Blade 130 X
Re: Blade 130 X
To je zajímavej názor.Mě 130tka vibrovala občas už od prvního letu a po výměně důležitých dílů za kovové vibrovat přestala.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
ma.pl píše:Mě ocas zakmitne při malém náběhu listů.Při přidání kolektivu je klid a po ubrání zakmitne.
ma.pl píše:To je zajímavej názor.Mě 130tka vibrovala občas už od prvního letu a po výměně důležitých dílů za kovové vibrovat přestala.
Tak zakmitne nebo vibrovat přestala? T-osu máš novou nebo původní?
Vycházím jen z toho, co jsem doposud zjistil
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tím že zakmitne myslím to ,že hýbne ocasem jako kdybych měl moc gyra.To mám na minimum.
Vibracema myslím to ,že se vrtulník rozechvěje,začne se třást.Tose mi na začatku dělo a hlavně při 100% trotle curve.Tyto vibrace šli odněkud z hlavy,ale po natunění mám od nich pokoj.Právě mě překvapilo, jak jsi psal,že plast a vůle můžou vibrace utlumit.
Vibracema myslím to ,že se vrtulník rozechvěje,začne se třást.Tose mi na začatku dělo a hlavně při 100% trotle curve.Tyto vibrace šli odněkud z hlavy,ale po natunění mám od nich pokoj.Právě mě překvapilo, jak jsi psal,že plast a vůle můžou vibrace utlumit.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
Vem si papír a tužku, nakresli si "křivou hřídel" ze dvou přímek. Pak si nakresli 2 ložiska (třeba kolečka) na začátku přímky a uprostřed (v místě ohnutí). Pokud budou oba ložiska bez vůle (pevné body), bude opačný konec kmitat. Pokud ale bude mít prostřední ložisko v místě ohnutí vůli (nepevný bod), tak se hřídel bude pohybovat v tomto bodě, ale na konci (kde jsou gripy) se v ideálním případě ani nehne (resp. se zmenší kmitání).ma.pl píše:Právě mě překvapilo, jak jsi psal,že plast a vůle můžou vibrace utlumit.
Už bych to neřešil, jdu testnout ty nové aku White Line
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
-
Daniel Jiráček
mate pravdu asi bych se od teto firmy na upgrade nedockal a proto jsem koupil od krtka,až doma po vybaleni jsem zjistil jak do toho nacpal šílený peníze a timto mu i dekuji ze vse maka jak psal na 100%.mala uprava vrtulky,doma zasekava jak ma i autorotaci zvlada(je jasny,že doma z metru).uvidime venku,nevim jak v haviřově,ale tady prší od rána do večera 
t-rex 700 dfc - hc3sx /blade mcpx-střídák/Dx-8 /sim-phoenix
eh 
No a ty White Line mám dneska expedovaný , ale 30C 3300mAh 2x6S do loga600 , tak uvidíme co je to za kousky. V podstatě ani turnigy nevychází levnějc
2552Kč baterka do loga600 i s poštovným.
PPL dobírkou. (když vzpomenu , že před 4rokama jsem za svůj první desetičlánek dával skoro 10tisíc)
No a ty White Line mám dneska expedovaný , ale 30C 3300mAh 2x6S do loga600 , tak uvidíme co je to za kousky. V podstatě ani turnigy nevychází levnějc
PPL dobírkou. (když vzpomenu , že před 4rokama jsem za svůj první desetičlánek dával skoro 10tisíc)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
RadekCe píše:jdu testnout ty nové aku White Line.
Tak 350mAh nic moc. Originálce se nevyrovnají ani jako nové a kapacitu mají menší. Nevím, kde na ty údaje o kapacitě chodí, ale odpovídá to ceně 115Kč/ks.
Uvažoval jsem o 3 článku na 450, ale ještě si to rozmyslím.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak 350mAh nic moc. Originálce se nevyrovnají ani jako nové a kapacitu mají menší. Nevím, kde na ty údaje o kapacitě chodí, ale odpovídá to ceně 115Kč/ks.
_________________Píšeš o White line?400tovky pro 130x se chovají po 5 ti měsících naprosto luxusně dával jsem na ně odkaz v minulosti.Krtku2k dej prosím vědět jak se ti osvědčily ve větší kapacitě.Každopádně hledám něco jiného než jsou Nanotechy, nebo Turnigy.Balonky a měkký věci nemám rád .
_________________Píšeš o White line?400tovky pro 130x se chovají po 5 ti měsících naprosto luxusně dával jsem na ně odkaz v minulosti.Krtku2k dej prosím vědět jak se ti osvědčily ve větší kapacitě.Každopádně hledám něco jiného než jsou Nanotechy, nebo Turnigy.Balonky a měkký věci nemám rád .
Ano, White Line - mám to v příspěvku. Dával jsi na ně odkaz minulý týden - proto jsem si je koupilma.pl píše:Píšeš o White line?400tovky pro 130x se chovají po 5 ti měsících naprosto luxusně dával jsem na ně odkaz v minulosti.Krtku2k dej prosím vědět jak se ti osvědčily ve větší kapacitě.Každopádně hledám něco jiného než jsou Nanotechy, nebo Turnigy.Balonky a měkký věci nemám rád .
PS: Psal jsem první dojem po první baterce (srovnání výkonu a napětí naprázdno na čl. po stejném letovém čase jako s origo baterkou s 80 cykly). Hodnotit to budu až po delší době
Stejně s tím "formátováním", necháváním 1/3 kapacity po dolítání, nenecháváním aku v nabitém stavu více než 1-2 dny, dobíjením těsně před lítáním, storage, atd., atd.
... i když všechno tohle už dlouho dělám, tak aku Hyperion ze 450ky, kterou mám už přes 2 roky (160 cyklů) je pořád stejně tvrdá a výkonná jako nová i když jsem kdysi lítal až do vypnutí reglu, nabité je měl naplno i 2 týdny, používal nekvalitní nabíječku, atd. ... mi tak připadá, že všechny ty pravidla si výrobci vymýšlejí na čím dál méně kvalitní baterky, aby vydržely aspoň nějakou dobu
Podle mě vydrží kvalitní aku "skoro všechno", ale ty už se asi nevyrábějí ...
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Porovnání akku které používám po 130ku.Akku LiPol XPower 300-2S G5 (60/45C) váha 27,5 g při formátovaní
nabito 365mAh,Akku LiPol Xpower 400-2S EX (55/30C) 29,4g,408 mAh,LiPo Pack modelleXXpert WHITE LINE 30C++ 400 mAh 2S 7,4 Volt für Blade 130 X 26,5g, 416 mAh, origo po úpravě konektoru 25,5 ,317mAh.Zatím se všechny tyto akku chovají ,co se týká kapacity chovají jako na začatku.Hmotnosti jsou skutečné.S Pulsema jsem dopadl stejně jako ty 1/2 roku cca 20 cyklů a byl z nich balon.
nabito 365mAh,Akku LiPol Xpower 400-2S EX (55/30C) 29,4g,408 mAh,LiPo Pack modelleXXpert WHITE LINE 30C++ 400 mAh 2S 7,4 Volt für Blade 130 X 26,5g, 416 mAh, origo po úpravě konektoru 25,5 ,317mAh.Zatím se všechny tyto akku chovají ,co se týká kapacity chovají jako na začatku.Hmotnosti jsou skutečné.S Pulsema jsem dopadl stejně jako ty 1/2 roku cca 20 cyklů a byl z nich balon.
Ta White Line 400mAh je tak malá??? 
Ta moje 350mAh je větší, jak origo
. Ale má jen 23g a je to placka
.
Kupoval jsem je v OV a měli jen 350 a 500. Jinak bych vzal taky ty 400.
EDIT: Díval jsem se na fotky: http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... lade_130_x
a je 2x tolik tlustá než ta moje (konstrukčně podobná RAY) ... tak to jo
.
Ta moje 350mAh je větší, jak origo
Kupoval jsem je v OV a měli jen 350 a 500. Jinak bych vzal taky ty 400.
EDIT: Díval jsem se na fotky: http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... lade_130_x
a je 2x tolik tlustá než ta moje (konstrukčně podobná RAY) ... tak to jo
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Přesně tak je baculatá.Mám dva kusy od Kostky,ale myslím,že je měl omylem.Tenkrát jsem měl zájem o další 300ky Dualsky ,ty byli vyprodaný,tak mi po dohodě poslal tyto. Měl jen 2 kusy.Lítám je totiž i v haloletu.Jinak od Sweighofra jsem objednával pastorek na Logo,za tři dny jsem ho měl doma a poštovný bylo 6 eur.
S 6ti baterkama už se dobře trénuje
... jako za starých časů s mCPX, ale to jsem jich měl asi 12
.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak se mi to přistávání do ruky už po druhé nevyplatilo
. Teď navíc se SPINem ... "au"
. Ale kde mám přistávat, když je všude tráva?
Opět zlomený grip a prasklá hlavní hřídel. Ty táhla mezi hlavou a deskou cykliky jsou moc předimenzované. Už mi 3x praskl grip a ještě ani jednou táhlo. To u mCPX nehrozilo,
protože táhla odcházela jedno za druhým, což bylo dobře, protože to byla levná deformační zóna.
Asi ty táhla zbrousím, protože už musím podruhé kupovat gripy a dělat hřídel
.
PS: Nebo koupím kovové gripy, ale to nic nemění na tom, že ty táhla jsou moc "tlusté" a nemají ochrannou funkci.
Opět zlomený grip a prasklá hlavní hřídel. Ty táhla mezi hlavou a deskou cykliky jsou moc předimenzované. Už mi 3x praskl grip a ještě ani jednou táhlo. To u mCPX nehrozilo,
protože táhla odcházela jedno za druhým, což bylo dobře, protože to byla levná deformační zóna.
Asi ty táhla zbrousím, protože už musím podruhé kupovat gripy a dělat hřídel
PS: Nebo koupím kovové gripy, ale to nic nemění na tom, že ty táhla jsou moc "tlusté" a nemají ochrannou funkci.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Dostal jsem nápad, jak opravit grip a povedlo se
.
Použil jsem nevyužitý kulový čep z desky cykliky Xtreme (jsou tam 2 páry pro rovné táhla Xtreme a origo táhla), navrtal dírku do gripu, vymezil podložkou a zašrouboval
.
PS: Na druhém gripu jsem to zatím jen vyvážil drátkem a asi to vyměním i tam.
Všechno jde, když se chce
. Letu zdar
.
Použil jsem nevyužitý kulový čep z desky cykliky Xtreme (jsou tam 2 páry pro rovné táhla Xtreme a origo táhla), navrtal dírku do gripu, vymezil podložkou a zašrouboval
PS: Na druhém gripu jsem to zatím jen vyvážil drátkem a asi to vyměním i tam.
Všechno jde, když se chce
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix