Já jsem postupy ohledně Vliesu na NETu našel a zkouším variantu s Balsalocem. Natřít po obvodu, nechat zaschnout, přižehlit okraje, teplem vypnout, prolakovat a dopřilakovat 2x lepícím a pak 2x vrchní na zpevnění. Zatím jsem dělal jen kormidla, na trup se chystám zítra. Né, že by to nešlo, ale výsledek je takový nějaký ...jak to popsat... prostě měkký. Když se takhle prolakuje papír, je vypnutej až je schopnej pokroutit konstrukci a na povrch se dá bubnovat. (ale zase se celkem snadno protrhne). Ten Vlies je prostě jinej, ale třeba to tak má být.

(a taky mám furt žehličku upatlanou z okrajů od toho Balsalocu, fuj...)
Já Styrodur nemám, chlapi ze stavby mi ho slíbili, ale přinesli něco jinýho, modrýho. Dělat se z toho dá, to jo, ale rozhodně to neodolává nitrolaku, což by Styrodur údajně měl (podle popisu u plánku na Kloníka). Mohl bys to experimentálně na kousku ověřit? Sakra, v Hornbachu sem byl v úterý.....
Ty křidýlka by možná spíš než vybrousit bylo lepší vyříznout odporovou pilou podle šablon, jako se řežou polotovary křídel z PS třeba. Ale nemám takovou pilu k dispozici.
S krytama kol si hlavu nelámu, nejspíš vzhledem k podmínkám, kde lítám, vypustím podvozek vůbec. Stejně by se po prvním přistání do nesekaný trávy urazil nebo aspoň pokroutil. Sice to ubere výrazně na letadlovém vzhledu, ale co se dá dělat. Spíš vyrobím nějaký plechový, případně se snad dá koupit i malý uhlíkový a udělám ho oddělávací, kdybych se dostal někam, kde je lepší terén.
Ještě k té Tvé kabině - mě se nezdá, že by ty šrámy byly od kopyta (ale neměl jsem ho na rozdíl od Tebe v ruce). Ony snad všechny PET lahve jsou odřené, poškrábané a ač to za studena v podstatě není vidět a na funkci to nemá vliv, tím teplem to nějak vyleze nebo co....