Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Při couvané osmě si myslím, že ne. To drží dobře.[/quote]
Vibrace úplně odstraněny gumičkama na cyklice a snížením zisku. Kolečka už několikrát měněné, všechno rozebráno a zkontrolováno, zkoušeny různé vůle. Jedná se o neustálé ustřelování o cca15st a na obě strany, v kruhu třeba 5x, při nižších i vyšších otáčkách. Mám DX6i a nastavení mám podle návodu. Bohužel jsem ještě plně neproniknul do změn nastavení vrtulníku na vysílačce vůči chování vrtulníku (zatím jsem neměl větší vrtulník, ale jenom binďáky). Nenapadá tě něco, co by se dalo eventuelně na vysílačce přenastavit - snížit,zvýšit? Já si fakt asi koupím ještě jeden, občas je tu zmínka o těchto problémech ale většina je s ním asi spokojená? dík
Vibrace úplně odstraněny gumičkama na cyklice a snížením zisku. Kolečka už několikrát měněné, všechno rozebráno a zkontrolováno, zkoušeny různé vůle. Jedná se o neustálé ustřelování o cca15st a na obě strany, v kruhu třeba 5x, při nižších i vyšších otáčkách. Mám DX6i a nastavení mám podle návodu. Bohužel jsem ještě plně neproniknul do změn nastavení vrtulníku na vysílačce vůči chování vrtulníku (zatím jsem neměl větší vrtulník, ale jenom binďáky). Nenapadá tě něco, co by se dalo eventuelně na vysílačce přenastavit - snížit,zvýšit? Já si fakt asi koupím ještě jeden, občas je tu zmínka o těchto problémech ale většina je s ním asi spokojená? dík
- Kimi.K44@gmail.com
Tak jsem si také pořídil Blade 130X a je to můj první lepší vrtulník. Předtím jsem měl jenom hračky z číny. Mám za sebou 6 baterek a z toho 2 pády. První pád nebyl skoro ani pád, prostě jsem si 2 metry nad zemí spletl páčku a místo stunt módu vypnul hlavní rotor, takže jsem si ustlal v pšenici
. Druhý pád taky nebyl nějako tragický. Zkoušel jsem looping, nezvládl ho a škrtl o barák s tím že jsem přistál v keři. Tady už byla první oprava. Vzadu u toho smykátka jestli jsem dobře pochopil o co jde se mi ohoblovali převody. Naštěstí byly převody na zadní vrtulku součástí balení jako náhradní díl, tak jsem je vyměnil, objednal nové a létám dál. Koupil jsem si zrovna i novou T osičku a hlavní kovové převody, takže teď je vrtulník bez vibrací. Bohužel se mi povedlo při výměně T osy ulomit takovej cvoček na tom smykátku, takže musím asi koupit ještě nové smykátko. Tuším, že se to někomu z tohohle fóra povedlo taky protože jsem koukal na foto. Když jsem byl dnes létat, tak při rychlém couvání se asi hryzla zadní vrtulka a vrťas se otočil přesně o 180° a letěl jsem po předu
, tak doufám, že to po výměně zmizí. Jinak mám ještě jeden dotaz. Jak máte nastavené křivky nebo jak je možné že když koukám na youtube, tak tam dělají loopingy u země a nepotřebují skoro žádné místo ? V simulátoru ho udělám taky skoro na místě, ale v realu ten blade prostě potřebuje místa až až. Příjde mi to takové pomalé než ho otočím. Jinak křivku plynu mám 100-100-100-100-100.
edit: Tady jsem našel díl který potřebuji vyměnit, nevíte kde sehnat tuning ? http://www.ebay.com/itm/Blade-BLH3728-T ... 3f1b0b94e5
edit: Tady jsem našel díl který potřebuji vyměnit, nevíte kde sehnat tuning ? http://www.ebay.com/itm/Blade-BLH3728-T ... 3f1b0b94e5
Blade 130X, T-REX 600 E - NA PRODEJ, T-REX600 EFL, Spektrum™ DX7 - NA PRODEJ
- Marex300
- Kontaktovat uživatele:
Kimi.K44@gmail.com píše:Tak jsem si také pořídil Blade 130X a je to můj první lepší vrtulník. Předtím jsem měl jenom hračky z číny. Mám za sebou 6 baterek a z toho 2 pády. První pád nebyl skoro ani pád, prostě jsem si 2 metry nad zemí spletl páčku a místo stunt módu vypnul hlavní rotor, takže jsem si ustlal v pšenici. Druhý pád taky nebyl nějako tragický. Zkoušel jsem looping, nezvládl ho a škrtl o barák s tím že jsem přistál v keři. Tady už byla první oprava. Vzadu u toho smykátka jestli jsem dobře pochopil o co jde se mi ohoblovali převody. Naštěstí byly převody na zadní vrtulku součástí balení jako náhradní díl, tak jsem je vyměnil, objednal nové a létám dál. Koupil jsem si zrovna i novou T osičku a hlavní kovové převody, takže teď je vrtulník bez vibrací. Bohužel se mi povedlo při výměně T osy ulomit takovej cvoček na tom smykátku, takže musím asi koupit ještě nové smykátko. Tuším, že se to někomu z tohohle fóra povedlo taky protože jsem koukal na foto. Když jsem byl dnes létat, tak při rychlém couvání se asi hryzla zadní vrtulka a vrťas se otočil přesně o 180° a letěl jsem po předu
, tak doufám, že to po výměně zmizí. Jinak mám ještě jeden dotaz. Jak máte nastavené křivky nebo jak je možné že když koukám na youtube, tak tam dělají loopingy u země a nepotřebují skoro žádné místo ? V simulátoru ho udělám taky skoro na místě, ale v realu ten blade prostě potřebuje místa až až. Příjde mi to takové pomalé než ho otočím. Jinak křivku plynu mám 100-100-100-100-100.
Třeba tady http://www.prochymodel.cz/blade-130-x/4031-blade-130-x-telo-rizeni-ocasni-vrtulky.html
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
Phoenix v4
DX6i
Kimi.K44@gmail.com píše:edit: Tady jsem našel díl který potřebuji vyměnit, nevíte kde sehnat tuning ?
Já mám tohle a jsem spokojen: http://www.rakonheli.com/rkh/index.php? ... t&Itemid=1
nebo tady: http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=9472
u nás třeba tady: http://www.helihobby.cz/cs/tuning-130x/ ... katko.html
PS: Výchylky mám AILE: 100%, ELEV: 100%m, (RUDD: 80%) a flipy dělám na místě
Naposledy upravil(a) RadekCe dne stř 29.05.2013 18:33, celkem upraveno 1 x.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Mě tak připadá, že si to tady každý jenom čte, ale odpovědi se člověk moc nedočká
.
Přitom fotku jen o 2 strany nazpět (viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1035#p978973) si zobrazilo už 533 lidí.
Tak schválně - otázka: Kolik serv na cyklice za kolik baterek už vám oděšlo?
Stačí napsat: 3 serva/242 baterek
Dík
Přitom fotku jen o 2 strany nazpět (viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1035#p978973) si zobrazilo už 533 lidí.
Dík
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
No me ten ocas nehaze ani nejak nekmita... menil jsem vsechny ozubene kola vcetne nahonu zadni vrtulky za kov a v pohode zatim...
Mě občas kmitá,ale nijak mi to nevadí.130ku mám od listopadu,kolik baterek mám odlítáno nevím,protože papírování k smrti nesnáším.Servo na cyklice jsem měnil jednou a to když jsem vrťas zapích čumákem do země přetrhla se mi šroubovice.Jinak s tuningem od RKH mám tu nejlepší zkušenost.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
RadekCe píše:Mě tak připadá, že si to tady každý jenom čte, ale odpovědi se člověk moc nedočká.
Dík
Kolik baterek nevím - 70 ,100? Hrubý odhad. Jednou čištěné servo vrtulky - vůbec mi nereagovalo otáčení - a to najednou bez varování. Vyčištění serva pomohlo.
Potom se mi za letu utrhla zadní (žlutá) vrtulka, s následným pádem na střechu a na zem. Po výměně vrtulky za původní origo jsem lítal dál. Jedna baterka Ok a při druhé se mi utrhnula kulička držáku listů ocasní vrtulky a další pád. Naštval jsem se (protože zadek měl pořád vibrace, ne sice trvalé, ale občas značné) a objednal jsem CNC - ocasní část. (http://www.helihobby.cz/cs/tuning-130x/ ... -cast.html)
Dámy a pánové - jedním slovem ,,Žrádlo´´. Vibrace žádné, dokonce ani zavibrování při startu. Je to úplně jiný vrtulník.
Takže kdo má problémy s vibracema na ocase, tak je to možné řešení problémů a možná, že to i částečně odstraní problémy se servem.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
VláďaW píše:Takže kdo má problémy s vibracema na ocase, tak je to možné řešení problémů a možná, že to i částečně odstraní problémy se servem.
Věř tomu nebo ne, ale problém s vibracema jsi odstranil jen a proto, že jsi v tom tuningu měl rovnou T-osu
PS: Dík za odpověď, aspoň někdo
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- Kimi.K44@gmail.com
RadekCe píše:Já mám tohle a jsem spokojen: http://www.rakonheli.com/rkh/index.php? ... t&Itemid=1
nebo tady: http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=9472
u nás třeba tady: http://www.helihobby.cz/cs/tuning-130x/ ... katko.html
PS: Výchylky mám AILE: 100%, ELEV: 100%m, (RUDD: 80%) a flipy dělám na místě
AILE 100% + 40%
ELEV 100% + 40%
RUDD 80% INH
máme to teď stejně ?
Blade 130X, T-REX 600 E - NA PRODEJ, T-REX600 EFL, Spektrum™ DX7 - NA PRODEJ
Kimi.K44@gmail.com píše:AILE 100% + 40%
ELEV 100% + 40%
RUDD 80% INH
máme to teď stejně ?
Expa mám na cyklice snížené na 10% a na vrtulce na 30%.
40% na cyklice je hodně otupěné kolem středu a to je asi ten problém flipů na místě.
AILE 100% + 10%
ELEV 100% + 10%
RUDD 80% + 30%
PS: Na Spektru je otupění exp. označeno (+), na Hitec (-) ... což mi připadá logičtější
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe píše:Věř tomu nebo ne, ale problém s vibracema jsi odstranil jen a proto, že jsi v tom tuningu měl rovnou T-osu. Tím nechci říct, že to není dobrá volba - min. smykátko je dobré mít v kovu, protože ta plastová tyčinka se hned zlomí.
PS: Dík za odpověď, aspoň někdo.
T- osa byla rovná. Ocas kmital při roztáčení rotoru a občas za letu. Bylo ta pravděpodobně vůlema v plastech a určitě i v ložiscích. Ložisko 1.5x4x2 s přírubou se mi zadřelo po cca 20-ti baterkách a vyměněné už zase mělo vůli.
Nyní bez kmitů.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
Mě ocas zakmitne při malém náběhu listů.Při přidání kolektivu je klid a po ubrání zakmitne.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
VláďaW píše:T- osa byla rovná. Ocas kmital při roztáčení rotoru a občas za letu. Bylo ta pravděpodobně vůlema v plastech a určitě i v ložiscích. Ložisko 1.5x4x2 s přírubou se mi zadřelo po cca 20-ti baterkách a vyměněné už zase mělo vůli.
Nyní bez kmitů.
Vůle v plastech a ložiscích ti nezpůsobí vibrace, spíš naopak - ztulmí ti je, pokud je tam máš. Jestli tu původní (rovnou) T-osu máš a je stejná, jako ta tuningová, tak ji vyměň a uvidíš
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix