Ta brzda to je jasný - to chápu že musí být vypnutá narozdíl od klasických větroňů, akorát mě nenapadlo laborovat s odpojením serva...Díky za rady, trochu pospim po noční a jdu to zkusit s odpojeným RMS
Arcus E EPP 2222mm
-
painkiller
Re: Arcus E EPP 2222mm
Pecka - dáš fotky a nápad na kolečka na křídla nezkušeným?
Ta brzda to je jasný - to chápu že musí být vypnutá narozdíl od klasických větroňů, akorát mě nenapadlo laborovat s odpojením serva...Díky za rady, trochu pospim po noční a jdu to zkusit s odpojeným RMS
Elite (Va models),Alpha 139,Arcus E Advance na Turnigy 9XR+FrSKY - pozor, nebezpečí hloupých dotazů!
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
Kolečka tam nemám, na konci křídla u lomení jsou zalepené cca 15 mm kousky sklotextilu o tl. cca 1,5 mm..
něco na tento způsob
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _set_.html
kolečka by musela být opravdu maličká, třeba z autíčka, zatím je nemám a ten sklotextil v pohodě stačí, neodírá se ani na asfaltu a éro má za chvilku při startu křídla vodorovně. Pak už to jede jen po kolech na trupu.
Mám verzi Advanced se zatahovacím podvozkem, proto ty starty ze země
něco na tento způsob
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _set_.html
kolečka by musela být opravdu maličká, třeba z autíčka, zatím je nemám a ten sklotextil v pohodě stačí, neodírá se ani na asfaltu a éro má za chvilku při startu křídla vodorovně. Pak už to jede jen po kolech na trupu.
Mám verzi Advanced se zatahovacím podvozkem, proto ty starty ze země
Funguje!!! Ďaujem za rady a teraz zalietať 
-
painkiller
Já si nemůžu pomoct, ať dělám co dělám, pořád tam tu brzdu mám. .. is odpojením RMS, pylonem venku...
Elite (Va models),Alpha 139,Arcus E Advance na Turnigy 9XR+FrSKY - pozor, nebezpečí hloupých dotazů!
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
meky..
Pokud si to budeš házet sám, tak na půl plynu, na plný to jde dost razantně do země:-DD Klopný moment od pylonu je fakt značný..
Pokud si to budeš házet sám, tak na půl plynu, na plný to jde dost razantně do země:-DD Klopný moment od pylonu je fakt značný..
Máš pravdu...skúšal som to dať naplné a cítil som ako to ťahá k zemi...na pol plynu to vytiahne? Aký postup máš ty?
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
Startuju ze země:-)
-
painkiller
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si ještě zvětšit rozsah plynu směrem nahoru, není tam ten trylek. Znovu zkalibruj plyn, pak zkus znovu nastavit vypnutí brzdy. Po tom nastavení odpoj napájení, aby se to uložilo. Já jí měl od výroby deaktivovanou.
Jo, jseš si jistej, že je opravdu zapnutá, může to být i jen odpor magnetů motoru.
Jo, jseš si jistej, že je opravdu zapnutá, může to být i jen odpor magnetů motoru.
-
painkiller
...zkoušel jsem i kalibrovat plyn, ale nikdy tam nemám po do-re-mi ty dlouhý pípnutí... a když zkoušim protáčet vrtulí v průběhu startu přijímače, tak jde snadno, a jakmile udělá to bíp bíp na konci (brzda aktivovaná), tak znatelně ztuhne chod... 
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
Tak to fakt netuším, ještě bych to zkusil servotesterem:-), nebo od kolegy jeho vysílač s přijímačem, jen na to nastavení brzdy..
-
painkiller
Jj to je taky reseni... Zkusim jinej prijimac.V tom predchozim pises, ze to nedela trilkovani-tobe to zni jinak?
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
To je těžký, každý regl má tu znělku jinak a kdo se v tom má vyznat, že je to ta správná melodie. Já bych zvětšil rozsah plynu ve vysílači na + 120 - 120, znovu zkalibroval regl a pak znovu zkusit nastavit tu brzdu, já mám pocit, že ho prostě tím vysílačem neotevřeš a nezavřeš naplno. Doufám, že Tvůj vysílač to zvětšení rozsahu serva umí.
-
painkiller
Zkusil sem dát váhu kanálu na 120 a pak na 127 a nic.... kua drát už...
-
painkiller
Tak nějak nastaveno, nejdřív sem zkusil ještě ty limity (našel jsem je až po váze) a ani pak to nechodilo, ale toho pípnutí o deaktivaci brzdy sem dosáhnul takovým zvláštním pohnutím plynu při tý kalibraci (nechtělo mi to vzít to "stažení" tak sem hejbnul s plynem malinko nahoru a dolu a pak to píplo jednou) - teď je deaktivovaná, to je důležitý
Teď jestě to zatahování zase doladit
Díky moc za rady
Teď jestě to zatahování zase doladit
Díky moc za rady