Super výkonné elektrovětroně - povídání

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání

#691 Příspěvek od ST »

Dneska navečer jsme s mladým Ascota elektro zalítali. Pohon dá tak 1kW , ale celkem to statečně stoupe na tu hmotnost (2850g). No co dodat baterky jsou dooost statečný (TURNIGY NANOTECH 2200mAh 35-7OC) a dají v pohodě 2minuty motorovýho času. No co dodat k éru ? Je to trochu jiná liga než Viking 2E. Ascot je čistokrevný svahák a potřebuje lítat na rychlosti. Viking2E je podstatně univerzálnější a děkuji tomu nejvyššímu, že s ním můžu lítat. Nevyměnil bych ho ani za nic. Ascot není žádná záludná svi...ňa ale je to trochu dost jiná pilotáž než třeba F5J. No jsem na nového majitele zvědav. :lol:

No ještě poznámka. Já bych si na tyhle éra už rozhodně vrtuli AE nedal. Doufám, že se i nový majitel tohodle Ascotíka trochu rozšoupne a pořídí mu pořádnej kužel a vrtulku, sice taky od Rudiho, ale full compozit. Rozdíly jsou dost rozpoznatelné. Dneska mi to připomnělo moje začátky s AE u těchto pohonů. Já už bych to tam prostě nedal.
Přílohy
2013-06-08-439.jpg
2013-06-08-437.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#692 Příspěvek od lakotamm »

Asi sa inšpirujem tvojím pohonom. Ale rozmýšľam použiť HET 1W 40 na 4s a k tomu vrtuľu 14,5x14. Len tá 4mm hriadeľ...

Inak model vyzerá perfektne. :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#693 Příspěvek od ST »

Model je trochu dost olítaný, ale je schopen dalšího života. Problém oživování těchto modelů je to, že u toho strávíš mládí aby to mělo štábní kultůru. Mě to tahle přestavba ( trup F3B hlavně však elektro trup a nakonec i křídla ) daly min. 50h práce. Za tuhle dobu uděláš kompletně nový kompozit. Problém je to, když to děláš pro sebe, tady hodiny nepočítáš, ale pro potenciálního zadavatele už se musíš nad tím zamyslet. Jinak fotky stojej za pendrek, neb jsem posléze zjistil, že mám přez čočku objektivu u mobilu folii. :lol:
Prostě tohle byl poslední olétaný model, co jsem takhle pro někoho předělával .
Fila
Kontaktovat uživatele:

#694 Příspěvek od Fila »

Ascot je čistokrevný svahák a potřebuje lítat na rychlosti.

gratulace k záletu.. čéče 50 hodin? to je teda ranec na úpravy, které jsi prováděl bych odhadl tak polovinu času. zase ale může být majitel vklidu, že je vše tak, jak to má být. To cos napsal výše je i není pravda. předně tento Ascot není "čistokrevný" svahák je to díky rozpětí spíše Bčko, na svah je docela velký. je to nejhodnější letadlo se kterým jsem kdy létal, téměř školní letadlo. problém je v tom, že létat s letadlem naloženým na téměř 2,9kg není prostě jednoduché. Lítat termiku nebo na rovině s modelem, který na to nemá vhodnou hmotnost bude vždy o kompromisu. ta pravá báseň na nervy to bude s trupem bez vrtule.
ST
Kontaktovat uživatele:

#695 Příspěvek od ST »

Prostě mi to s tím časem tak vyšlo. S tím nic už nenadělám. Do všeho na co jsem sáhnul byla drbačka prostě vyndat, zandat a tak dokola. Ale dneska jsem si při lítání s Vikingem jasně potvrdil, že ten Ascot mu nesahá ani po kolena a to mi Vikouš hmotí taky 2700g. Ale pro osahání pilotáže F3B to bude asi dobrý.
graup15

#696 Příspěvek od graup15 »

Já si dneska s Vikingem taky zalítal do totálního zmagoření. Graf opět nebude.:-)
Kluci taky lítali s Aspire, Stork4,X-Ray a další dva Vikingové jako o život, prostě fajn den.
ST
Kontaktovat uživatele:

#697 Příspěvek od ST »

Ještě si rejpnu. Ty konektory v křídlech navolno je fakt super věc. Hlavně když ho potřebuješ vyklepat z křídla a vono ani prd. Prostě pro mě kurvítko na nervy. Ano jednoduchá montáž, ale to je tak asi všechno. Mě se to teda moc nelíbí.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#698 Příspěvek od Milan Nes »

:lol: njn to je tak když ten konec neobalíš do spirály a necháš to jen tak,,, já to jako kurvítko neměl a nikdy mi to nezapadlo tak, abych to během chvilky nevyndal ...

já zase viděl co udělá na svahu povysunuté křídlo při toutch and go ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#699 Příspěvek od graup15 »

Uznej sám,že koncipovat konektor na touch and go je minimálně hodně divné.
Nemám ve zvyku s modelem třískat o zem :-) a když už to nastane, tak je konektor to poslední co řeším. Resp už není co řešit.
Dzordzik

#700 Příspěvek od Dzordzik »

Říct že Ascot nesahá Vikingo ani po kolena bez upřesnění je dost nefér. Ascot je jedno z nejlepších F3B na termiku co znám, ale udělat z něj elektrifikací skoro 3kg cihlu, to se pak div že to lítá hodně na rychlosti a z původních vlastností tomu moc nezůstane. Otázka je na co to majitel chtěl. Pokud na zatátek s F3X, tak dejme tomu, pokud na blbnutí tak ok, ale na termiku to moc nebude.
Fila
Kontaktovat uživatele:

#701 Příspěvek od Fila »

ST píše:Ještě si rejpnu. Ty konektory v křídlech navolno je fakt super věc. Hlavně když ho potřebuješ vyklepat z křídla a vono ani prd. Prostě pro mě kurvítko na nervy. Ano jednoduchá montáž, ale to je tak asi všechno. Mě se to teda moc nelíbí.

vždyť já tohle řešení přece nikomu nenutím, osobně se mi taky víc zamlouvá udělat to napevno, práce stím žádná není ale už ve dvou případech, kdybych to měl na pevno, tak bych přistával jen na jedno funkční křídlo. pak, takhle se nemusím bát ani křídlo postavit do trávy, protože konektor malinko zajede a není vněm rosa, bordel, hlína. k tomuto řešení se přiklánáním i navzdory tomu, že letadlo mám třeba za den na kopci i opakovaně (cca 5x) rozděláno. pokud bych měl rekreační elektrolet na rovinu, udělal bych si to asi napevno. každé řešení má svoje + i - a myslím, že to prostě fuk. je to o zvyku.
graup15

#702 Příspěvek od graup15 »

Dzordzik píše:Říct že Ascot nesahá Vikingo ani po kolena bez upřesnění je dost nefér. Ascot je jedno z nejlepších F3B na termiku co znám, ale udělat z něj elektrifikací skoro 3kg cihlu, to se pak div že to lítá hodně na rychlosti a z původních vlastností tomu moc nezůstane. Otázka je na co to majitel chtěl. Pokud na zatátek s F3X, tak dejme tomu, pokud na blbnutí tak ok, ale na termiku to moc nebude.

Ale bude,:-) Pro nevíření emocí ULL pajlotů jsem se zařekl,že žádný graf už nebude (jsou tam krásné sekvence kdy to vytočím už z malé výšky do hodně velké :-), ale s mojí 2700g cihlou lítám v termice jak nic. Lítala i předchozí verze a ta měla 3kg. Tak nevidím důvod proč by neměl lítat Ascot!!!
Zažitej blábol,že to pravé !!! létání v termice je 15 metrů nad zemí opravdu neberu.
Létám často a většinou i spolu s F5J mašinama,tam kde se chytají oni se chytám i já.
Pro těží stroj je jen potřeba upravit pilotáž a čtení vzduchu. Nic na tom není..jen dril,a dril.
kovaco

#703 Příspěvek od kovaco »

Ono taky záleží na tom, jestli začneš točit od 20 , nebo od 200m. :lol:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
graup15

#704 Příspěvek od graup15 »

Zatím jsi toho od 20m moc nevytočil...tak nemel:-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#705 Příspěvek od ST »

Měl jsem možnost porovnat ty dvě éra během 12h a rozdíl v hmotnosti je cca 150g, což je minimum. Mě spíš příjde jako školní éro spíš ten Viking. Ale je to možná o nalítaných hodinách s jednotlivým érem. Potřeboval bych ještě radu s těžištěm. na F3X je udáno 103mm, já jsem na 101mm. Mám to hnát víc dozadu ? Jinak ty kabely v křídle nějak rozchodím. Zkusím s tím ještě neco udělat aby to bylo víc "user frendly" . Hanit Ascota rozhodně nechci, uvidíme o víkendu , kdy si to přijede přebrat majitel, tak trochu polítáme, poladíme a uvidíme.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“