Multiplex FunCub
Re: Multiplex FunCub
Nejlepsi je 3536.. Za me doporucuji turnigy sk3 3536/1050kv... Je to s tim pecka
3536 je optimální pro klasický let a zároveň minimum! Pro vlekání a extrémní let 3542, ale to už se tu řešilo opravdu mockrát
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
Minimum to rozhodně není. I s motorem 3530 to bude létát uplně v klidu. Jen od toho pak nemůžeš čekat poměr tahu k váze 1,5:1 a letový projev z toho vyplývající. Létám s vrtulí 11x4,7 a 90% letu trávím na nebo pod polovinou plynu...a to by utáh i menší motor.
No to musí být teda polétání. Dej tam danidani prosím tě doporučený 3536 1000kv a budeš alespoň pro začátek spokojený. Na plazení po obloze je to ideální a když se něco přihodí, tak tě to z toho taky dostane.
Motor 3530 ti v klidu utočí i vrtuli 13x4 (o 11x5,5 nebo 11x4,7 nemluvě) což ti dá tah 1500g - 2000g. Tak mi prosimtě popiš, v čem je tohle nedostatečné na 1100g letadlo.
Nemusíš se čílit. Pro mě za mě si tam dej třeba 50g motorek, ale nedoporučuj to prosím ostatním. Jsou jen vyhozené peníze a omezí tě to jen na létání za ideálních podmínek. Řešilo se to tu už mockrát a závěr je myslím jasný a mnohokrát vyzkoušený.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Tak se kluci nehádejte
Ten motor mám v šuplíku z jiného projektu, tak pro něj hledám uplatnění...
Ten motor mám v šuplíku z jiného projektu, tak pro něj hledám uplatnění...
Já ten motor nedoporučuju, jen říkám, že to s ním bude v klidu létat. A nejen v ideálních podmínkách. Pouze jsem reagoval na tvoje tvrzení, že 3536 je minimum. To prostě není. Ani zdaleka. Už to, že řekneš, že je to optimum a současně minimum ti musí v uších zvonit jako pěkný nesmysl...
Poslední příspěvek k této diskuzi. Některá letadla létají nejlépe s maximem výkonu a jiná s minimem už principu stroje. FunCub svým zaměřením spadá spíše do té druhé skupiny a z tohoto důvodu nevidím žádný problém ve slovním spojení: minimální a zároveň optimální pro klasický let za rozumného počasí. Pro blbnutí a případně vlekání bych dal výkon samozřemě vyšší, ale rozhodně bych ho již neubíral. Teorie je sice krásná, ale ...
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
OK, jsem zastánce doporučované a odzkoušené výbavy, tedy 3536. Času na experimenty je pak vždy dost.
Co tam dáváte za serva, když zůstanu u výbavy z HK? Klapky a háček stačí asi HXT900, ale na zbytek?
Co tam dáváte za serva, když zůstanu u výbavy z HK? Klapky a háček stačí asi HXT900, ale na zbytek?
3536 je lepší, o tom žádná. Je to ozkoušený pohon a rozhodně se s ním nic nezkazí. Jen jsem chtěl říct, že na běžné polétání a zvlášť do začátků by stačil i ten menší. To samozřejmě v případě, že je doma v šuplíku. Když kupovat, tak rozhodně 3536 nebo 3542.
Jinak k servům - začínal jsem s MG servy na křidélkách a ocasních plochách. Narazil jsem asi na špatná serva, protože postupně mi všechna kromě SOP odešla (mimochodem s FunCubem se dá docela pohodlně přistát i bez výškovky
). No a jak odcházela, tak jsem je provizorně nahrazoval bílými servy z HK...no a takhle tam jsou provizorně už několik měsíců a létá to uplně bez potíží. A to dávám letadlu dost zabrat. Na křidélkách jsou 10g, na VOP je 17g. Zas kdybych to kupoval, tak i na VOP dám nějaké s MG převody. A na SOP určitě, protože to dostává rány přes ostruhu. Na křidélkách to nutné není. Když celé křídlo osadíš HXT 900, tak to bude OK.
Jinak k servům - začínal jsem s MG servy na křidélkách a ocasních plochách. Narazil jsem asi na špatná serva, protože postupně mi všechna kromě SOP odešla (mimochodem s FunCubem se dá docela pohodlně přistát i bez výškovky
Mám motor 3542/06 --920 Kv a vrtuli APC 12x6 E.
Začal jsem létat letos a jsem s tím co mi doporučil prodejce spokojen. Fun Cub je hodnej a poslušnej, ale umím s ním i pěkně divočit. Létám maximálně na půl plynu. Jen když blbnu, tak to osolím na plno, ale pouze chvilkově.
Začal jsem létat letos a jsem s tím co mi doporučil prodejce spokojen. Fun Cub je hodnej a poslušnej, ale umím s ním i pěkně divočit. Létám maximálně na půl plynu. Jen když blbnu, tak to osolím na plno, ale pouze chvilkově.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Já mám tedy 3536 1000kv, ale řekněte mi, Vy, kdo máte 3542, jak Vám vychází těžiště?
Totiž s mým motorem a baterií TGY 3000mAh 3S mám baterku v těžišti a až dosadím kužel na vrtuli, tak už jí skoro nebudu moct posunout vzad...nechci aby mi koukala v tom zadním odvětrávacím otvoru. Nebo že bych měl moc lehkej zadek?
Co se týká serv, mám 17g Turnigy na VOP a SOP a TG9e na křídle a slouží dobře (mám je i v jiných strojích)
Totiž s mým motorem a baterií TGY 3000mAh 3S mám baterku v těžišti a až dosadím kužel na vrtuli, tak už jí skoro nebudu moct posunout vzad...nechci aby mi koukala v tom zadním odvětrávacím otvoru. Nebo že bych měl moc lehkej zadek?
Co se týká serv, mám 17g Turnigy na VOP a SOP a TG9e na křídle a slouží dobře (mám je i v jiných strojích)
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Mám baterii 3S 2200 mAh, ale dobastlenej podvozek z hliníkových pásků. Takže mám baterii těsně před zadním průduchem. Mám zbastlenou i ostruhu, takže tím jsem lehce dovážil zadek.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Dneska jsem dal 3542 motor a obávám se, že budu muset přiložit nějaký ten gram na ocas. Protože už s 3536 to bylo tak na hraně, aby mi baterka nekoukala v průduchu...