Vysílač DX7

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
xia

Dx 7 problem

#226 Příspěvek od xia »

Zdravím,abyste byli v obraze velox 2,2 dx7 orig.přijímač 8k.Když jsem chtěl po zimě konečně zprovoznit ero,zjistil jsem,že je rozparované.Po spárování fungovala jen půlka výškovky mix ve vysílači se někde ztratil.Po naprogramování mixu,jsem zjistil opačné výchylky na křidélkách,revers.Po nastartování motoru naskočil na plný plyn,opět revers na motoru.A ještě ke všemu se někdy vychyluje jedno křidelko.U jiných modelů co jsou v paměti žádné problémy.Stalo se to již někomu a co s tím.Děkuji.
nostromo

Re: Dx 7 problem

#227 Příspěvek od nostromo »

Podobny problem mel kolega, po zime vzal radio a vsechno bylo rozhazene. Prenastavil vse zpet, par letu byl klid a pak najednou vysilacka udelala sama reverzy, takze vysledek byl jasny. Radio slo do servisu a pokud se nemylim, tak v nem neco opravovali, ale uz to je par let.
Kimi.K44@gmail.com

Re: Vysílač dx7

#228 Příspěvek od Kimi.K44@gmail.com »

zdravím, změnil jsem si u DX7 mod z mode1 na mode2 podle tohoto návodu http://www.mugi.co.uk/tutorials_dx7_modechange.php zkráceně tam je popsáno jak prohodit PCB desky z právé na levou páčku + pružinku přehodit. Všechno jsem udělal, mám plyn a vrtulku na levo a ostatní napravo, ale všechno šlape přesně na druhou stranu :lol: je to logický když jsou jen prohozený desky. U plynu stačí nastavit křivku přesně na druhou stranu, ale jak to je s vrtulkou a klopenim do stran + dopředu dozadu, nevíte někdo ?
Blade 130X, T-REX 600 E - NA PRODEJ, T-REX600 EFL, Spektrum™ DX7 - NA PRODEJ
petsild
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od petsild »

Tohle jsem naštěstí řešit nemusel sehnal jsem rovnou mod2. Budeš muset na všech poťákách prohodit krajní vodiče mezi sebou, ale pozor na trimry... ty jsou pořád v původní poloze, abys za letu nebyl překvapený. Dále v servisním menu překalibrovat všechny osy, jak dostat do menu najdeš na netu. Hodně štěstí s úpravou.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
pavel.srail

Re: Vysílač dx7 programování brzdy na 4 servovém křídle

#230 Příspěvek od pavel.srail »

Ahoj Honzo , reaguji na Tvůj rok stary dotaz ohledně programování DX7 na 4 servové křídlo .Mám nyní stejný problém .Vím, že to jde, ale nevím jak. Před 2 lety jsem někde našel jak naprogramovat -byl tam tuším odkaz na nějakého známého modeláře v angličtině. Pak jsem dobře lítal s Cularisem- nechal jsem si ho postavit jako můj druhý model v životě. Krásně to chodilo.Přepínání na normální let, mírný vztlak i brzdy / křidélka nahoru, klapky dolu / jsem dělal třípolohovým přepínačem na levém rohu vpředu. Šlo použít jen křidélka , nebo i klapky jako křidélka.Pak jsem svojí chybou letadlo rozbil a dva roky na to nesáhl. Nyní jsem postavil Gamu 2100 a nějak jsem rozvrtal nastavení mixů a nedaří se mi to znovu naprogramovat.Pokud se Ti to podařílo naprogramovat, budu rád za info . .
Díkyza odpověď Pavel
sechy
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od sechy »

Čau, mám zvláštní dotaz.
Máme soupravy DX 7, a přijímače Orange
Dneska jsem zapnul Foxe, a přijímač nic.Pak začla cukat serva,
a dioda zhasla, a po chvíli se zase rozsvítila a zhasla.A pořád do kola
Tak jsem zkusil ještě jiné modely, a to samé.Pak to zkusil táta se svou
DX7, a to samé. Ale, dali jsme jinou aku, a vše normální...
Ta první byla nabytá na 95 %.
Nevíte někdo čim to?
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od Elfew »

Zacal bych tim ze vymenim orange za origo ;)
sechy
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od sechy »

Tim to nebylo
Bozha

#234 Příspěvek od Bozha »

Dám sem tip, pro případ že by se s tím někdo trápil :D

Přepínám u DX7 citlivost gyra na heli přepínačem Gear, jenže ten má (jenom) dvě polohy, které jsou nastavitelné (v sekci Travel Adjust) v rozsahu -0 až -150% a +0 až +150% (v které poloze přepínače je co, to závisí na aktuální reverzaci). Znaménka jsou pro další text důležitá.

Ovšem moje gyro Logictech LGT-2100T intepretuje rozsah -0 až -150% jako hodnotu citlivosti v rámci režimu Rate (normal, standard atd.), a rozsah +0 až +150% jako citlivost v rámci režimu Heading Lock. To mi vadilo, protože bych využil víc dvě hodnoty HL, namísto přepínání mezi jednou citlivostí Rate a jednou citlivostí HL. Ergo, potřeboval jsem hodnotu se znaménkem - překlopit na +, a to s možností dalšího upravování. Vyřešil jsem to takto:

[PROG.MIX 1]
GEAR-> GEAR ON
RATE: 0%
100%
SW: ON
OFFSET: 100

Tím jsem dosáhl toho, že obě polohy přepínače vysílaly na kanále Gear stejné hodnoty; dalším krokem pak bylo snížení parametru OFFSET například na 98. Teď v jedné poloze (řekněme v master poloze) přepínač vysílá např. +67, a v druhé (slave) +67 poměrně poníženou o OFFSET. Kdybych nastavil master polohu v sekci Travel Adjust např. na +75, tak by slave poloha přepínače vysílala +75 poměrně poníženou o OFFSET.

Za poznámku stojí, že s tímto nastavením můžu v sekci Travel Adjust nastavovat pouze master polohu přepínače, ve slave poloze s nastavením nemůžu hýbat; přijde mi to logické, protože o tuto polohu se teď stará mix.

Za správnost návodu neručím, možná to jde i jinak, každopádně mi to teď funguje jak jsem chtěl :mrgreen:
kozlik327

#235 Příspěvek od kozlik327 »

Pro Sechy:máš u přij.Orange jen tu oranžovou doidu a nebo i červenou,která je u novějších verzí?Měl jsem ten sám problém a opravdu je to špatným stavem lipolky,přestože na měřáku se tváří jako nabitá.A dělá mi to u některých sad lipolek pořád,přestože s modulem a přij.FrSky telemetry je to v pořádku.Zkoušel jsem i použití přij.se stabilizátorem AS3X, nicméně je to stejné.Jakmile začne oranžová dioda blikat znamená to slabý zdroj.Blikání červené značí výpadky ve spojení.
kozlik327

#236 Příspěvek od kozlik327 »

také mám DX 7 a když na tomto vlákně čtu názory na zkušenosti s přijímači jak Orange tak AR ohledně"rušení " a jak správně směrovat anténu v modelu, zjišťuji, že nevím jak to udělat v modelu akrobatu ,který neletí chvíli rovně? Je vůbec možná ztráta signálu a případná havárie,když model není v klidu a pohybuje se?Nevím,proč zrovna satelit u Ar 7000 by měl mít lepší příjem než samotný přijímač,když je od něj jen asi 10cm .Možná u zkoušky dosahu,pokud je éro na stolku a neletí.Kamarád používá Futabu na 35Mhz s obrem na vlekání k tomu kolega řídí také s DX7 velkého větroně bez nejmenšího problému,a to létáme poměrně často již několik let!DX 7 má v klubu snad 10 lidí,nyní samozřejmě s přij.Orange a špica!U Dx7 mi vadí jen nefunkční trim plynu po celé dráze,tudíž obtížné přehození módu a dále funkčnost trimů na mixech.Funkční je to pouze u mix č.5 a 6,což je málo.
petsild
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od petsild »

kozlik327 píše:Nevím,proč zrovna satelit u Ar 7000 by měl mít lepší příjem než samotný přijímač,když je od něj jen asi 10cm. Dx7 mi vadí jen nefunkční trim plynu po celé dráze,tudíž obtížné přehození módu a dále funkčnost trimů na mixech.Funkční je to pouze u mix č.5 a 6,což je málo.

Hlavní výhoda satelitů je vykrytí signálu pomocí antén, jedna je polarizovaná vertikálně (třeba přijímač na stojáka) a satelit položený horizontálně vtom spočívá to kouzlo. Pokud jde o dráhu plynu tedy i trimů při přehození modu, je třeba dodržet pár podmínek.
1: DX7 nejde ofiko cestou přehodit mody, musí se pájet a mít nějaké zkušenosti ohledně el. zapojení.
2: Plyn má vysílač v základu zkrácenou dráhu (určitě Heli verze), tedy nutné demontovat dorazy.
3: Pro korektní funkci plynu, přehození modu nutné v servisním menu rekalibrovat osy.

Mám DXsedmu 4rok a používám nespočet přijímačů jak originál i těch orange a výpadek signálu jsem nikdy nepostřeh.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
sarode
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od sarode »

Ahoj všem. Povedlo se mi 30.12.2013 rozbít FunCuba. Provedl jsem předletovou kontrolu, vše bylo OK. Zhruba po minutě letu byl FunCub neovladatelný a zřítil se k zemi. Doma jsem opět vyzkoušel elektroniku a nenašel jsem vyloženě závadu, pro kterou došlo k havárii. Včera jsem si chtěl aspon zalítat na simulátoru a zjistil jsem, že nemohu na rádiu změnit model. Rozebral jsem DX7 a závada byla hned vidět viz foto. Původ je mi známý. Měl jsem rádio na skříní v předsíni. Nedocvaklo mi ale, že nad skříní vede roura od kotle z koupelny. A při kondenzaci občas ukápla kapička nějakého sajrajtu, který vytvrdl, ale bylo to křehký. Samozřejmě to párkrát káplo zrovna na knoflíky. Když jsem to zjistil, tak jsem to bez problému očistil a bláhově si namluvil, že se to do útrob radia nedostalo. To jsem se ovšem přepočítal a díky tomu zřejmě rozbil FunCuba. Otázka tedy zní, mohlo tedy toto "zaoxidování" způsobit neovladatelnost letadla? Přestože kniply fungovaly bez problému?

PS:Zaoxidování bylo i z druhé strany. Je to přímo mikrospínač. Po očištění vše funguje opět normálně.
Ještě bych doplnil, že ta rez je od šroubku, co drží plošňák.

Nikdo k tomu nemá co říct, krom toho, že jsem tomu mohl předejít? 8O :roll:
Přílohy
DX7.jpg
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
barty7
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od barty7 »

Poradíte kde koupit origo konektor dsc ? Malej s tím lítá na simu a jak rádio opírá o koleno,tak ho zničil. Nebo nenaletoval by mi tam někdo nový v okolí Prahy 4-8?
Pavel Bartoš
sarode
Kontaktovat uživatele:

Poloha mikrospínače

#240 Příspěvek od sarode »

Zdravím. Potřeboval bych radu od zdejších elektrikářů. Potřebuji naletovat do vysílačky DX7 tento mikrospínač viz foto. Je jedno jak ho přiletuji, nebo je nutné dodržet určitou polohu " pacek" ? . Děkuji za informaci.
Přílohy
mikrospínač.jpg
mikrospínač.jpg (4.59 KiB) Zobrazeno 988 x
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“