Nastavení MX-16s pro minititan
Re: Nastavení MX-16s pro minititan
Nejde mi nastavit, aby při nastavení točítkem se zvedaly otáčky pohybem kniplu... gyro se mi stáčí ocas do leva... Kdyby se tu našel ňákej borec co není teoretik...
Naposledy upravil(a) sitra dne stř 29.05.2013 18:10, celkem upraveno 1 x.
Phoenix 4.0, WL911, mcpx, e325
A ten ocas se ti stačí když to gyro svítí nebo nesvítí? Musí svítit, pak je to v Heading holdu a ten by měl ocas udržet na místě. Hh se zapne při zisku gyra 50%+ (dej 70% a zkuš co ti dělá vrtulka). Jestli se ti stáčí a gyro nesvítí, tak musiš posunout servo trochu po ocasni trubce tak aby to skoro neutikalo. Heading hold si stim pak poradí. Tu sem něco našel
Ps: Co je to "Točítko"
Kód: Vybrat vše
http://vitocz.net/rc/gy401.htmPs: Co je to "Točítko"
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
Copterky :-)
Aby se zvedaly (či jinak měnily) otáčky pohybem kniplu kolektivu, je třeba správně nastavit křivku plynu ve vysílači. Doporučené nastavení je uvedeno v manuálu k modelu.
Nastavení gyra: Trim i subtrim vrtulky dej do neutrálu, páku na servu kolmo. Gyro přepni do normal modu (jak jsem popsal výše) a posouváním serva po ocase nastav vrtulku tak, aby se model neotáčel kolem svislé osy (nebočil, neutíkal ocas na žádnou stranu) při zavisení. Potom vypoj akumulátor, přepni do HL módu (zase viz. popis výše) a zapoj akumulátor. Nesahej na model, nechej ho chvíli stát na místě, načte se hodnota nulové polohy. Teď by měl ocas držet na místě. Zvyš citlivost gyra až do okamžiku, kdy začne ocas kmitat a kousek ji vrať.
Nastavení gyra: Trim i subtrim vrtulky dej do neutrálu, páku na servu kolmo. Gyro přepni do normal modu (jak jsem popsal výše) a posouváním serva po ocase nastav vrtulku tak, aby se model neotáčel kolem svislé osy (nebočil, neutíkal ocas na žádnou stranu) při zavisení. Potom vypoj akumulátor, přepni do HL módu (zase viz. popis výše) a zapoj akumulátor. Nesahej na model, nechej ho chvíli stát na místě, načte se hodnota nulové polohy. Teď by měl ocas držet na místě. Zvyš citlivost gyra až do okamžiku, kdy začne ocas kmitat a kousek ji vrať.
Takže proběhlo nastavení a stále mi nejde s plynem zvyšovat otáčky. Pouze reaguje "graupnerácký" kolečko nad plynem. Zde jsem vyfotil nastavení vysílačky a video co dělá vrtulník. Děkuji předem za zájem pomoci. Už se v tom hrabu týden 
http://www.uschovna.cz/zasilka/N8BZ2ECUWRZU6W9T-VY7
http://www.uschovna.cz/zasilka/N8BZ2ECUWRZU6W9T-VY7
Vypiš, jak máš zapojené výstupy přijímače.
Přijímač setový Graupner JR R16scan
1-levé servo
2-pravé
3-zadní
4-gyro (3 drátky)
5-
6-regulátor
7-gyro (jeden žlutý káblík)
1-levé servo
2-pravé
3-zadní
4-gyro (3 drátky)
5-
6-regulátor
7-gyro (jeden žlutý káblík)
To bude fakt chtít majitele MX-16 vrtulníkáře. Hledím do manuálu a nemůžu se v tom zorientovat i když jsem lítal vrťas s MX-12. Tam mi to přišlo tehdy nějaké jednodušší. Už mám ale dva roky hitec a asi si to dost nepamatuju. Zkus ještě dát název vlákna všeobecněji - jen vrtulník, ne minititan. Snad se někdo najde, hodně štěstí. 
hele tak minititana jsem lítal s MX-16s a i nastavoval jen je to už nějakej pátek a po netu to fakt nezmáknu páč si to už vůbec nepamatuji musel bych to mít v pazourech aby se mi to oživilo
Tak zde je ten problém... CTRL7,
kdo vyřeší tuto hříčku má u mě flašku jindřichohradečáku
Ve zkratce. Dostat funkci otočného čidla CTRL7 na páku plynu. Takže nějak namixovat zvyšování otáček s náklonem listů
Jinak ještě připomínám, že regulátor je na 6k. Specialita Graupneru. Přemýšlel jsem prohodit elektronicky ze 6k na 1k, ale pak si říkám jestli to něco bude řešit...
Díkes
Ve zkratce. Dostat funkci otočného čidla CTRL7 na páku plynu. Takže nějak namixovat zvyšování otáček s náklonem listů
Jinak ještě připomínám, že regulátor je na 6k. Specialita Graupneru. Přemýšlel jsem prohodit elektronicky ze 6k na 1k, ale pak si říkám jestli to něco bude řešit...
Díkes
někde děláš pořád tu samou chybu a už to nevidíšsitra píše:Tak zde je ten problém... CTRL7,
Díkes
vem si servo , dej ho do kanálu reglu a hejbej kniplem a servo musí plynule chodit na ten otočný čudlík se vys......... ten dej na nulu nebo ho v hlavním menu vypni vždy´t si můžeš nastavit plyn pro každej letovej režim jinej křivka plynu a to samé platí pro kalibraci reglu s vysílačem křivka plynu 0-50-100
asi bude pro tebe nejlepší začít úplně od začátku jako nový model jinak se z toho nedostaneš
Jak máš nastaveno "PITCH MIN."? Při zkoušení máš letový režim NORMAL, nemáš zapnutou autorotaci?
Takže další poznatek. Síly dochází chuť zatím ne. Zatím vše šlape, ale nelze se odpoutat od země...:
http://files.uloziste.com/7e0b6d2d495d14a5/
Díky
Díky
no vidíš plyn ti už maká teď ještě nastav křivku kolektivu --- to znamená náběh listů když budeš mít knipl ve střední poloze tak aby byly listy v rovině normálně se používá 0-50-100sitra píše:Takže další poznatek. Síly dochází chuť zatím ne. Zatím vše šlape, ale nelze se odpoutat od země...:
Díky
ale ty si nastav aby jsi vrtulník nepřibil do země třeba 30-60-80 to musíš vyzkoušet v návodu od minititana tam je nastavení