Blade mCP X BL

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Blade mCP X BL

#316 Příspěvek od prikrylm »

Nevím, proč by BL měl být výrazně dražší (krom toho, že je nový). Je to spíš marketing. No, možná by se měl zaplatit vývoj. To pak asi jo.

Lítám s MCPx upraveným na BL, lítám std 6, někdy 7 baterek. Nelítám žádný extrém. Lítám to v kuse.
Podle mě, u tak malého modelu 5 minut čekat nemusíš. Zchládne daleko dřív. Taky se dřív zahřeje, takže pokud vydrží lítat 2 minuty, tak se stejně víc nezahřeje. Jiný důvod, proč počkat po lítání, jak chládnutí nevidím.

Kabinka: někde jsem tu někde našel odkaz na papírovou (http://www.helifreak.com/showthread.php?t=288157) - třeba existuje i na BL, případně si ji můžete upravit sami. Vyrobil jsem ji z tvrdého papíru a polepil std izolepou, otvory na chycení vyztužil americkou lepí-páskou. Drží dobře. nevypadá tak "cool" zato jsem si ji nabarvil tak, abych lépe poznal, jak je model natočený.

Obrázek ještě z doby barev pastelových. Teď je výrazně sytější, z druhé strany je modrý. :)
Přílohy
IMG_8371.JPG
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Joshuax

#317 Příspěvek od Joshuax »

Prima provazek. To je nejaka umela stabilizace ?
prikrylm

#318 Příspěvek od prikrylm »

Joshuax píše:Prima provazek. To je nejaka umela stabilizace ?

Nene, to jsem tahal reklamní praporek v hale na firemní akci. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
seltino

#319 Příspěvek od seltino »

shrubber píše:Je u BLka potřeba dávat přestávku na vychládnutí, když chci létat několik baterek v kuse? S Nanem dávám pět až deset minut, což jde doma, ale na louce je to otrava. Brushless motor by se teoreticky měl zahřívat méně.

Nelítal jsem BL Mcpx, ale měl jsem předělané MCPX na střídák, dávál jsem na něm klidně 10 baterek po sobě, bez přestávky a nebyl nikdy problém, to samé se 130X...
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od shrubber »

Děkuji za odpovědi, tak jsem si ho teda koupil.

Možná to není žádná novinka, ale ty Nanotechy už jsou skladem v Holandsku, a dokonce když jsem na ně chvíli čučel, vyskočila mi jednorázová sleva na 5,04 USD. Objednáno v pondělí, dorazilo dnes (pátek).

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=38370
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
vasylp

#321 Příspěvek od vasylp »

to musíš používat Buddy kódy, tady vždycky zadej co potřebuješ max počet 3kusy
http://hk.rc-international.info/swarm/aragor
cena $3.73*
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od shrubber »

Díky za tip, ale stejně jsem jich kupoval dvanáct.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
vasylp

#323 Příspěvek od vasylp »

8O tak to máš slušnou žízeň
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
Keml

#324 Příspěvek od Keml »

Tak jsem neodolal a koupil jsem si kapotku a podvozek Goblina na mcpX BL od Proheli. Prosím o radu , chtěl bych si udělat z těchto kabinek odlitky na vakuové lisování ,jelikož materiál který použily je velmi tenký a asi dlouho nevydží .Nemáte někdo zkušenosti z čeho udělat odlytek abych kabinky nezničil a zároveň aby snesl určitou teplotu při lisování ?
Přílohy
image.jpg
sitra

#325 Příspěvek od sitra »

Keml píše:Tak jsem neodolal a koupil jsem si kapotku a podvozek Goblina na mcpX BL od Proheli. Prosím o radu , chtěl bych si udělat z těchto kabinek odlitky na vakuové lisování ,jelikož materiál který použily je velmi tenký a asi dlouho nevydží .Nemáte někdo zkušenosti z čeho udělat odlytek abych kabinky nezničil a zároveň aby snesl určitou teplotu při lisování ?

Ještě by to chtělo ty lyžiny :-D
Phoenix 4.0, WL911, mcpx, e325
Tsisters

#326 Příspěvek od Tsisters »

to:Keml vypadá to moc hezky, já si dělám kopyta pro Durofol z měkkého dřeva. Skoušel jsem i z hmoty co stvrdne ve vařící vodě, ale byl problém ji vyndat z origoš kabinky. Tak že před vytvrzením jsem ji musel ještě dost upravit a vyhladit
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Keml

#327 Příspěvek od Keml »

Ližiny mám taky ( fotka není moje heli ) ale ještě to nemám pohromadě protože chci udělat ty odlitky na vaculis . Šla by použít i
sádra ?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od prochel »

Keml píše:Ližiny mám taky ( fotka není moje heli ) ale ještě to nemám pohromadě protože chci udělat ty odlitky na vaculis . Šla by použít i
sádra ?
a tobě to všechno pasuje??
já sem to málem rošlápnul , zahodil sem to někam do kouta a opráším to až v zimě (možná)
Keml

#329 Příspěvek od Keml »

Mě to teda pasuje. Mám bílou verzi. Byla to práce tak na 30 minut. Vyfotím to jak to vypadá. Zatim to mám poslepované jen nanečisto papírovou páskou. :D
prochel
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od prochel »

Keml píše:Mě to teda pasuje. Mám bílou verzi. Byla to práce tak na 30 minut. Vyfotím to jak to vypadá. Zatim to mám poslepované jen nanečisto papírovou páskou. :D

Tak to by mě fakt zajímalo nic nepasovalo třeba ten ocas nebylo jak upevnit a byl cca o 2cm delší kabina o dost větší no prostě drahej klump
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“