Flash epp - vyztuzeni

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#106 Příspěvek od JMalik »

Jednak tam dej ty VZPĚRY = uhlíkové kulatinky o průměru 1,5 nebo 2mm - nebude to fletrovat, přestane se to trhat. Dej to jenom na horní stranu výškovky proti směrovce, dolů to nedávej. Vteřiňákem to postupně tak zcepení, že se to nebude volně ohýbat. Ideální je průhledná izolepa, která je od fy Scotch - 3M. Super to drží, můžeš to pod to ještě lehce potřít UHU PORem, nebo transparentním chemoprenem. Ta izolepa se skelným vláknem hodně degraduje na UV (stačí jenom světlo, ani to nemusí být přímo na sluníčku).
dub
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od dub »

Ty vzpěry tam dám , ještě jak se mám dát daleko od osy trupu na horní stranu výškovky
arda1
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od arda1 »

Já mám tu skelnou taky od 3M a slepený věci po dvou letech(rocích) ok. Ale pokud sežene kvalitní průhlednou tak bude možná lepší(pružnější).
ICQ 638556901
JMalik

#109 Příspěvek od JMalik »

dub píše:Ty vzpěry tam dám , ještě jak se mám dát daleko od osy trupu na horní stranu výškovky

-cca 13 cm
-Na směrovku cca 6-7cm od horní strany výškovky
Naposledy upravil(a) JMalik dne stř 19.08.2009 23:09, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#110 Příspěvek od JMalik »

arda1 píše:Já mám tu skelnou taky od 3M a slepený věci po dvou letech(rocích) ok. Ale pokud sežene kvalitní průhlednou tak bude možná lepší(pružnější).

Ta průhledná (3M) je lepší, stačila by v pohodě i ta jak doporučuješ (3M), ale většinou koupí tu skelnou šitovou - ne 3M.
dub
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od dub »

Díky za rady, dám to tam snad to bude lepší
dub
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od dub »

Opraveno :D :D
Dal jsem tam ty uhlíhové vzpěry . V místě pantu jsem to po celé délce v šíři 2 cm namazal UHU porem a po zaschnutí přelepil bílým samolepicím Skaytexem a pro jistotu teplotou 150 st. přežehlil. Skaytex je materiál ze kterého se šijou padáky, akorát ten samolepící se používá na záplaty, když se někde mírně padák roztrhne. Na tom Uhuporu to drží tak ,že když jsem to zkusil sundat, tak to šlo i s EPP . Ještě jednou dík za rady
dub :) :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od arda1 »

Šikovnej-vidíš vyřešil jsi to ještě líp než jsme radili. :wink:
ICQ 638556901
JMalik

#114 Příspěvek od JMalik »

dub píše:Opraveno :D :D
Dal jsem tam ty uhlíhové vzpěry . V místě pantu jsem to po celé délce v šíři 2 cm namazal UHU porem a po zaschnutí přelepil bílým samolepicím Skaytexem a pro jistotu teplotou 150 st. přežehlil. Skaytex je materiál ze kterého se šijou padáky, akorát ten samolepící se používá na záplaty, když se někde mírně padák roztrhne. Na tom Uhuporu to drží tak ,že když jsem to zkusil sundat, tak to šlo i s EPP . Ještě jednou dík za rady
dub :) :D

No vidíš,
Skytex mám (černý a bílý), nedávám ho - zbytečné, těžší.
Jiří Kolář-BAN2

#115 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

dub píše:Dobrý večer, potřeboval bych poradit, létám s Flashem asi 14 dní a utrhnula se mi výškovka v tom zeslabení, žádnou ránu jsem s ním ještě nedal, nevím kde se stala chyba

Takže další pohádky ovčí babičky. Samo se to neurve. Ani náhodou. :lol: Ono už nezbývá jiné řešení, než to nějak přilepit(třeba tou páskou). Asi to budu také potřebovat. Ale proto, že jsem s tím zase práskl. Sice jen kousek na křidélku, ale klidně napíšu-spadl jsem dost tvrdě, díky rukám.Řešit fletr na tomto stroji(díky jeho konstrukci) asi není nutné :cry: . Není nutné ani nic podpírat uhlíkem, který se navíc může v autě nebo na slunci ohřát a změnit svůj tvar i konzisteci. Třeba nevratně ohnout a vyosit třeba VOP :lol: :lol: :lol: .

Létám s Jakem , kamarád s Flashem. Co urveme, to nějak přilepíme. Výztuhy(podpěry) nemáme, fletr se nás netýká, neb máme tyto stroje. Létáme, padáme, lepíme a létáme. Diskuze nevedeme. Ještě by nám někdo špatně poradil.

Pánové, tyto stroje nemají ani 2 ani 3 serva na jednom křidélku.

P.S. Ještě jsem chtěl říct, že kousek vedle je další debata o Jakovi. Wenduch má smůlu. Pokud tam má motor o 25g těžší a ještě vyrobí ty výztuhy(viz foto), je ten model jaksi někde jinde. To mu ovšem nikdo nenapsal. A to by řešitelé tohoto fóra určitě měli.
Jiří Kolář-BAN2

#116 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

arda1 píše:Já mám tu skelnou taky od 3M a slepený věci po dvou letech(rocích) ok. Ale pokud sežene kvalitní průhlednou tak bude možná lepší(pružnější).

Mohl by jsi nám představit některý z Tvých modelů? Zatím asi nikdo žádný neviděl. A kdy chodíš létat? Jsi tu od rána do večera. Já jsem viděl jen nějakou vrtačku , když tu byl ještě piper. Jinak nic.

Děkuji.
dub
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od dub »

Tak jsem to byl dnes vyzkoušet, je to super , deset 10-ti minutových letů a vše v pohodě. A to jsem to nešetřil. Řekl bych , že se to těma vzpěrama dost zpevnilo a přírůstek váhy bych řekl nepatrný.
Pro Gitunu utrhlo se to samo v místě zeslabení to mělo kolem 0,1mm po celém rozpětí výškovky a když jsem se na to díval, tak jsem měl pocit, že to drží snad jen tou barvou. Kdybych s tím třísknul, tak bych to klidně napsal.Toť vše.
Zajímalo by mě jak jsou na tom jiné výškovky . Pro porovnání na křidélkách mám něco přes 1mm a drží to v pohodě.
Zdá se, že je problém vyřešen a teď jen trénovat.
P.s to jsem se víc bál, že to nevydrží podvozek, ale zatím OK dá se s tím přistávat jako do peřin a k noze :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od arda1 »

Tak super- ta padákovina ti přežije celý letadlo. :wink:
ICQ 638556901
Jiří Kolář-BAN2

#119 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

dub píše:Tak jsem to byl dnes vyzkoušet, je to super , deset 10-ti minutových letů a vše v pohodě. A to jsem to nešetřil. Řekl bych , že se to těma vzpěrama dost zpevnilo a přírůstek váhy bych řekl nepatrný.
Pro Gitunu utrhlo se to samo v místě zeslabení to mělo kolem 0,1mm po celém rozpětí výškovky a když jsem se na to díval, tak jsem měl pocit, že to drží snad jen tou barvou. Kdybych s tím třísknul, tak bych to klidně napsal.Toť vše.

Jéje tady se někomu práší od úst. :lol: Kolik máš sad baterií,jakou kapacitu mají, čím je nabíjíš a jak dlouho? Jak víš , že je přírustek váhy nepatrný? Vážíš? Jak jsi změřil , a čím, že je síla "kolem" 0,1mm? Co je to za míru kolem? Pánové, přistaňte už. Na zem. :cry: :cry: :cry:
Jiří Kolář-BAN2

#120 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

arda1 píše:Tak super- ta padákovina ti přežije celý letadlo. :wink:

Ty modely, prosím.

Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“