Mikro servo s kovovými převody

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
JardaRůžička

Re: Mikro servo s kovovými převody

#16 Příspěvek od JardaRůžička »

Pokud tím "ozubeným kolečkem" míníš tisícihran na výstupní hřídeli serva, tak těch existuje několik variant (průměr, počet zoubků). Firmy si tím sichrují závislost uživatele na JEJICH páčkách (proč by se měly prodávat konkurenční ??). Z toho důvodu těžko seženeš redukci. Pokud je Tvoje návazné zařízení náročnější, bude asi nejprůchodnější koupit jiné servo.
Boberts

#17 Příspěvek od Boberts »

Tak dík, nepotešil si ma. Kúpil som hneď 4 ks týchto 180 stupňových serv aby bolo aj do zásoby, teraz sa evidentne budem musieť uspokojiť aj zo štandartnými.
DX8 , YAK 54 , Crack YAK, SBACH 342, MaxiSwift, Skywalker X7
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jyrry »

asi bych to sikovne naseparoval, do otvoru napatlal metalicky epoxid a servo tam namontoval. Po vytvrzeni by to na hybani kamerou melo byt dostatecne...
jyrry.webnode.cz
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od davelbc »

jyrry píše:asi bych to sikovne naseparoval, do otvoru napatlal metalicky epoxid a servo tam namontoval. Po vytvrzeni by to na hybani kamerou melo byt dostatecne...

tak to určitě fungovat bude. jednou jsem to tak dělal na svahu s 5min epoxy a jako separátor jsem použil pomádu na rty. :mrgreen: prostě co bylo po ruce. páku jsem už sice nikdy nesundal, ale šlo jen o to nemuset lézt z kopce dom, když to tak pěkně lítalo. Dá se opravit téměř jakékoliv ozubené kolečko. Podobný postup opravy či úpravy je hezky popsán v posledním čísle RC a teď nevím zda revue nebo model-u. můžu se doma mrknout. Tuším jen, že tam dělají nejdříve negativní formu do které se to odlejvá. Tak jak to navrhuje jyrry se mi zdá pro tento účel naprosto dokonalé a mnohem jednodušší, než v časáku, ale kdybys chtěl rozjet sériovku??? :mrgreen: Kdo ví kolik lidiček má podobný problém.

Mmj začal jsem používat 13gMG serva GO od Pelikána, mají dokonce i ložisko a zatím se zdají docela dobrý. čas ukáže víc....
Boberts

#20 Příspěvek od Boberts »

no hej, len toto je nerozoberatelný spoj a to servo sa montuje tým tisichranom rovno na "velike" ozubene koliesko takže v prípade že servo sa odporúča tak môžem kupovať rovno nový p/t úchyt pre kameru. mám síce aj takú dvojzložkovú epoxy plastelínu z lidlu, len neviem ako sa chová po vytvrdnutí, možno to skúsim s ňou!!!!!
DX8 , YAK 54 , Crack YAK, SBACH 342, MaxiSwift, Skywalker X7
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od davelbc »

Boberts píše:no hej, len toto je nerozoberatelný spoj a to servo sa montuje tým tisichranom rovno na "velike" ozubene koliesko takže v prípade že servo sa odporúča tak môžem kupovať rovno nový p/t úchyt pre kameru. mám síce aj takú dvojzložkovú epoxy plastelínu z lidlu, len neviem ako sa chová po vytvrdnutí, možno to skúsim s ňou!!!!!

řekl bych, že jyrry to myslí jako rozebiratelné, proto píše šikovně naseparovat. prostě tu díru ve velikém ozubeném kole šikovně namatlat separátorem vmačknout krapet epoxydu, nasadit na servo a mělo by to jít po vytvrzení snadno rozdělat. když odejde servo zopakuješ postup - pokud to bude třeba. tak jsem to tedy pochopil já.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“