Otázky o F3K
-
Luboslav
- Kontaktovat uživatele:
Výšku hodu by som nezvaloval len na kolík.
Kolík ako komu vyhovuje ale v zásade. Rozmer placky tak 10x45x3mm.
Pri pohľade na kolík z predu kolmo na krídlo. Pri pohľade z boku časť nad krídlom naklonená smerom dopredu. Pri pohľade z vrchu predná hrana natočená smerom k trupu tak o 2-3 stupne. Kolík umiestnňovať trochu za ťažisko.
Kolík ako komu vyhovuje ale v zásade. Rozmer placky tak 10x45x3mm.
Pri pohľade na kolík z predu kolmo na krídlo. Pri pohľade z boku časť nad krídlom naklonená smerom dopredu. Pri pohľade z vrchu predná hrana natočená smerom k trupu tak o 2-3 stupne. Kolík umiestnňovať trochu za ťažisko.
Ľuboslav Nagy
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Takže mám to mať opačne? Sklon k trupu = rovnobežné so smerovkou.
Dosť ma vystrašil môj oco keď mi povedal, že som bol po odhode 30cm nad zemou...
To môže myslím riadne žrať výšku...
Mám to prerobiť? Vďaka.
Dosť ma vystrašil môj oco keď mi povedal, že som bol po odhode 30cm nad zemou...
To môže myslím riadne žrať výšku...
Mám to prerobiť? Vďaka.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Luboslav píše:.........Pri pohľade na kolík z predu kolmo na krídlo. Pri pohľade z boku časť nad krídlom naklonená smerom dopredu. Pri pohľade z vrchu predná hrana natočená smerom k trupu tak o 2-3 stupne. Kolík umiestnňovať trochu za ťažisko.
O tomhle by se dalo dost diskutovat, hlavně hned o první větě
-
Luboslav
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Luboslav píše:.........Pri pohľade na kolík z predu kolmo na krídlo. Pri pohľade z boku časť nad krídlom naklonená smerom dopredu. Pri pohľade z vrchu predná hrana natočená smerom k trupu tak o 2-3 stupne. Kolík umiestnňovať trochu za ťažisko.
Diskutovať sa da o všetkom, každemu čo vyhovuje. Ale nič to nemení na tom že takýmto zalepením to určite nepokazí.
Ľuboslav Nagy
-
Luboslav
- Kontaktovat uživatele:
lakotamm píše:Rovnobežne budem mať aj ja. Ale mne ide o ten sklon. Mám to teda vyhodiť do vzduchu? (odbrúsiť a odvŕtať)
Zaleží na tom ako sa ti to vypúšťa z ruky. Pokiaľ dobre a nikam si to prstami nestrhávaš, tak si to tak nechaj.
Ale podľa mňa to maš trochu blbo, mne by sa stým hadzalo zle. Ja mám placku a mám ju zalepenu tak ako som písal.
Máš tam placku alebo trubičku? Ak trubičku a máš aj náhradnú, odrež to a zalep novú.
Ľuboslav Nagy
Luboslav píše:JMalik píše:Luboslav píše:.........Pri pohľade na kolík z predu kolmo na krídlo. Pri pohľade z boku časť nad krídlom naklonená smerom dopredu. Pri pohľade z vrchu predná hrana natočená smerom k trupu tak o 2-3 stupne. Kolík umiestnňovať trochu za ťažisko.
Diskutovať sa da o všetkom, každemu čo vyhovuje. Ale nič to nemení na tom že takýmto zalepením to určite nepokazí.
Tak dobře.
Co pokazí tímhle:
Zalepí tam tvarovanou "placku" rovnoběžně se směrovkou, při pohledu zboku kolmo ke křídlu, při pohledu shora rovnoběžně s trupem, do místa tak jak to určil výztuhou výrobce?
-
Luboslav
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Luboslav píše:JMalik píše:Luboslav píše:.........Pri pohľade na kolík z predu kolmo na krídlo. Pri pohľade z boku časť nad krídlom naklonená smerom dopredu. Pri pohľade z vrchu predná hrana natočená smerom k trupu tak o 2-3 stupne. Kolík umiestnňovať trochu za ťažisko.
Tak dobře.
Co pokazí tímhle:
Zalepí tam tvarovanou "placku" rovnoběžně se směrovkou, při pohledu zboku kolmo ke křídlu, při pohledu shora rovnoběžně s trupem, do místa tak jak to určil výztuhou výrobce?
Nepokazí nič, to je také základné nastavenie. A keďže ešte len začína, bude mu to stačiť. Časom zistí čo mu vyhovuje viac. Ale tak ako to má na fotke nič moc, radšej nech to dá kolmo na krídlo pri pohľade zboku.
Tým že placku zalepíš 2-3 stupne smerom k trupu pri pohľade z vrchu sa ti to bude určite lepšie vypúšťať. Keď ju posunieš trochu za ťažisko odhod bude lepši a skôr to pojde hore. Tak isto aj to ostatne čo som písal na začiatku. Záleží aj na tvare, priereze a zaoblení placky.
Každý si časom najde to čo mu vyhocvuje.
Ľuboslav Nagy