Super výkonné elektrovětroně - povídání
Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání
[quote="ST"] Motor je již sesazen s regulátorem 60A quote]
není to málo, Antone Pavloviči?
není to málo, Antone Pavloviči?
Není Semjone Semjonoviči.
Je to přesmrštěný a zkontrolovaný PLUSH 60A a já ho mám odzkoušen na impluzně 80A bez problémů 3 sezony. Lítám ho i v ENJOY kde si pohon pápne 78A a no problemo. Tady to nebude jak u Tvého setupu, tady to poletí max. 10- 12s.
PS. aha pán je Cimrmanolog, no tak to jsme ve stejném oddíle.
Je to přesmrštěný a zkontrolovaný PLUSH 60A a já ho mám odzkoušen na impluzně 80A bez problémů 3 sezony. Lítám ho i v ENJOY kde si pohon pápne 78A a no problemo. Tady to nebude jak u Tvého setupu, tady to poletí max. 10- 12s.
PS. aha pán je Cimrmanolog, no tak to jsme ve stejném oddíle.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Definitívne nestíham opraviť Lynxa do leteckého dňa v Gôtovanoch. Dôvod? Dal som motor jednému známemu z Tesly kvôli vybratiu ložísk z motora (GS-3025). 1 z ložísk sa v motore rozsypalo a vonkajší krúžok tam ostal. Nakoniec sa mu ho nepodarilo vybrať ani po mesiaci (mal po ruke 3 ďalších kolegov).
Toto by ešte bolo OK - motor by pobežal aj na 2 ložiská. Ale preseknuté vinutie na zadnej časti statora ma dostalo. Jednoducho je jeden závit prerazený a ďalšie poškodené. Niečo čo poteší.
Pochybujem že bude previnutý hypík bežať ako nový.
Toto by ešte bolo OK - motor by pobežal aj na 2 ložiská. Ale preseknuté vinutie na zadnej časti statora ma dostalo. Jednoducho je jeden závit prerazený a ďalšie poškodené. Niečo čo poteší.
Pochybujem že bude previnutý hypík bežať ako nový.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Dneska jsem pitval v trupu. Ven šlo lože serv a taky MPX konektrory. Lože je na 3 šroubkách, takže bezproblémová činnost. Na MPX konektrory stačilo trochu zatlačit zvenčí a poslušně se vysunuly. Následovalo rozkreslení zapojení pinů na konektorech, kdyby bylo potřeba měnit kabeláž. Na 99% to asi budu muset udělat, ale ještě se bráním. Co je však větší problém je to co na mne vykouklo uvnitř trupu. Asi přepážka která nesla balastní trubku. Blbý je to že bude muset ven, jelikož po rozložení komponent mi vycházejí baterky o kousek dál než je ta přepážka. Přijímač bude ještě za baterkama, takže opruz. Doufám, že při pitvání té přepážky nevemou za své vodící trubičky uhlíkových táhel k motýlu.
tenké dláto + kladivo a práce na 5 minut i s čajem ne ? .) jen to chce s citem ....
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
No problém je ten, ž to je cca 30-40cm daleko v trupu. Ale neříkám že to nedám, budu muset. 
Jednoduché..
Vem např bronzovou 8mm trubku..na konci ji zabruš do ostra (zahlubovákem)..pak vrtačka a normálně to odvrtáš.
Pak na tu samou trubku namotej šmirgl...a zbytek vrtačkou odbruš.
Už jsem něco pod dělal...pakec, ale jde to.
Vem např bronzovou 8mm trubku..na konci ji zabruš do ostra (zahlubovákem)..pak vrtačka a normálně to odvrtáš.
Pak na tu samou trubku namotej šmirgl...a zbytek vrtačkou odbruš.
Už jsem něco pod dělal...pakec, ale jde to.
Nakonec to bylo opravdu jednoduché a stačila na to duralová trubka o průměru 20mm. Párkrát jsem s ní tam ťuknul a je to venku bez ztráty kytičky. Tak hurá do další stavby. 
Pánové,
nevím jestli jsem ve správném vláknu ,ale mám dotaz.Prosím,nerad bych přešel do oblasti teorie,ale z důvodů ,že jsem cca 40 roků dělal šefa údržby v oblast energetiky,tak při velkých průserech se vždy tento průser vymykal co bylo spočitáno nebo namodelováno v laboratoři/ na př. přestup tepla,ryclosti v potrubích... /.Při zaletání PROXIMY II se uvolnilo servo křidélka pravá strana,ja jsem byl schopen dočit normálně doleva ,doprava natvrdo nebo těžce .Kolegové tvrdí,že model tohoto typu se dá uřídit jedním křidelkem.Mám dotaz,pokud se Vám to stalo ,jak se Vám model řídil.Prosím nechci teorii,ale Vaši konkrétní zkušenost,pokud se Vám to stalo.
Děkuji a moc se omlouvám těm,kteři to nezažili v praxi ,ale pouze vycházejí z teorie.
PS.
Jsem navrátilec k RC modelům po cca 40-létech
Hezký večer.
Honza
nevím jestli jsem ve správném vláknu ,ale mám dotaz.Prosím,nerad bych přešel do oblasti teorie,ale z důvodů ,že jsem cca 40 roků dělal šefa údržby v oblast energetiky,tak při velkých průserech se vždy tento průser vymykal co bylo spočitáno nebo namodelováno v laboratoři/ na př. přestup tepla,ryclosti v potrubích... /.Při zaletání PROXIMY II se uvolnilo servo křidélka pravá strana,ja jsem byl schopen dočit normálně doleva ,doprava natvrdo nebo těžce .Kolegové tvrdí,že model tohoto typu se dá uřídit jedním křidelkem.Mám dotaz,pokud se Vám to stalo ,jak se Vám model řídil.Prosím nechci teorii,ale Vaši konkrétní zkušenost,pokud se Vám to stalo.
Děkuji a moc se omlouvám těm,kteři to nezažili v praxi ,ale pouze vycházejí z teorie.
PS.
Jsem navrátilec k RC modelům po cca 40-létech
Hezký večer.
Honza
radikálně záleží na poloze ve které se servo kousne, a jak se kousne, většinou má tendenci se ale dostat do neutrálu
moje zkušenost je taková že letadlo je pak velmi tupé na křidélka a takové, ajk to říct, chová se sudovitě ale je řiditelné vcelku v pohodě .... teda pokud to nezjistíš plným vytažením butterfly nebo se ti nekousne právě v něm a nepoznáš to při jeho zatahování, pak to chce hodně rychle rozpoznat co se stalo nebo člověk poorá ... jednou sem na to koukal jak puk ale ještě sem ho i s kousnutym v butterfly dokázal se štěstím dostat na zem, prostě sem musel rychle vytáhnout butterfly a posadit to do pole, ale to je trochu jiný příklad - tobě se to uvolnilo, ne kouslo v nějaké poloze
taky je věc výchylek a nastavení diferenciace pro konkrétní model, pokud jsou malé výchylky a velká diferenciace tak se model bude chovat dost hůře než při opaku
moje zkušenost je taková že letadlo je pak velmi tupé na křidélka a takové, ajk to říct, chová se sudovitě ale je řiditelné vcelku v pohodě .... teda pokud to nezjistíš plným vytažením butterfly nebo se ti nekousne právě v něm a nepoznáš to při jeho zatahování, pak to chce hodně rychle rozpoznat co se stalo nebo člověk poorá ... jednou sem na to koukal jak puk ale ještě sem ho i s kousnutym v butterfly dokázal se štěstím dostat na zem, prostě sem musel rychle vytáhnout butterfly a posadit to do pole, ale to je trochu jiný příklad - tobě se to uvolnilo, ne kouslo v nějaké poloze
taky je věc výchylek a nastavení diferenciace pro konkrétní model, pokud jsou malé výchylky a velká diferenciace tak se model bude chovat dost hůře než při opaku
SOVA is YouR CO-pilot
Zatím mám hotovou desku, která ponese přijímačové baterky, konektor MPX který bude fungovat jako spínač napájecího napětí pro palubní systém a vlastní RX Futaba. Spínání bude přez výfukový otvor v trupu za křídlem. V přední části díky zástavbě jiného motoru, než měl Fíla je dost tlačenice a je to všechno na milimetry a tak se tam už nic nevejde kromě silových konekorů od baterky a reglu.
Podařilo se mi přemluvit mosaznou vložku, která byla v původním trámci kuželu. Původní byla na průměr 4mm a já potřebuju 5mm. Bylo nutno zhotovit přípravek na chycení vložky, jelikož je kromě osazení příčně rozříznutá a funguje jako kleština. Po uchycení v přípravku už to bylo jen o odvrtání a projetí výstružníkem . No uvidíme jak se to bude chovat při plném výkonu. Projistotu jsem objednal ještě kužel od pohodaletu.
Jinak ještě celkem honička se servama na motýla. Jsou tam HITEC 81MG a po připojení na RX se rozkmitají. Je pravda, že jsem prodlužoval přívodní kabely, ale to by snad nemělo vadit. Když připojím jinej HITEC HS81 tak to nedělá. Zkusím ještě přívodní kabely omotat okolo feritového kroužku. Jinak pokud zakvedlám pákou ny vysílači tak se serva zklidní. Tak fakt nevím.
Jinak ještě celkem honička se servama na motýla. Jsou tam HITEC 81MG a po připojení na RX se rozkmitají. Je pravda, že jsem prodlužoval přívodní kabely, ale to by snad nemělo vadit. Když připojím jinej HITEC HS81 tak to nedělá. Zkusím ještě přívodní kabely omotat okolo feritového kroužku. Jinak pokud zakvedlám pákou ny vysílači tak se serva zklidní. Tak fakt nevím.
některé serie to dělají ... s fasstem (stalo se mi to s 82 kama ... nešly vůbec použít)
SOVA is YouR CO-pilot
Mě z toho mrskme, co tam teda dát? Serva v křídle do nedělají. To jsem ještě kontroloval jestli je RX Futaba přepnutej na analog. serva a to je OK.
Stando..je to prostě problém Hitecu..některá HS82 a 81 to prostě dělají a nedá se s tím nic dělat:-(
Jiná serva (jiný výrobce)
Jiná serva (jiný výrobce)