Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Ty litas pouze 2:40?!?!
Se stock motorem litam akrobacku lehci temer 4minutky... se spinem jsem slysel ze se to snizi jen o kousek, ale minuta je dost... diky za info. Vyplati se teda ten upgrade? Je tam poznat ten vykon a neni to uz na ten vrtas moc? Jak mas nastavenou krivku?
Diky
Se stock motorem litam akrobacku lehci temer 4minutky... se spinem jsem slysel ze se to snizi jen o kousek, ale minuta je dost... diky za info. Vyplati se teda ten upgrade? Je tam poznat ten vykon a neni to uz na ten vrtas moc? Jak mas nastavenou krivku?
Diky
Jo 2:40 a dobíjím kolem 250-280mAh z 350mAh (3.78V/čl napr. po dolítání). Všechno už jsem psal, přečti si 5 stran nazpět
.
viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1035#p978973
viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1035#p978973
Naposledy upravil(a) RadekCe dne pát 14.06.2013 23:36, celkem upraveno 1 x.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Aha, uz jsem si to precetl
diky za info. Kdes ten motorek kupoval? Uvazuju ze to vezmu z ebaye,
jinak hlavni hridele kupuji primo delane z ebaye - jedna vychazi na 25,-kc a posta je zdarma... obcas se tam objevi takze jsem nakoupil 10ks a je pokoj (chtel jsem poslat link, ale momentalne tam takoveto za tu cenu nejsou, musi se to hold kontrolovat). Myslel jsem si ze to je nejaky po domacku vyrobeny, ale opak byl pravdou... zpracovani na jednicku, od origo hridele bys to nepoznal. Vyrabet si je nevyrabim, protoze je s tim prace a kdyz to je za takovou to cenu tak proc to vyrabet ze
Budu muset asi vymenit cykliku za kovovou, bud je to lozisko v te umelohmotne zadrene nebo je v nem nejaky bordel... zda se mi ze se to blbe toci... myslis ze mam vzit od Microheli nebo od extreme? Jak jsou na tom s kvalitou? Nevite nekdo?
Gripy na hlavnim rotoru necham na 100% umelohmotne a to hlavne kvuli vetsi vydrzi kdyz tim spadnes. Jen mozna vymenit tu prostredni cast hlavy, na ktere ty gripy drzi (mam tam naprasklou tu cast kolem sroubku, ktery to drzi na hrideli... je to asi otazka casu nez se ta prasklina rozsiri a takhle stojim pred rozhodnutim zda vzit plast ci kov kyz ta cena je temer stejna)
jinak hlavni hridele kupuji primo delane z ebaye - jedna vychazi na 25,-kc a posta je zdarma... obcas se tam objevi takze jsem nakoupil 10ks a je pokoj (chtel jsem poslat link, ale momentalne tam takoveto za tu cenu nejsou, musi se to hold kontrolovat). Myslel jsem si ze to je nejaky po domacku vyrobeny, ale opak byl pravdou... zpracovani na jednicku, od origo hridele bys to nepoznal. Vyrabet si je nevyrabim, protoze je s tim prace a kdyz to je za takovou to cenu tak proc to vyrabet ze
Budu muset asi vymenit cykliku za kovovou, bud je to lozisko v te umelohmotne zadrene nebo je v nem nejaky bordel... zda se mi ze se to blbe toci... myslis ze mam vzit od Microheli nebo od extreme? Jak jsou na tom s kvalitou? Nevite nekdo?
Gripy na hlavnim rotoru necham na 100% umelohmotne a to hlavne kvuli vetsi vydrzi kdyz tim spadnes. Jen mozna vymenit tu prostredni cast hlavy, na ktere ty gripy drzi (mam tam naprasklou tu cast kolem sroubku, ktery to drzi na hrideli... je to asi otazka casu nez se ta prasklina rozsiri a takhle stojim pred rozhodnutim zda vzit plast ci kov kyz ta cena je temer stejna)
Elfew píše:Budu muset asi vymenit cykliku za kovovou, bud je to lozisko v te umelohmotne zadrene nebo je v nem nejaky bordel... zda se mi ze se to blbe toci... myslis ze mam vzit od Microheli nebo od extreme? Jak jsou na tom s kvalitou? Nevite nekdo?
Mě se víc líbila cyklika od Xtreme a koupil jsem ji na miracle-mart.com včetně motoru. Po několika tvrdých pádech je stále bez vůle a celá. Navíc jsem z ní použil 2 čepy na opravu gripů (jak už jsem psal). A tu naprasklou hlavu jsem opravil tak, že jsem na ni nasunul podložku řízlou z nějaké trubičky odpovídajícího průměru (jde to vidět na fotkách) a lítám vesele dál.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
A ohledne kamene hlavy bys teda doporucil zustat u plastu? Gripy chcu a budou v plastu na 100%, duvody jsem jiz uvedl a pri nejhorsim to upravim dle tveho zpusobu
Jinak jeste ke konektorum - ty JST by to mely vydrzet, kdesik sem videl o tom clanek ze je na blade 130x doporucuji, ale samozrejme asi pocitali se stock motorem... Uvidime se spinem
Jinak jeste ke konektorum - ty JST by to mely vydrzet, kdesik sem videl o tom clanek ze je na blade 130x doporucuji, ale samozrejme asi pocitali se stock motorem... Uvidime se spinem
- Kimi.K44@gmail.com
RadekCe: A máš Spin 8000kv nebo 8800kv ? V prvním příspěvku jak je návod na tuning, tak je výměna za spin extreme 8800kv. Našel jsem ho na netu http://www.rc66.cz/smt1410-8800-xtreme a je levnější než ten Spin 8000, který teda doporučuješ ? Že bych ho tam bouchnul taky když už, tak už. Jinak k těm bateriím, ten konektor který tam budu muset přidělat seženu kde ? Moc se v tomhle neorientuju a jsem rád že dokážu připájet utrženej drátek od sluchátek 
Blade 130X, T-REX 600 E - NA PRODEJ, T-REX600 EFL, Spektrum™ DX7 - NA PRODEJ
Koupis v modelarske prodejne, nebo objednej z netu - od nas treba kostkamodel ci tak podobne... popripade ze zahranici ebay.com nebo hobbyking.com
-------
jake doporucite listy? Mam tam ted zelene high performace (nemaji zadne vystupky a s tema to je opravdu bestie
i se stock motorem to ma dostatecny vykon a lita to velmi pekne. Bohuzel maji uz dost otriskanou hranu a tak se koukam po novych... na ebay jsou ty same ale necham si kldine doporucit a poradit jine
edit: myslim ze ten spin 8800 nnei pro blade 130x, nemyslis?
-------
jake doporucite listy? Mam tam ted zelene high performace (nemaji zadne vystupky a s tema to je opravdu bestie
edit: myslim ze ten spin 8800 nnei pro blade 130x, nemyslis?
- Kimi.K44@gmail.com
Elfew píše:edit: myslim ze ten spin 8800 nnei pro blade 130x, nemyslis?
Já koukal že je to pro walkery, ale proč v tom návodu na tuning je 8800 když pro blade je 8000. Když už budu kupovat motorek, tak ten nejlepší a nevim jestli jde do toho blade.
Blade 130X, T-REX 600 E - NA PRODEJ, T-REX600 EFL, Spektrum™ DX7 - NA PRODEJ
Upgrady heli dělám až něco odejde a nejde to opravit. Plastová hlava opravit šla, tak mám zatím plastovou. S kovovou nemám moc dobrou zkušenost z mCPX - jednak měla o nějakou desetinku jiný rozměr a musel jsem zbrousit příčnou hřídel a navíc se o vodící lišty odíraly a lámaly táhla. U 130X nevím, ale jak jsem psal - co opravím, neupgraduju.
Motor mám SPIN 8000 http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=9517. Oproti 8800, který je starší a už nejde sehnat má přímo konektor na 130X. I tak se ale musí vyříznout v kostře díra a kablíky serv vést venkem a připevnit, aby je plášť motoru nepoškodil.
Listy mám s výstupky, protože mi nejvíc sedí (taky z Miracle).
To Kimi.K44: K těm konektorům a pájení - nikdy není pozdě se cokoliv naučit. Taky jsem nevěděl, jak např. řezat uhlík a vymyslel jsem si své postupy jak na řezání, tak na vrtání.
Řežu to vysokootáčkovou 18V vrtačkou s brusným kamenem a odsávám vysavačem prach. Díry dělám klasickou akuvrtačkou s pomalýma otáčkama (ještě před tím předvrtám menším vrtákem i ručně a několikrát kontroluju směr) - je vhodné mít všechny vrtáky od 0.5 do 3.0mm po 0.1mm a digitální šupleru (vše mají v železářství). Konektory ve všech RC obchodech.
Radek
Motor mám SPIN 8000 http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=9517. Oproti 8800, který je starší a už nejde sehnat má přímo konektor na 130X. I tak se ale musí vyříznout v kostře díra a kablíky serv vést venkem a připevnit, aby je plášť motoru nepoškodil.
Listy mám s výstupky, protože mi nejvíc sedí (taky z Miracle).
To Kimi.K44: K těm konektorům a pájení - nikdy není pozdě se cokoliv naučit. Taky jsem nevěděl, jak např. řezat uhlík a vymyslel jsem si své postupy jak na řezání, tak na vrtání.
Řežu to vysokootáčkovou 18V vrtačkou s brusným kamenem a odsávám vysavačem prach. Díry dělám klasickou akuvrtačkou s pomalýma otáčkama (ještě před tím předvrtám menším vrtákem i ručně a několikrát kontroluju směr) - je vhodné mít všechny vrtáky od 0.5 do 3.0mm po 0.1mm a digitální šupleru (vše mají v železářství). Konektory ve všech RC obchodech.
Radek
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Cykliku teda vezmu od Xtreme ale tu V2 i s voditkem.
Muzu se zeptat, co to tam mas za gumicky na cyklice? Ja tam mam takove uzke cervene gumky. Je teda potreba na tu kovou cykliku nahodit ty co mas ty? Od pohledu vypadaji ze jsou o dost sirsi.
Muzu se zeptat, co to tam mas za gumicky na cyklice? Ja tam mam takove uzke cervene gumky. Je teda potreba na tu kovou cykliku nahodit ty co mas ty? Od pohledu vypadaji ze jsou o dost sirsi.
Elfew píše:Cykliku teda vezmu od Xtreme ale tu V2 i s voditkem.
Mám tam gumičky z kabinky. Měl jsem to tak i na mCPX.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Kimi.K44@gmail.com píše:a ještě by mě zajímalo jakej máte názor na tuhle baterii a origo motor z blade http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 130X_.html
Já je mám a úplně bez problémů teda zatím
Vsak ty baterky jsou v pohode ale origo konektory bych tam nechtel ani za nic
casem pochopis nebo spise uvidis...

Tak ja jsem objednal a uvidime jak to bude litat s novejma vecma
Tak ja jsem objednal a uvidime jak to bude litat s novejma vecma
RadekCe píše:Mám tam gumičky z kabinky. Měl jsem to tak i na mCPX.
já je tam taky šupnul, ale když jsem pak slyšel ten rozdíl ve zvuku motorků na servech jak dostávají na prdel, protože tlačí mnohem větší odpor než bez nich protože ty gumky z kabinky jsou strašně tvrdý, teda alespoň u mě, tak jsem je hodně rychle sundal. Se asi pak nedivím že někomu odchází motorky na servech strašně brzo.
Timsound píše:Se asi pak nedivím že někomu odchází motorky na servech strašně brzo.
I to je možné
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix