DepronCup - soutěž elektrovětroňů
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
bude-li pocasi, budu tam
No tak určitě, když bude počasí, tak si každý vezme kousek toho štěstíčka a půjde mu naproti, aby zabojoval a nenechal to jen tak ležet.
a soupeř ho nepřeválcoval
.
Počasí je hlavní faktor, to je bez debat. Vidím, že se zatím objevilo 6 vážných zájemců a jeden vlažný. Mám to hodit zpátky do kalendáře?
Počasí je hlavní faktor, to je bez debat. Vidím, že se zatím objevilo 6 vážných zájemců a jeden vlažný. Mám to hodit zpátky do kalendáře?
Hitec Aurora 9X
Pisu si do kalendare...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
kope píše: Ale pořád se nemůžu rozhoupat k lakování. Pohrávám si s myšlenkou, půjčit si od tebe zase žehličku a potáhnout to fólií.
Hmmm, drevo, folie... vitej v klubu tezkotonazniku, aneb zapomen na 500g....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Hmmm, drevo, folie... vitej v klubu tezkotonazniku, aneb zapomen na 500g....
No, už mám všechny díly hotové, jen nesložené dohromady. Tak to schválně zkusím večer doma zvážit. Uvidíme, uvidíme-na potah jsem u Vaňoucha vybíral extra lehkou balsu, ocasky jsou konstrukční-lehká balsa+uhlí+vlies. Jinak jsem včera večer udělal pokus-na polyš jsem si nalepil zbytek balsové plachty a zkusil jsem to v podstatě suchým štětcem, jen lehce smočeným do neředěného laku, natřít. A polyš tam nezmizel
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope píše:No, už mám všechny díly hotové, jen nesložené dohromady. Tak to schválně zkusím večer doma zvážit. Uvidíme, uvidíme-na potah jsem u Vaňoucha vybíral extra lehkou balsu, ocasky jsou konstrukční-lehká balsa+uhlí+vlies. Jinak jsem včera večer udělal pokus-na polyš jsem si nalepil zbytek balsové plachty a zkusil jsem to v podstatě suchým štětcem, jen lehce smočeným do neředěného laku, natřít. A polyš tam nezmizel, tak možná zůstanu u téhle cesty. Pořád nevím.
Hele, a takova vsetecna otazka: a proc to teda nelakujes necim co PS nerozpousti?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
A víš, že už mne to taky napadlo? Vzít místo nitrolaku polyurex nebo něco jiného vodou ředitelného. Jen mi překvapuje, že když jsem prolejzal web, tak kdo lakoval, tak lakoval vytrvale nitro, nikde jsem nenašel ani zmínku o něčem jiném, tak mi napadlo, že to má nějaký důvod, který mi uniká. Fakt nevím, tenhle stavěcí postup jsem nikdy nedělal, takže spíš nasávám zkušenosti jiných a zkouším je aplikovat.
Zatímco se hádáte zda lak či fólii, dal jsem (opět) do kalendáře upoutávku na závod calendar.php?view=event&calEid=63 . Začátek jako obvykle v deset, konec podle nálady, dal jsem 14.00 hod. A tentokrát jsem se nahlásil jako první
.
Hitec Aurora 9X
omlouvam BOSSe 8 za nekomunikaci, je ted na zivotni krizovatce a resi existencni zalezitosti - navrat do Prahy a zamestnani /bez PC a pristupu na net/, novy stroj nestacil dodelat ale se starym se snad zucastni, uvidime, dam vedet, jsme v kontaktu
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Hmmm, drevo, folie... vitej v klubu tezkotonazniku, aneb zapomen na 500g....
Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych zvážil (zatím nesestavené) komponenty - gondolu, trubku s ocaskama, křídla a jsem na nějakých 430 g. Čekl jsem tteda trochu míň. Ale zase na druhou stranu - celková plocha křídla je 0.7 m2 a hmotnost fólií se (podle toho, co jsem našel na netu) pohybuje od 36-80 g/m2. Tak to si myslím není až tak hrozný nárůst hmotnosti, pokud se budu vybírat fólie z té spodní váhové hranice.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
No takze jsi nekde na 470g... a pak to vsechno sestavis, slepis, smontujes a bude to mit zcela zahadne 570g, mozna i vic
Vzdycky to tak dopadne!
Vzdycky to tak dopadne!
Abu píše:No takze jsi nekde na 470g... a pak to vsechno sestavis, slepis, smontujes a bude to mit zcela zahadne 570g, mozna i vic![]()
Vzdycky to tak dopadne!
...a budes nakonec rad, protoze pri te plose by to s tou nizkou hmotnosti stalo na miste...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Luzr píše:...a budes nakonec rad, protoze pri te plose by to s tou nizkou hmotnosti stalo na miste...
Taky pravda... predpokladam teda ze tech 70dm2 je povrch dolni i horni casti kridla... takze nosna plocha 35dm2. I to je docela dost na dvoumetrovku.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
No jasně, že je to dolní a horní plocha 
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
No i tak budes nekde kolem 15g/dm2 = uz dost hricka vetru. A kdyz to bude vic vazit, tak to sice asi poleti lip, ale zase ten motor to vytahne do mensi vysky.
No uvidime.
Mel bych taky postavit novy kridlo ....
No uvidime.
Mel bych taky postavit novy kridlo ....