Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1006 Příspěvek od lakotamm »

http://imageupload.org/?d=4DB50A131
Ahojte. Na mojom f3k mám takto umiestnený kolík. Vadí, že je mierne dole? Vďaka.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
pecold
Kontaktovat uživatele:

#1007 Příspěvek od pecold »

A není trochu "malý" nebo ty hážeš obouruč?
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1008 Příspěvek od lakotamm »

:D
Ja viem, že je prerastený, ale lepšie na začiatok väčší a proxonom ho ak tak obrúsim. ;)

Mne ide o sklon. Či ho mám odvŕtať a dať druhý alebo je to v poriadku.

Inak - stále hádžem len do 30m. :?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Luboslav
Kontaktovat uživatele:

#1009 Příspěvek od Luboslav »

Výšku hodu by som nezvaloval len na kolík.

Kolík ako komu vyhovuje ale v zásade. Rozmer placky tak 10x45x3mm.
Pri pohľade na kolík z predu kolmo na krídlo. Pri pohľade z boku časť nad krídlom naklonená smerom dopredu. Pri pohľade z vrchu predná hrana natočená smerom k trupu tak o 2-3 stupne. Kolík umiestnňovať trochu za ťažisko.
Ľuboslav Nagy
Zbynass1

#1010 Příspěvek od Zbynass1 »

Mi se jednou podařilo netrefit poměr letoxitu a kolík se mi v po prvních pár hodech v novém křídle ohnul spodkem dopředu jak to má ty a hody pak stály za prd. Po opravě a vlepení kolíku do mé normální polohy se mi házelo zas mnohem lépe.
nahoru může, dolů musí
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1011 Příspěvek od lakotamm »

Takže mám to mať opačne? Sklon k trupu = rovnobežné so smerovkou.

Dosť ma vystrašil môj oco keď mi povedal, že som bol po odhode 30cm nad zemou... 8O

To môže myslím riadne žrať výšku...

Mám to prerobiť? Vďaka.
JMalik

#1012 Příspěvek od JMalik »

Luboslav píše:.........Pri pohľade na kolík z predu kolmo na krídlo. Pri pohľade z boku časť nad krídlom naklonená smerom dopredu. Pri pohľade z vrchu predná hrana natočená smerom k trupu tak o 2-3 stupne. Kolík umiestnňovať trochu za ťažisko.

O tomhle by se dalo dost diskutovat, hlavně hned o první větě :wink:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1013 Příspěvek od lakotamm »

Mne ide len o sklon v smere letu - zvyšok mi povedal Honza Šteidl.;)
Luboslav
Kontaktovat uživatele:

#1014 Příspěvek od Luboslav »

JMalik píše:
Luboslav píše:.........Pri pohľade na kolík z predu kolmo na krídlo. Pri pohľade z boku časť nad krídlom naklonená smerom dopredu. Pri pohľade z vrchu predná hrana natočená smerom k trupu tak o 2-3 stupne. Kolík umiestnňovať trochu za ťažisko.

Diskutovať sa da o všetkom, každemu čo vyhovuje. Ale nič to nemení na tom že takýmto zalepením to určite nepokazí.
Ľuboslav Nagy
holda29
Kontaktovat uživatele:

#1015 Příspěvek od holda29 »

Ja mam teda kolik z pohledu zepredu rovnobezne se smerovkou.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1016 Příspěvek od lakotamm »

Rovnobežne budem mať aj ja. Ale mne ide o ten sklon. Mám to teda vyhodiť do vzduchu? (odbrúsiť a odvŕtať)
Luboslav
Kontaktovat uživatele:

#1017 Příspěvek od Luboslav »

lakotamm píše:Rovnobežne budem mať aj ja. Ale mne ide o ten sklon. Mám to teda vyhodiť do vzduchu? (odbrúsiť a odvŕtať)

Zaleží na tom ako sa ti to vypúšťa z ruky. Pokiaľ dobre a nikam si to prstami nestrhávaš, tak si to tak nechaj.
Ale podľa mňa to maš trochu blbo, mne by sa stým hadzalo zle. Ja mám placku a mám ju zalepenu tak ako som písal.
Máš tam placku alebo trubičku? Ak trubičku a máš aj náhradnú, odrež to a zalep novú.
Ľuboslav Nagy
JMalik

#1018 Příspěvek od JMalik »

Luboslav píše:
JMalik píše:

Diskutovať sa da o všetkom, každemu čo vyhovuje. Ale nič to nemení na tom že takýmto zalepením to určite nepokazí.

Tak dobře.
Co pokazí tímhle:
Zalepí tam tvarovanou "placku" rovnoběžně se směrovkou, při pohledu zboku kolmo ke křídlu, při pohledu shora rovnoběžně s trupem, do místa tak jak to určil výztuhou výrobce?
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1019 Příspěvek od lakotamm »

Mám tam obyčajný 5mm uhlík (tyčka) :wink:

Doma ho mám dosť. :wink:
Luboslav
Kontaktovat uživatele:

#1020 Příspěvek od Luboslav »

JMalik píše:
Luboslav píše:
JMalik píše:

Tak dobře.
Co pokazí tímhle:
Zalepí tam tvarovanou "placku" rovnoběžně se směrovkou, při pohledu zboku kolmo ke křídlu, při pohledu shora rovnoběžně s trupem, do místa tak jak to určil výztuhou výrobce?

Nepokazí nič, to je také základné nastavenie. A keďže ešte len začína, bude mu to stačiť. Časom zistí čo mu vyhovuje viac. Ale tak ako to má na fotke nič moc, radšej nech to dá kolmo na krídlo pri pohľade zboku.

Tým že placku zalepíš 2-3 stupne smerom k trupu pri pohľade z vrchu sa ti to bude určite lepšie vypúšťať. Keď ju posunieš trochu za ťažisko odhod bude lepši a skôr to pojde hore. Tak isto aj to ostatne čo som písal na začiatku. Záleží aj na tvare, priereze a zaoblení placky.
Každý si časom najde to čo mu vyhocvuje.
Ľuboslav Nagy
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“