iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger
Nakadah píše:graup> no ono prilis ochrany skodiu CP10 si bez pripojeneho servisaku nabijes prd, takze i kdyz by se nakrasne 12V Pb dalo nabit jako 4x A123 tak buhuzel smula. Nak
Dovolím si nesouhlasit.
To, že se bez servizáku nedá nabíjet je podstata věci. Máš naprostou jistotu, že ani jeden článek v sadě nezmršíš. Pokud někdo volá po tom,že je to vlastně špatně..tak nevím co si o tom myslet.
A pořád nějak nechápu proč mít nabíječku, která umí vše a nic pořádně.
Jsem zastánce řešení ušitých na míru a díky tomu dokonalých.( na PB ti stačí trafo z Baumaxu) Jediné co mi u CP10 chybí, je větší volnost v přiřazení velikosti napětí. To komplexně řeší až CP-Multi. A věř, že soft CP-Multi je nejenom dokonalý, ale je naprosto zřetelně připravený i pro vyvíjené další nabíjecí dělo.( v jedné záložce je až 12 čl, a CP-Multi umí jen max 4 Li-pol, nebo 5 A123)
graup15: A díky přesnosti a ochranným rutinám, je to jediný nabíječ u kterého jsem si lajznul, nabíjet Li-pol bez dozoru.
Chci se tě zeptat, přestože jsem spokojený uživatel ichargeru 106B i 106B+, nabíjím packy Lipo 4,9Ah a standardně začínám na 6A a nemám problém, tak mě rychlejší nabíjení dost zajímá - skutečně bys s "čistým svědomím" tu CP10 na Lipo (tedy i na ty, co se mají nabíjet 1C) doporučil?
Chci se tě zeptat, přestože jsem spokojený uživatel ichargeru 106B i 106B+, nabíjím packy Lipo 4,9Ah a standardně začínám na 6A a nemám problém, tak mě rychlejší nabíjení dost zajímá - skutečně bys s "čistým svědomím" tu CP10 na Lipo (tedy i na ty, co se mají nabíjet 1C) doporučil?
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Já s tím nevidím žádný problém, nabíjím programem 2C naprosto běžně jakékoliv LiPol. Ono totiž CP do choré baterky ten proud prostě nepustí.
p.s. už mám objednané Hyperiony které oficiálně povolují 5C, tak jsem zvědavý...
p.s. už mám objednané Hyperiony které oficiálně povolují 5C, tak jsem zvědavý...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
AR1 píše:skutečně bys s "čistým svědomím" tu CP10 na Lipo (tedy i na ty, co se mají nabíjet 1C) doporučil?
Neviem čo odpovie Graup, ale ja odpoviem za seba: samozrejme.
A to v dvoch možnostiach podľa chuti - aj to že prúd sa na CP10 samozrejme dá nastaviť, aj to že rýchlosť 1C nie je ničím konkrétnym výnimočná a nikto nemôže povedať či 0,97C alebo 1,13C alebo 1,95C nie je adekvátnejšie číslo. 1C sa nabíjali lipolky ktoré pri 8C vybíjaní už zomierali, dnes sa lieta s lipolkami čo minimálne 10-15C ak nie 25C vydržia. (kým sú nové a v dobrom zdraví, samozrejme).
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
"Zakúpte iC1010B+ ak:
- Potrebujete multi-chemistry (CP10S vie nabíjať iba LiXx)
- Potrebujete maximálny výkon (CP10S je max 300W VSTUP, typicky iba okolo 200W VÝSTUP, 1010B+ je skutočných 300W VÝSTUP)
- Potrebujete niektoré špecifické vlastnosti (vybíjacie módy, mód rezania odporovým drôtom a podobne)
- Preferujete malé rozmery "
Hloupá otázka...:
ta iC1010B+ je iCharger 106B-plus?
nějak jsem ztratil nit...
- Potrebujete multi-chemistry (CP10S vie nabíjať iba LiXx)
- Potrebujete maximálny výkon (CP10S je max 300W VSTUP, typicky iba okolo 200W VÝSTUP, 1010B+ je skutočných 300W VÝSTUP)
- Potrebujete niektoré špecifické vlastnosti (vybíjacie módy, mód rezania odporovým drôtom a podobne)
- Preferujete malé rozmery "
Hloupá otázka...:
ta iC1010B+ je iCharger 106B-plus?
nějak jsem ztratil nit...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Díky za briskní odpověď
Už to v HC vidím, jsem slepý...
Zaujala mě ta možnost krmit tím odporovou pilu. Jistě že je nabíječ na nabíjení, ale jestliže by tuto funkci nabíječka měla a přitom bych ji tím nějakým způsobem nehuntoval, celkem bych to (párkrát do roka) přivítal...
koukám na obě na HC, ale zádný "hot wire"
v popisu nevidím... Mají to oba nabíječe, nebo jen ten 300W?
Díky moc!
Už to v HC vidím, jsem slepý...
Zaujala mě ta možnost krmit tím odporovou pilu. Jistě že je nabíječ na nabíjení, ale jestliže by tuto funkci nabíječka měla a přitom bych ji tím nějakým způsobem nehuntoval, celkem bych to (párkrát do roka) přivítal...
koukám na obě na HC, ale zádný "hot wire"
Díky moc!
RiMr píše:koukám na obě na HC, ale zádný "hot wire"v popisu nevidím... Mají to oba nabíječe, nebo jen ten 300W?
http://www.hillrc.com/UploadFiles/iC1010B+_en.pdf
http://www.hillrc.com/UploadFiles/iC106B+_en.pdf
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2 píše:graup15 píše:na druhou udělat si ze zákazníků betatestery je fakt síla.
...stále slabá sila proti zmiznutým údajom o kreditných kartách u FMA Direct a následné sprenevery finačných prostriedkov z účtov klientov...
To mně trápí asi jako velikost mravenčího trusu
Já to mám od CZ zastoupení...pak netřeba řešit co kde kdo posral.
AR1 píše:Jj, dík, já se fakt jen ptám, protože mě to zajímá, nepreferuju svoje nabíječe jen proto že je mám, a zajímá mě maximum informací, pochopitelně ne no-name intermet ale lidí co v tom mají zkušenost a znalost, proto se třeba ptám graup15 (aby to nebylo že rejpu)
Podívej, rozhodně nemám patent na rozum,bohužel
Ale co mám CP10 a CP-Multi i CP4 tak nic než automat nepoužívám.Občas sice valím oči když do 2200mAh valí 7A, ale součtově už mám na nakrouceno 80 cyklů na 2200 baterkách, 6 cyklů na 1800 a 8cyklů na 3300.
Je pěkný pozorovat ty 3300....chvilku CP přemýšlý a měří a pak plynule až na 11A. Ono se sice píše, že je 10A. Ale při nižším napětí valí i skoro 11A (přesně to moje 10,8A)
Prostě jsem spokojený.To je celé
Možná , že i Icharger se časem ukáže jako výborná nabíječka, ale zatím to je na začátku.