má sonar DYP-ME007V2 (krystal 12.000) a ten mu funguje. Já mám verzi DYP-ME007V1 (krystal 4.000) a ta mi nefunguje. Teď tam mám HC-SR04 (krystal 4.000) a ten mi funguje. To jsem z toho jelen :)

Šiki
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Mlhos »

Abys v tom měl ještě větší chaos tam mě ta verze DYP-ME007V1 normálně funguje, aspoň zatím na stole. :D
paegas123

#120 Příspěvek od paegas123 »

Ještě mi prosím někdo poraďte kde to mám koupit myslím tím vzhledem k ceně a spolehlivosti obchodu přece jenom je to zhruba 3 litry tak aby mě to taky došlo :roll:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“