Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
ascentis

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#1366 Příspěvek od ascentis »

carione píše: A upravy ? olepil jsem nabezky skelnou paskou, vyvazil, koupil trochu lepsi vrtuly (myslim ze to je 4x5,5) zkusenejsi vi presne. a letalo to sqele. Pak jsem zacal s vetsi upravou, nastrik barvy a cele mi to ztezklo a letove vlastnostni jsou hoodne jinde nez byly. Takze ma rada. Moc to nerez, vyvaz letadlo, kridla a litej :)

Díky za názor, ale to je přesně to, co nechci... To už jsem si mohl rovnou koupit hotový éro a z obchodu jet přímo na letiště. Já se vždy bral modelařinu jako komplexní koníček a chci, aby to tak v mém případě i zůstalo. Jistě, že se těším na lítání, ale zrovna tak si chci užít i stavbu. A protože, jak jsem psal na začátku tohoto vlákna, se toho hodně změnilo od dob, kdy jsem něco naposledy postavil a já bych dál rád pokračoval stavbou vlastních modelů, příjde mi logické si některé postupy vyzkoušet už teď zvlášť s materiály, se kterými jsem nikdy nepracoval. O to mi jde, a proto se tu ptám na každou blbost, pročítám vlákna ...
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
carione
Kontaktovat uživatele:

#1367 Příspěvek od carione »

JJ, to ja delam do dnes. Procitam a porad se inspiruji. Ted mam Gamu a opravdu si ji hlidam, opatruju, letam :-)

Beta byla a je moje prvni ero, taky jsem si vyzkousel co a jak na ni. EPP je nerozbitne :lol: Hlavne nakup "Purex" tim slepis EPP jedna dve. A lepsi serva, ty setove uz jsem menil vsechny :roll:

Bovdeny jsou takove velké, tam snad jen kvalitnejsi ocelovy drat a ne tu cinu. Vydlicky nekupuj, to je onicem. ja jsem koupil jen kvalitnejsi to co tam je za system. Nevzpomenusi ted. Baterku 3čl. 2200mAh.

Však dívej..
[album]2868[/album][album]2879[/album]
Carione-T9X || BETA 1400 III | GAMA 2100
"Vzlétnout můžeš, přistát musíš."
www.carione.cz
xpertvis

#1368 Příspěvek od xpertvis »

ascentis píše:Díky za názor, ale to je přesně to, co nechci... To už jsem si mohl rovnou koupit hotový éro a z obchodu jet přímo na letiště. Já se vždy bral modelařinu jako komplexní koníček a chci, aby to tak v mém případě i zůstalo. Jistě, že se těším na lítání, ale zrovna tak si chci užít i stavbu. A protože, jak jsem psal na začátku tohoto vlákna, se toho hodně změnilo od dob, kdy jsem něco naposledy postavil a já bych dál rád pokračoval stavbou vlastních modelů, příjde mi logické si některé postupy vyzkoušet už teď zvlášť s materiály, se kterými jsem nikdy nepracoval. O to mi jde, a proto se tu ptám na každou blbost, pročítám vlákna ...

Na jednej strane pises, ze si chces vyskusat nove postupy, užiť si stavbu, a na druhej strane odmietas navrhy na zmenu motoru, vrtule, spevnenie bety. To si trochu odporuje, nie ?
ascentis

#1369 Příspěvek od ascentis »

xpertvis píše:Na jednej strane pises, ze si chces vyskusat nove postupy, užiť si stavbu, a na druhej strane odmietas navrhy na zmenu motoru, vrtule, spevnenie bety. To si trochu odporuje, nie ?

No já jsem, ale psal, že vylepšuji, ale nerozepisoval jsem to...
Takže, vystužil jsem 2mm uhlíkem výškovku, křídla dostala uhlíkovou pásnici,0.5x10 mm, trup po celé délce uhlík 2mm + předek pásnici 0.5x4 mm, je tam prodloužené motorové lože od czpredsedy + APC vrtule 6x4, směrovka,výškovka i křidélka dostala panty.
No a jako další chci prostě nahradit stávající bowdeny a nevím za co a tak zněl i můj dotaz :-)
Aby někdo poradil jaké bowdeny,koncovky popř. i nové páky použít...
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1370 Příspěvek od jamesgsf »

Vyztužovat křídla mne přijde celkem dost dost zbytečný, ta trubka je tak tuhá, ze se ti to zlomý spíš v uložení jak jsou šrouby (polistyren). Vyškovka možná. Zas rozuzmně s tím vyzdužováním aby to pak zas letělo. Přeci je to váha navíc a na betě je to hodně znát, to vzepětí křídel není zas žádná sláva.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#1371 Příspěvek od Tchor »

no z bety neudelas pilonovej model a pri narazu ti tyhle vyztuhy spis uskodi nez pomuzou. Beta je letadlo idealni na nauceni se zakladum pilotaze - hodne odpusti a hodne vydrzi - taky jsem se na ni po 20 letech rozlitaval, ale rozhodne to neni ero na nejkaky velky blbnuti a v setovem stavu celou moznou letovou obalku vydrzi bez jakychkoli uprav. Pri narazu ti naopak ty vystuhy znici to co by se jinak bud uhnulo a vratilo nebo sice prasklo ale relatibne ciste a snadno opravitelne...

betu v zakladu stale mam a ikdyz uz s ni temner nelitam, stihla naucit zakladum pilotaze tri lidi jediny co jsem musel mnenit bylo 1 servo a prilepit na tvrdo kridla neb se postupne "vycvachtaly".
Ditys

#1372 Příspěvek od Ditys »

Měl jsem asi 3 tvrdší nárazy (jeden do zdi, byl jsem dlouhej :D ), nos letadla se zdeformoval (vyfoukal jsem do rovnějšího tvaru vysoušečem na vlasy), párkrát jsem lepil ukotvení křídel. Přepážka motoru nahrazena duralem. To je vše. Táhla k výškovce a směrovce není důvod měnit, jen nahradit plastové vidličky (pokud tam jsou) za fixační sloupky. Ani panty zatím nepovažuji na nezbytnost. Spíš než úpravám bych čas věnoval lítání - tedy, až bude míň psí počasí.
Beta 1400, Wolf 450ME, Kestrel 500, Turnigy 9X V2, Turnigy Accucell 6
czpredseda

#1373 Příspěvek od czpredseda »

Nemáte někdo změřenej příkon originálního motoru Bety s origo vrtulí 5x4 a 6x4 APC případně 5,5x4,5 APC? Připravuju o tom článek na RC foto - srovnání FLoater jet motoru 2826/6 s různýma vrtulema a originální motor a vrtuli už nemám a kupovat to kvůli tomu nebudu.

Díky.
Zdenek151

#1374 Příspěvek od Zdenek151 »

czpredseda píše:Nemáte někdo změřenej příkon originálního motoru Bety s origo vrtulí 5x4 a 6x4 APC případně 5,5x4,5 APC? Připravuju o tom článek na RC foto - srovnání FLoater jet motoru 2826/6 s různýma vrtulema a originální motor a vrtuli už nemám a kupovat to kvůli tomu nebudu.

Díky.

Ahoj Tak jsem proved mereni a z puvoni regulator a vrtule jeto 13,85A a vrtule 6x4 APC 15,45A
czpredseda

#1375 Příspěvek od czpredseda »

Tak to je slabej motor, to jsem nečekal, díky. Floater má s 6x4 250W 22A a 2826 280W 25A
Kubasimon

#1376 Příspěvek od Kubasimon »

Ahoj, máte někdo zkušenost s koupí nového motoru na Betu? Ulomila se mi osička s vrtulí a nejspíš nepůjde sehnat náhradní díl, proto se ptám na typ nového motoru k původnímu beťáckému regulátoru- máte typ na nový motůrek? Díky
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1377 Příspěvek od Dejfak »

Natočil jsem s kamarádem Betu na křišti, takže na Betku není potřeba zrovna pole :) [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EN-0mc7IWW4[/youtube]
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1378 Příspěvek od jamesgsf »

Kubasimon píše:Ahoj, máte někdo zkušenost s koupí nového motoru na Betu? Ulomila se mi osička s vrtulí a nejspíš nepůjde sehnat náhradní díl, proto se ptám na typ nového motoru k původnímu beťáckému regulátoru- máte typ na nový motůrek? Díky

můžu doporučit toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12919__D2826_6_2200kv_Outrunner_Motor.html
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#1379 Příspěvek od Kuba5 »

Ahoj,
potřeboval bych se zeptat majitelů novějších Bet (verze 3 - křídla na šrouby) na Cadeta. Je tu někdo, kdo si koupil verzi 3 Bety v RTF setu a byl u ní Cadet v3 (protokol 3 - modré samolepky na rádiu)? Potřebuji rychle zjistit, jestli je v RTF setu v3 i nejnovější Cadet v3 (modrá barva samolepek). Jde o to, že nový Cadet by měl být jen na 4 baterky. Díky
Swift II | T9X(OpenTX)
sechy
Kontaktovat uživatele:

#1380 Příspěvek od sechy »

Čau, nevim jestli to sem můžu dát, ale nabízím k prodeji Betu, je málo lítaná, bez poškození.Je komplet osazená, krom přijímače, a aku.
Tak kdyby někdo měl zájem, tak se ozvěte
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“