Flash epp - vyztuzeni
Jednak tam dej ty VZPĚRY = uhlíkové kulatinky o průměru 1,5 nebo 2mm - nebude to fletrovat, přestane se to trhat. Dej to jenom na horní stranu výškovky proti směrovce, dolů to nedávej. Vteřiňákem to postupně tak zcepení, že se to nebude volně ohýbat. Ideální je průhledná izolepa, která je od fy Scotch - 3M. Super to drží, můžeš to pod to ještě lehce potřít UHU PORem, nebo transparentním chemoprenem. Ta izolepa se skelným vláknem hodně degraduje na UV (stačí jenom světlo, ani to nemusí být přímo na sluníčku).
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Opraveno
Dal jsem tam ty uhlíhové vzpěry . V místě pantu jsem to po celé délce v šíři 2 cm namazal UHU porem a po zaschnutí přelepil bílým samolepicím Skaytexem a pro jistotu teplotou 150 st. přežehlil. Skaytex je materiál ze kterého se šijou padáky, akorát ten samolepící se používá na záplaty, když se někde mírně padák roztrhne. Na tom Uhuporu to drží tak ,že když jsem to zkusil sundat, tak to šlo i s EPP . Ještě jednou dík za rady
dub

Dal jsem tam ty uhlíhové vzpěry . V místě pantu jsem to po celé délce v šíři 2 cm namazal UHU porem a po zaschnutí přelepil bílým samolepicím Skaytexem a pro jistotu teplotou 150 st. přežehlil. Skaytex je materiál ze kterého se šijou padáky, akorát ten samolepící se používá na záplaty, když se někde mírně padák roztrhne. Na tom Uhuporu to drží tak ,že když jsem to zkusil sundat, tak to šlo i s EPP . Ještě jednou dík za rady
dub
dub píše:Opraveno![]()
![]()
dub![]()
No vidíš,
Skytex mám (černý a bílý), nedávám ho - zbytečné, těžší.
- Jiří Kolář-BAN2
dub píše:Dobrý večer, potřeboval bych poradit, létám s Flashem asi 14 dní a utrhnula se mi výškovka v tom zeslabení, žádnou ránu jsem s ním ještě nedal, nevím kde se stala chyba
Takže další pohádky ovčí babičky. Samo se to neurve. Ani náhodou.
Létám s Jakem , kamarád s Flashem. Co urveme, to nějak přilepíme. Výztuhy(podpěry) nemáme, fletr se nás netýká, neb máme tyto stroje. Létáme, padáme, lepíme a létáme. Diskuze nevedeme. Ještě by nám někdo špatně poradil.
Pánové, tyto stroje nemají ani 2 ani 3 serva na jednom křidélku.
P.S. Ještě jsem chtěl říct, že kousek vedle je další debata o Jakovi. Wenduch má smůlu. Pokud tam má motor o 25g těžší a ještě vyrobí ty výztuhy(viz foto), je ten model jaksi někde jinde. To mu ovšem nikdo nenapsal. A to by řešitelé tohoto fóra určitě měli.
- Jiří Kolář-BAN2
arda1 píše:Já mám tu skelnou taky od 3M a slepený věci po dvou letech(rocích) ok. Ale pokud sežene kvalitní průhlednou tak bude možná lepší(pružnější).
Mohl by jsi nám představit některý z Tvých modelů? Zatím asi nikdo žádný neviděl. A kdy chodíš létat? Jsi tu od rána do večera. Já jsem viděl jen nějakou vrtačku , když tu byl ještě piper. Jinak nic.
Děkuji.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to byl dnes vyzkoušet, je to super , deset 10-ti minutových letů a vše v pohodě. A to jsem to nešetřil. Řekl bych , že se to těma vzpěrama dost zpevnilo a přírůstek váhy bych řekl nepatrný.
Pro Gitunu utrhlo se to samo v místě zeslabení to mělo kolem 0,1mm po celém rozpětí výškovky a když jsem se na to díval, tak jsem měl pocit, že to drží snad jen tou barvou. Kdybych s tím třísknul, tak bych to klidně napsal.Toť vše.
Zajímalo by mě jak jsou na tom jiné výškovky . Pro porovnání na křidélkách mám něco přes 1mm a drží to v pohodě.
Zdá se, že je problém vyřešen a teď jen trénovat.
P.s to jsem se víc bál, že to nevydrží podvozek, ale zatím OK dá se s tím přistávat jako do peřin a k noze
Pro Gitunu utrhlo se to samo v místě zeslabení to mělo kolem 0,1mm po celém rozpětí výškovky a když jsem se na to díval, tak jsem měl pocit, že to drží snad jen tou barvou. Kdybych s tím třísknul, tak bych to klidně napsal.Toť vše.
Zajímalo by mě jak jsou na tom jiné výškovky . Pro porovnání na křidélkách mám něco přes 1mm a drží to v pohodě.
Zdá se, že je problém vyřešen a teď jen trénovat.
P.s to jsem se víc bál, že to nevydrží podvozek, ale zatím OK dá se s tím přistávat jako do peřin a k noze
- Jiří Kolář-BAN2
dub píše:Tak jsem to byl dnes vyzkoušet, je to super , deset 10-ti minutových letů a vše v pohodě. A to jsem to nešetřil. Řekl bych , že se to těma vzpěrama dost zpevnilo a přírůstek váhy bych řekl nepatrný.
Jéje tady se někomu práší od úst.
- Jiří Kolář-BAN2