Alpha, Beta nebo něco jiného ???

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RS955i

Re: Alpha, Beta nebo něco jiného ???

#91 Příspěvek od RS955i »

Kedze nejak intenzivne som sa RC lietanim zacal zaoberat potom ako som si minule vianoce nasiel pod stromcekom od jeziska poukaz na 100e na nakup rc lietadla,nemam odvahu niekomu radit ako najlepsie zacat.
Pokusim sa opisat moj zaciatok.
Asi po dvojtyzdnovom hladani info na internete som zistil se to postaci na lietadlo, a na radio a nejake prislusenstvo cca70e ''zneuzijem'' februarove narodeniny. Cez rodinnu radu som to pretlacil,a hura nakilkat vsetko potrebne :lol:
Povodne to mala byt Beta rtf.No ako som si presiel vlakna na tuto temu,bolo mi hned jasne ze riesit Cadet4 akosi nepotrebujem a skusim si to poskladat sam.
Takze Bixler1.1 arf,nabijac http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... rger_.html,
baterka Tgy nanotech 3S 2200 25C.regulator http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... s_ESC.html ma na stvrty den od objednavky v holandsku cakali v sprievode kuriera pred vchodom domu.
S vyhladom do buducnosti som sa rozhodol pre radio T9x,kroremu to z Honkongu na colnicu v Bratislave trvalo 6tyzdnov/trochu sokujuce v porovnani z holandskom/
Trochu spekulacii a logistiky a do tyzdna na displeji radia svietilo open9X v cestine.
Este v modelarskom krame kupit nejake konektory lepidla panty na kridelka a sklennu pasku a asi trojdnova ''stavba''
Tusim 24.februara som isiel saaaaam zalietat. Prve dva hody boli asi po styroch metroch na cumak.
Ale prevencia sklennou paskou a pol metra snehu vsetko zachranili. Nasledoval hod na pol plynu a leeetimeeee. Let trval cca 3 minuty pristatie vcelku hladko len asi 150m od miesta kde som chcel. No priznam sa ze som ani nedychal a lietadlo si letelo viacmenej kam chcelo.No vazne iny pocit ako na simulatore.Dalsie dva lety uz pod dohladom skuseneho modelara a uz to letelo niekedy ako som chcel ja :) .Ked som zacal lietat na kopci ''za humnom'' zistil som ze pristatia proti vetru smerom dole kopcom si ziadaju brzdenie. Tak som si nacital mudrosti objednal HXT900 ,panty a zbastlil klapky a na kridelkach vymenil setove serva ktore v tej kose nedrzali stredy.Pri tejto uprave som pochopil komfort t9x na ktorej som si aj vdaka ri-mrovym naucnym videonavodom/VEEELKA VDAKA/ nastavil spomalenia serv mix potlacenia vyskovky. Pri letovych skuskach doladenie vychyliek a spomaleni.
Naozaj zabava.
No poriadne ma to chytilo,pred dvoma tyzdnami som dostaval Funcuba s ktorym trenujem intenzivne kratke pristatia na klapkach.
Lietanie je zabava ale aj to bastlenie je super :wink:
Kubasimon

#92 Příspěvek od Kubasimon »

Přátelé,

ulomila se mi osička s vrtulí u Bety 1400. Nemáte někdo zkušenosti s náhradním motorem nebo snad s náhradní součástkou. Díky za každý tip na řešení.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od juraj.jurej »

Kubasimon píše:Přátelé,

ulomila se mi osička s vrtulí u Bety 1400. Nemáte někdo zkušenosti s náhradním motorem nebo snad s náhradní součástkou. Díky za každý tip na řešení.

To je len jeden rozdiel medzi ES2 a Betou. Do ES2 sa hodí veľká škála motorov a nemusíš nič rozlepovať, vydlabávať zato som radil radšej ES2 ako Blixer, Beta atď.
Tu je motor:
http://www.peckamodel.sk/produkt/rc-mod ... adni-motor
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“