Mustang alebo Cvičný hornoploch - problém s výberom

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sonic
Kontaktovat uživatele:

Mustang alebo Cvičný hornoploch - problém s výberom

#1 Příspěvek od Sonic »

Ahoj, sezóna je v plnom prúde a ja som tento rok ešte ani raz nelietal :oops: Po zime som si chcel zaobstarať pokračovací model, lenže buď bolo nato málo času alebo financií. Teraz sa rozhodujem spomedzi týchto,cenovo rovnakých lietadiel:
http://www.rcmodel.sk/obchod/action/pro ... play.xhtml
vs
http://www.svetmodelov.sk/rc-modely/lie ... r-arf.html
alebo
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288

Mám 2 vetrone,skylady a konštrukčný o rozpätí 2m, 3ch. Plachtenia mám už dosť a teraz by som chcel vyskúšať niečo "iné" ,živšie a s krídelkami. Čo by bolo podľa Vás pre mňa najvhodnejšie?
Paolo-K

Re: Mustang alebo Cvičný hornoploch - problém s výberom

#2 Příspěvek od Paolo-K »

ja bych se vykaslal na tyhle dve volby a koupil bych pulse 1600, je to kopie blaze. je to takovy elapor "hotliner" ovladana kridelky a motylek, lita to kam to posles, zvladne to zakladni akrobacku a kdyz te to prestane bavit na motorek, je k tomu sada u ktere sundas vrtuli a nasadis tam airodynamicky kryt a mas ero na svah... za tri tisice korun supr ero... ja jsem ho mel taky...

http://www.youtube.com/watch?v=6VV5lZwKHwc

je to metr sede velke,tak je to i docela dobre videt...
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
Sonic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Sonic »

Práveže vetroňa nechcem, mam tu po ruke nevyužívanú asfaltku a rad by som niečo s na kolieskach.. Tá väčšia cessna sa mi celkom páči, v RC Revue som čítal recenziu a je to ževraj za tú cenu dobré éro. Ten mustang by bol len na také vybláznenie, nemusí sa ani rozkladať, pekne sa vojde do kufra
edit: do budúcna by som chcel lietať benzínové polomakety,naj. športové
ifin

#4 Příspěvek od ifin »

Toho Mustanga jsem dneska zalétával. Předtím jsem měl taky mustanga, ale od Art-techu, ten už byl hodně olétaný a tak jsem vybavení přendal do nového kitu Mustanga od Parkzone (1.450,- Kč). Je to už nějaké EPP (narozdíl od polystyrenu Art-tech), váhově těžší, ale letové vlastnosti velmi podobné. Mám tam jinou vrtuli - 10x8 GWS dvoulist, ale pěkně to létá i s čtyřlistem Durafly (mají to na Corsaira, Mustanga i Thunderbolta 1100mm). Podvozek jsem předělal taky, pro přistání do trávy se dá jednoduše oddělat, na asfalt přistává krásně. Baterie Zippy flighmax 1300 MAh, letový čas na plný plyn do šesti minut. Takže pokud Mustanga, tak kit a dovybavit vlastním vybavením, vyjde to určitě levněji.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Sonic
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Sonic »

čím sa vlastné lepí EPP? Hlavne myslím namáhané spoje ako krídla atď.. Stačí stredný sekunďák + aktivátor alebo bude lepši epoxyd? Dá sa použiť aj lacnejší styrolep??
ifin

#6 Příspěvek od ifin »

Sonic píše:čím sa vlastné lepí EPP? Hlavne myslím namáhané spoje ako krídla atď.. Stačí stredný sekunďák + aktivátor alebo bude lepši epoxyd? Dá sa použiť aj lacnejší styrolep??

V podstatě vším výše jmenovaným. Podle mých zkušeností nejhůře drží vteřiňák. Drží i Bizon (nebo Purex).
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
ricrd

#7 Příspěvek od ricrd »

toho mustanga jsem kdysi měl motor jsem tam dal turnigy 35-30 , bat. 2200,vrtule 9-7 a lital suprově a lepidlo jsem použival purex
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“