Zalepený pant
Zalepený pant
Do své Bety jsem dal všechny pohyblivé plochy na panty,zalepil je Purexem...pohoda, hýbou se při fouknutí vánku. Při kompletaci modelu jsem zalíval drobné škvírky mezi ocasními plochami řídkým vteřiňákem a postřikoval aktivátorem. Vůbec jsem si nevšiml(holt chybama se člověk učí), že jsem si zasvinil prostřední pant na výškovce. Teď stojím před problémem co s tím. Pruží to a pruží ...
1. Zkoušel jsem to všelijak rozhýbávat a prořezávat ... NIC
2. Je tam celkem pět pantů, tak mne napadlo ten prostření obětovat a přeříznout ho napůl
3. Existují i nějaké prostředky na uvolňování CA lepidel, ale nemám s nimi zkušenosti...
Poradíte mi někdo, prosím.
1. Zkoušel jsem to všelijak rozhýbávat a prořezávat ... NIC
2. Je tam celkem pět pantů, tak mne napadlo ten prostření obětovat a přeříznout ho napůl
3. Existují i nějaké prostředky na uvolňování CA lepidel, ale nemám s nimi zkušenosti...
Poradíte mi někdo, prosím.
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zalepený pant
Vyřezat a vyměnit. Speciálně, pokud je to pant, který je blízko páky kormidla.
Můžeš si zkusit koupit rozlepovač (nitrometan), ale dle mě jsou to jen vyhozené peníze. Vyměnit celý pant.
P.S.
Rozlepovač se ale doma hodí.
Můžeš si zkusit koupit rozlepovač (nitrometan), ale dle mě jsou to jen vyhozené peníze. Vyměnit celý pant.
P.S.
Rozlepovač se ale doma hodí.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:Rozlepovač se ale doma hodí.
Celkom dobre som s ním vyčistil nohavice, keď mi tam kvapol sekunďák...
Ale nie všetko ide tak hladko "rozlepiť" ...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
http://novy.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=0&polozka=31002&stranka=0&polozek=288
Za zkoušku nic nedáš. Pokud ho tam není kopa, tak by to mělo pomoci.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Ještě, že tu nějaký nitromethan máme. Odleji si trošku a večer to zkusím. Jinak to skončí řezáním a výměnou, protože je to zrovna ten pant u páky 
Marena píše:http://novy.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=0&polozka=31002&stranka=0&polozek=288
Jo za tu zkoušku dáš 89,-Kč a poštovné a pak jej stejně dáš nový.
honzis píše:Jo za tu zkoušku dáš 89,-Kč a poštovné a pak jej stejně dáš nový.
Jak jsem psal, pokud pomůže nitromethan, mám to zadara...tu zkoušku.
Zkusím ještě trochu zagooglit a podívat se, jak se vlastně tahle lepidla dají rozpouštět...třeba je tam ještě nějaká tajná přísada
Takže "mistr brýle" radí nitromethan, ale taky DMSO -dimethylsulfoxid, a ten podle mých zkušeností není vůbec agresivní k plastům, zkusím první ten DMSO. Další je methylenchlorid(dichloromethan). Zahraju si malého chemika 
Kápni na to aceton
osobne bych zlividoval i ten zbytek pantu a dal to na pasku a je po ptakach...tohle ero neni zadny extra rychlik, takze bych to nak hypersuper neresil
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
rudix999 píše:Kápni na to aceton
Kapalina je vzhledem k rozpouštění vteřináku funkční ( ověřeno dlouhodobým používáním v reálu),ale myslím, že formulace není moc vhodná.
Nebo už se ti ve smyslu této věty povedlo něco rozlepit ?
veka1
Dobrá věc se podařila. Nátáhl jsem do stříkačky pár kubíků DMSO a zakapal,počkal 5 min, propláchl a 3x zopakoval. Pant hezky povolil,tak se vymyl zbylé rozpouštědlo a rozpohyboval to. Nakonec jsem tam kápl trochu silikonového oleje.Chodí to skoro jako předtím, jen v jednom místě je cítit jemné, ale opravdu jemné lupnutí...snad to nebude mít vliv na funkci