Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu
Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu
Mám možnost vyřídit si celní deklaraci na poště 120 osobně i když mě již zastupuje pošta?
Už podruhé mi přišel naskenovaný dopis od celníků, že chtějí doložit celní hodnotu, protože
mají pochybnosti, že se jedná o celkovou částku.
Tak buď si zajedu do Prahy a vyříkáme si to z očí do očí, i když to nemám nejblíž, nebo to nechám poslat zpět protože za to přetahování mi to nestojí.
Už podruhé mi přišel naskenovaný dopis od celníků, že chtějí doložit celní hodnotu, protože
Tak buď si zajedu do Prahy a vyříkáme si to z očí do očí, i když to nemám nejblíž, nebo to nechám poslat zpět protože za to přetahování mi to nestojí.
Ahoj,
mám podobný problém.
Poslal jsem k zásilce jen doklady k platbě,
ale ta nebyla celá, protože jsem doplácel rozdíl za nedodané zboží
z dřívější objednávky.
Poště to stačilo, od celníků mi došel papír s požadavkem na dodatečný důkaz.
Co teď? Mám jim poslat fakturu kde je vše a dělat ze sebe blbce, že jsem na ní zapoměl? Nebude z toho problém?
Díky
mám podobný problém.
ale ta nebyla celá, protože jsem doplácel rozdíl za nedodané zboží
z dřívější objednávky.
Co teď? Mám jim poslat fakturu kde je vše a dělat ze sebe blbce, že jsem na ní zapoměl? Nebude z toho problém?
Díky
tackett píše:Mám možnost vyřídit si celní deklaraci na poště 120 osobně i když mě již zastupuje pošta?
Ano máš.
tackett píše:Už podruhé mi přišel naskenovaný dopis od celníků, že chtějí doložit celní hodnotu, protože
Pokud se rozhodneš si to vyřídit osobně tak si pro jistotu připrav a do Prahy vem sebou všechny doklady uvedené v sekci Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce popsané v úvodním příspěvku tohoto tématu viz tento odkaz.
Pokud se rozhodneš zásilku odmítnout tak jim odepiš, že odmítáš zásilku převzít a tím je realizace celního odbavení bezpředmětná. Pak nebudeš nic platit, ale také nic nedostaneš tj. zásilku pošlou zpět odesílateli s uvedením důvodu jejího odmítnutí adresátem.
imodeller píše:Ahoj,
mám podobný problém.
ale ta nebyla celá, protože jsem doplácel rozdíl za nedodané zboží z dřívější objednávky.
Co teď? Mám jim poslat fakturu kde je vše a dělat ze sebe blbce, že jsem na ní zapomněl? Nebude z toho problém?
Pokud jim to pošleš tak by z toho neměl být žádný problém. Doporučuji jim tedy tu fakturu kde je vše poslat bez komentáře.
Drondys píše:Hlavní je potvrzení provedené platby tj. výpis od PayPalu nebo banky podle toho jak to bylo placeno.
Díky za rady Drondys, podle tvých návodů to šlo opravdu rychle a po odeslání požadovaných dokumentů bylo za jeden den vycleno, takže to momentálně zvládají opravdu obratem. Ještě byla v dopise navíc vložená žádost o elektronické zaslání oznámení o příchodu zásilek z ciziny (možná to tu už je někde zmíněno).
Na druhou stranu musím bohužel konstatovat, že při momentální důkladnosti pošty (a celníků) už se z Číny vyplatí máloco objednávat (já bohužel musel-v evropských skladech to dlohodobě nebylo a ve výsledku jsem byl jen necelých 200 Kč pod cenou kdybych to vzal od vydřiduchů v ČR
Traxxas Summit 5607 - 2x2S LiPo - iCharger 106B+
Bixler2-Turnigy 9X v2
Bixler2-Turnigy 9X v2
JM píše:...ale díky výpalnému české poště to bohužel dost narůstá (taky ho mohli dát trošku lidštější)
I když se to třeba nezdá tak to výpalné v podstatě je pořád nejlevnější ve srovnání s ostatními dopravci, kteří taktéž účtují poplatky za celní odbavení ať už samostatně nebo v rámci vyšší ceny za dopravu. Česká pošta i jiní dopravci občas propustí i zásilky nad limitem, ale když si jiní dopravci naúčtují poplatek za celní odbavení tak to bývá i dva a více krát dražší než u České pošty. Někteří dopravci to mají už zahrnuto ve vyšší ceně za dopravu, ale tak jako tak to bývá obvykle u jiných dopravců dražší.
-
blacksmith
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
dnes mi přišlo oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí. Je mi jasné, že musím doložit rozpis a platbu zboží. Problém je v tom, že v balíčku byla odesílatelem vykázána cca 30% cena. Bude problém na celnici, když pošlu originální doklady se zkutečnou cenou, nebo už to budou chápat jako podvod, resp. pokud já sám vykážu skutečnou vyšší částku, tak mi nemusí nic být do toho, co píše odesilatel.
dnes mi přišlo oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí. Je mi jasné, že musím doložit rozpis a platbu zboží. Problém je v tom, že v balíčku byla odesílatelem vykázána cca 30% cena. Bude problém na celnici, když pošlu originální doklady se zkutečnou cenou, nebo už to budou chápat jako podvod, resp. pokud já sám vykážu skutečnou vyšší částku, tak mi nemusí nic být do toho, co píše odesilatel.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
blacksmith píše:Ahoj,
Neboj, na to jsou celníci zvyklí. Ty jen doložíš výpis z PayPal a je to.
-
blacksmith
- Kontaktovat uživatele:
Díky za uklidnění.
Ještě dotaz, jak dlouho to proclení asi trvá?
Ještě dotaz, jak dlouho to proclení asi trvá?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
Mě zatím "chytili" jen jednou a trvalo to týden.
Jak jsem psal výše-po odeslání dokumentů druhý den vycleno a další den doma.
Bixler2-Turnigy 9X v2
Bixler2-Turnigy 9X v2
JM píše:..... už se z Číny vyplatí máloco objednávat .....
ale ne... :-)
pokud to jde, rozdelim to do balicku po max. 27USD a kdyz to pak sectu i s postovnym, vyjde mi to lepe nez v jednom velkem s DPH a vypalnym. Toto docela funguje, nemusel jsem moc veci omezit, samozrejme krome drazsich polozek (nad tech 27USD za kus). Ono to postovne je stejne cca linearni a dela to asi 0,03USD za "postovni" gram.
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:ale ne...
pokud to jde, rozdelim to do balicku po max 27...
Tak to samozřejmě jde, ale já měl věci co dělit nešly a v euroskladech dlouhodobě nejsou, takže ve výsledku skoro jako bych to koupil v ČR. Těch 27 USD musí být včetně poštovného, žejo? (aby to celníky atd. nezajímalo)
Bixler2-Turnigy 9X v2
Bixler2-Turnigy 9X v2
JM píše:Těch 27 USD musí být včetně poštovného, žejo?
To záleží na účelu dovozu a druhu poštovného.
Limit je 22 Euro a přepočet na USD se může lišit podle aktuálního kurzu USD na webu celní správy. Upozorňuji však na to, že celní zpráva pro tento účel nepoužívá aktuální kurz Eura, ale fixní roční kurz Eura vedený na webu celní správy s označením EUR_limit V úvodním příspěvku viz tento odkaz je to popsáno. Aktuálně v tuto chvíli vychází přepočet na cca 28,017 USD. Obecně doporučuji si raději pro jistotu při nákupech nechávat rezervu spíš dva než jeden dolar, protože rozhodující není kurz dolaru platný v okamžiku nákupu, ale proclení tj. v době proclení už může být platný jiný kurz. Pozor i na to, že je rozhodující kurz uvedený na webu celní správy tj. i když je v daný den uveden ČNB kurz jiný tak podstatný je kurz uvedený na webu celní správy, který se obvykle mění jednou až dvakrát měsíčně, ale zákon to nezaručuje tj. občas se může změnit i častěji s minimální periodou týden.
I když se jedná třeba o nákup z ehopu podstatný z hlediska toho co se zahrnuje do částky porovnávané a limitem 22 Eur je jednak účel dovozu (obchodní/neobchodní) a také druh poštovného.
Pokud se jedná o neobchodní dovoz tj. třeba nákup z eshopu ovšem pro osobní potřebu a pokud zároveň poštovné není žádný kurýr ani EMS tak se vůči limitu porovnává pouze cena zboží bez poštovného.
Pokud se jedná o obchodní dovoz tj. pro podnikání nebo pokud se jedná sice o neobchodní dovoz pro osobní potřebu, ale pokud poštovné je nějaký kurýr (DHL, Fedex, TNT apod.) nebo EMS tak se vůči limitu porovnává součet ceny zboží a poštovného.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Moc to proclévání prožíváte. Mám z HC asi 12 zásilek, většinou dražší než 22 Eček a chytli mě jenom jednou