Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
rcdatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#541 Příspěvek od rcdatel »

rcdatel píše:Tak DX8 je doma ze servisu. Trvalo to téměř měsíc. Astra to má dobře spočítané. Záruční oprava uznána, vyměněna anténa a RF modul. V elektrice vzdělanější kamarád mi vysvětlil, že při vadné anténě je pravděpodobnost poškození RF modulu vysoká. Pravděpodobně je odstraněna závada, nikoli pouze její důsledky.
V každém případě je DX8 na prodej i s několika přijímači a telemetrií, pokud má někdo zájem.

Tak po range testu, který byl OK a po cca 15minutách provozu je dosah DX8 opět velmi krátký - naštěstí mi spadl jenom Blade 130X do trávy, takže škody nejsou. Nový range test opět ukázal stejnou závadu. Již potřetí půjde do reklamace. Tentokrát naposledy.
Raptor 50, P51 Mustang, 1/5 Piper, DX8
xener

#542 Příspěvek od xener »

vyskusal si to aj s AR8000 ?
Boberts

#543 Příspěvek od Boberts »

Zdravim,
môže mi prosim niekto poradiť?
Ako mám softvérovo nastaviť aby mi smerovka reagovala len na trojpolohovy prepínač rudd d/r a vôbec nereagovala na pohyb páčkou? ďakujem.
DX8 , YAK 54 , Crack YAK, SBACH 342, MaxiSwift, Skywalker X7
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#544 Příspěvek od Elfew »

Toto pres vysilacku nenastavis... uloz si dany model na kartu, tu pak dej do PC a dany soubor otevri pres textovy dokument a upravs si tam hodnoty... resilo se to na rcgroups co a jak a chcce to trochu casu na pochopeni... na rcgroup jsou i vyvojari ze spektrumu takze ty ti urcite radi poradi
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#545 Příspěvek od Jindra_S »

Hmm, nešlo by kanál směrovky přehodit jen na samostatný kanál ovládaný rudd d/r?

A trošku OT - jaký to má smysl? (Netvrdím, že nemá, ale kromě kroužení v termice si nic nepředsavím)
-
Vašek66
Kontaktovat uživatele:

#546 Příspěvek od Vašek66 »

Ahoj chlapci a chlapi,

DX8 v systémovém menu má podle návodu uvedeny dvě (tři) vysílací "normy": Pro Ameriku US-247, pro Evropu EU-328 a speciální pro Francii, FR-328.

Pokud mám správné informace a vidím na vysílači i správně čtu v návodu, tak vysílače pro Evropu mají jen EU-323 a FR-328 a tu US normu nemůžeme nastavit. V menu chybí :). Tedy proti Americe máme omezený výkon cca na polovic, ve Francii je to ještě více! Na vysílačích pro Evropu nelze nastavit US-274 s nejvyšším vysílacím výkonem.

Nevíte, kde a jak by se dal nahrát americký sofrware? Myslím, že mnoho problémů s dosahem a pády je způsobeno právě kvůli sníženému výkonu.

Jak to vidí zkušení a protřelí uživatelé, ale především odbodníci vyznavší se v elektronice.

Díky za Váš čas.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#547 Příspěvek od Elfew »

Toto bych ti neradil. Je to.osetreno, ze pro evropsky trh jde prepnout.mezi fr a eu modem. Firmware neprehrajes, kazdy vysilac ma svuj univerzalni.kod a kazdy firmware je podepsan timto.kodem, proto kdyz stahnes fw z spektrum stranek tak.jde.pouzit.pouze do tve vysilacky a kolegovi uz nepujde....

Druha vec - pady nezavini system.od spektra ale demence modelaru kdy.maji poddimenzovane napajeni. Spektrum.prijimace jsou citlive na uroven napeti, a ppd urcitou hranici se vypnou a dojde k restartu prijimace. Toto zavini.prave poddimenzovane napajeni na stroji.

Ps- na spektrum sem.jeste nevidel nikoho za tech 5let spadnout a ani se to v blizkem.okoli ci v klubu nestalo... Zbytecna paranoia a hlavne legendy co pribarvili uzivatele jinych systemu a to zejmena futaby. Proste pada se na spektrum ale kvuli nizkemu napeti pri vysokem odberu
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#548 Příspěvek od DavidB »

Elfew píše:Toto bych ti neradil. Je to.osetreno, ze pro evropsky trh jde prepnout.mezi fr a eu modem. Firmware neprehrajes, kazdy vysilac ma svuj univerzalni.kod a kazdy firmware je podepsan timto.kodem, proto kdyz stahnes fw z spektrum stranek tak.jde.pouzit.pouze do tve vysilacky a kolegovi uz nepujde....

Druha vec - pady nezavini system.od spektra ale demence modelaru kdy.maji poddimenzovane napajeni. Spektrum.prijimace jsou citlive na uroven napeti, a ppd urcitou hranici se vypnou a dojde k restartu prijimace. Toto zavini.prave poddimenzovane napajeni na stroji.

Ps- na spektrum sem.jeste nevidel nikoho za tech 5let spadnout a ani se to v blizkem.okoli ci v klubu nestalo... Zbytecna paranoia a hlavne legendy co pribarvili uzivatele jinych systemu a to zejmena futaby. Proste pada se na spektrum ale kvuli nizkemu napeti pri vysokem odberu

...konečně někdo rozumnej
xener

#549 Příspěvek od xener »

Vašek66 píše:Ahoj chlapci a chlapi,

DX8 v systémovém menu má podle návodu uvedeny dvě (tři) vysílací "normy": Pro Ameriku US-247, pro Evropu EU-328 a speciální pro Francii, FR-328.

Pokud mám správné informace a vidím na vysílači i správně čtu v návodu, tak vysílače pro Evropu mají jen EU-323 a FR-328 a tu US normu nemůžeme nastavit. V menu chybí :). Tedy proti Americe máme omezený výkon cca na polovic, ve Francii je to ještě více! Na vysílačích pro Evropu nelze nastavit US-274 s nejvyšším vysílacím výkonem.

Nevíte, kde a jak by se dal nahrát americký sofrware? Myslím, že mnoho problémů s dosahem a pády je způsobeno právě kvůli sníženému výkonu.

Jak to vidí zkušení a protřelí uživatelé, ale především odbodníci vyznavší se v elektronice.

Díky za Váš čas.

US vykon ti nerobi software ale vysielaci modul. co sa tyka francuzov, maju rovnaky vysielaci vykon ako zbytok eu, akurat maju uzsie pasmo.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#550 Příspěvek od Elfew »

Presne tak, nehlede na to ze bys porusil zakon o vetsim vykonu vysilace nez je povolena norma... Z toho plyne pekne vysoka pokuta a navic muzes svym jednanim i zpusobit dalsi skody at uz rusenim pasma atd...

V americe povoluji u vseho vetsi limit nez u nas v EU... A jak to u nich vypada... ;) zejmena obsah ruznych chemikalii v jidle, to v eu je to velmi prisne... A budme radi ;) kdo v tom dela, tak vi o cem mluvim. To jsem ale odbocil

Zkratka nech to tak a litej, radeji kup poradny bec
Boberts

#551 Příspěvek od Boberts »

No, ja potrebujem to znefunkčnenie páčky smerovky na fpv samokrídlo. na ovládanie samotného krídla mi stačia 3 kanály a zbytok z osemkanaloveho prijimača potrebujem na ovládanie ostatných funkcií no a zrovna potrebujem ešte jeden trojpolohovy prepínač, ktorý síce viem namixovať na smerovku ale keďže páčka smerovky zostáva stále aktívna tak mi ruší nastavenia ktoré mám na tom prepínači.....
DX8 , YAK 54 , Crack YAK, SBACH 342, MaxiSwift, Skywalker X7
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#552 Příspěvek od pokemon »

Pokud máte někdo problém s dosahem DX8 a přijímače AR8000,tak proveďte úpravu jako já.
Do přjímače i do satelitu jsem napájel delsí anténky (17 cm) ve stejném průměru jako původní anténky a dosah se víc jak zdvojnásobil.
Původní dosah byl 750m a nyní 1600m.Zkusím ještě vyměnit původní anténu v Tx za větší a uvidím.
Přílohy
SAM_3507.jpg
SAM_3508.jpg
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#553 Příspěvek od Elfew »

Oni vi proc tam je takova antena jaka tam je :)

Precti si neco o vyzarovani signalu a pokryti signalem, hlavne smerove nez neco takoveho udelas...

Druha vec - na antenu jde porad stejny signal, ten si nezvysil a toto je ten rozdil!!!!
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#554 Příspěvek od pokemon »

No je zajímavý,že se prostě zvýšil dosah a to je hlavní.
Dříve jsem měl dosah 750 metrů a ted se dostanu od sebe víc jak 1.5 km.
http://www.youtube.com/watch?v=6c7a-4SJGUc
http://www.youtube.com/watch?v=PkQYZuXZdFg
xener

#555 Příspěvek od xener »

nebude to tym ze si vytiahol antenu mimo konstrukcie ? na taketo veci su urcene specialne prijimace a satelity s antenkami presne takymi dlhymi ako si si spravil sam.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“