Takhle nějak asi cestují naše balíky z HK

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
RedAce

Takhle nějak asi cestují naše balíky z HK

#1 Příspěvek od RedAce »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tPzRPga6uDg[/youtube]
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Takhle nějak asi cestují naše balíky z HK

#2 Příspěvek od Dejfak »

Ty se s tím moc nemažou.
Ale je to trouba, takhle ty balíky musí znova sebrat, a znova se pro ně ohýbat.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jyrry »

neni trouba, je cholerik, momentalne nas.anej ...
to znam, pak po dilne v praci nekdy litaji plechy :-D
jyrry.webnode.cz
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Milan Nes »

za "strizliva" snad nemuze bejt takova guma ---- ale uz tady i bylo video jak si obsluha ty baliky kopala a hazela
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
jardah62

#5 Příspěvek od jardah62 »

Mám vlastní (osobní i co jsem viděl) zkušenosti s chováním se k zavazadlům i na renomovaných evropských letištích. Když jsme pak letěli s rodinou a známými na dovolenou, tak jsem k balení kufrů prohlásil "po zavření se kufr musí hodit z metrové výšky 3 metry daleko a nesmí se v něm nic rozbít". Byl jsem za debila do té doby, než ostatní viděli způsob zacházení se zavazadly na vlastní oči.
Jardah
igorb

#6 Příspěvek od igorb »

toto je idiot ze si priraba robotu, ale takto sa fo fakt robi so vsetkym co nejde v kontajneri ... a do toho kontajneru to ide predpokladam rovnako :-))) ... uz som videl aj vyhodit kufor priamo z lietadla na beton (mimichodom prsalo a bola tam mlaka) ked manik "netrafil" na pas :- ))) ... stalo sa mu to celkom 4x pocas jedneho vykladania .... proste s tym treba pocitat su to spiny a vobec ich nesere ze sa na to z okienka vsetci pozeraju ... az mam pocit ze chcu ukazat "kua nic so sebou neberte, nech sa nenamakame" :mrgreen:
Drondys

#7 Příspěvek od Drondys »

Kdyby k tomu pásu udělali pořádné rantly a širší násypnou část, ze které by se to samo rovnalo na pás tak by tam ty balíky mohli klidně sypat třeba rovnou z nějakého náklaďáku s výklopnou korbou aniž by na ně museli sáhnout rukou a ty "výtečníky" bych pak nechal jako lidský pohon namísto motoru točit nějakou klikou a pohánět ten pás.

Zkrátka zlepšením technologie omezit využití tupanské síly na pohonné jednotky kde točením kliky apod. bude menší množnost něco zkazit. :D
Troll

#8 Příspěvek od Troll »

Tady tihle zaměstnanci jsou obvykle lidi co nesehnali lepší práci. Nepříliš inteligentní.Spíš většinou úplní tupani. A taky to dělají za minimální mzdu, proto se taky tak k zavazadlům chovají. Kdyby jim pořádně přidali na platu a proto si mohli vybírat zaměstnance ( a ne vzít každého kdo přijde) tak by ta kultura byla jinde. Z větší části je tohle problém manažerů letiště než samotných zaměstnanců. :( Třeba ve Lvově si mně přímo tihle nakladači pozvali bokem a žádali dolary anebo alespoň pivo( věděli že letím do Čech) , přitom významně koukali na můj kufr. 8O
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kuba78 »

ciste ekonomicky, je levnejsi mit co nejlevnejsi pracovni silu a sem tam zaplatit tomu kdo se ozve a tomu komu to uznaji skodu (tech je statisticky daleko mene nez tech kteri nad poskozenim kufru mavnou rukou a nechteji se zdrzovat) nez platit vice penez nejakymu zodpovednejsimu personalu aby byla zajistena kvalita sluzeb.
uz roky litam pouze s palubnim zavazadlem, pokud uz neco odbavuji do carga (zpravidla nakup cestou zpet z US) tak jsou to jen mekke nerozbitne veci (hadry) ktere se nevyplati ukrast a nedavam zamek nebo litam s kufrem ktery ma kodovy zamek a Tcko kterym se da odemknout - zlodeji to pak rychleji prohledaji, vidi ze neni co ukrast a neposkodi pritom kufr.. takova je proste letecka preprava dneska. muzeme na to nadavat, muzeme protestovat, ale to je asi tak jedine co s tim muzeme delat.
Joza

#10 Příspěvek od Joza »

Delat to za tu almuznu, tak na to taky serete. Z ciziho kref netece. To vidim u nas v Pardubkach na letisti, ty brigadnici jak s tim svihaj :lol:
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

Tady je ukázka chování zaměstnanců ČSA

https://www.youtube.com/watch?v=Sknce169TXA
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
tyci

#12 Příspěvek od tyci »

RedAce píše:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tPzRPga6uDg[/youtube]

Jeho práce ho prostě baví. :D
nostromo

#13 Příspěvek od nostromo »

A ja jsem si porad rikal, ze ty krabice jsou tak zmuchlany:-))
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od kubadera »

Kuba78 píše:ciste ekonomicky, je levnejsi mit co nejlevnejsi pracovni silu a sem tam zaplatit tomu kdo se ozve a tomu komu to uznaji skodu (tech je statisticky daleko mene nez tech kteri nad poskozenim kufru mavnou rukou a nechteji se zdrzovat) nez platit vice penez nejakymu zodpovednejsimu personalu aby byla zajistena kvalita sluzeb.

tohle platí, ale jen ve vztahu k těm kufrům a jejich majitelům. Druhá a mnohem dražší stránka věci je, že tito nejlevnější manuální pracovníci nemají většinou ani zbla povědomí o konstrukci letadla, náchylnosti na poškození apod. a chovají se k němu podobně jako k těm kufrům a balíkům co házejí. Pás například taky přistavují oni. Takže ve finále nejblíž těm letadlům jsou ty největší "prasata" - samozřejmě ne všichni, ale to procentu kontaktu s letadlem "vlastníma rukama" je u nich určitě největší. No a vzhledem k tomu, že to většinou nejsou nějací mentální atleti, tak to i tak dopadá. Mám bohaté zkušenosti s letadly podjetými pásem, rozpáraným trupem rohem kabinky traktůrku, záseky na rámu dveří do carga apod. Rozmasakrovaný stěny a podlaha carga je už bráno jako standard. A to pak stojí peníze, ale manažerstvu to povětšinou nevysvětlíš. V případě nehody sice přímé náklady jdou na pojišťovnu, ale zrušené lety, přelety náhradních letadel, změny letového řádu a kompenzace cestujícím za zpoždění už pojišťovna nehradí.
VTjr

#15 Příspěvek od VTjr »

Pracuje sice za almužnu, ale ještě si to zhoršuje tím, že efektivita jeho nakládání je horší než 50%. Takže tím přístupem si svou mzdu de facto snižuje na polovinu :mrgreen:
Ale tak špatné to nebude když během toho stihl vybavit 3 telefonáty : :lol:

Ale jinak já se už taky cosi nalítal a vím, že nakladači jsou snad největší ignoranti pod sluncem. Kdysi jsem dělal i externího průvodce Čedoku a co jsem se navyřizoval stížností svých svěřenců-turistů za roztrhané tašky a kufry nebo rozbité věci. A to bylo před 25 lety, a taky si myslím, že tenkrát to bylo relativně v pohodě (tedy alespoň na Ruzyni), ale dnes je to ještě mnohem horší.

Minule máma letěla do Moskvy a chtěla vzít jako prezent velkou láhev Becherovky. Samozřejmě problém, protože do kabiny taková flaška nesmí a do kufru - no 100% šance, že bude mít oblečení s vůní becherovky :) Půl hodiny jsem ji přemlouval, že bude lepší když tu flašku nechá doma a že ani zabalení do svetru a ponožek a umístění do středu kufru není dobrá ochrana. Naštěstí si nakonec dala říct a nebrala ji. A pak když viděla jak na letišti házeli kufru z letadla přímo na vozíky, tak mi dal za pravdu. 8)

Já samozřejmě taky co můžu beru do kabiny jako příruční a odbavuji jen kufr s hadrami.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“