Super výkonné elektrovětroně - povídání

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání

#646 Příspěvek od ST »

Není to moje, dělám to pro nového majitele. Jeho zajímá hlavně ta elektrifikace druhého trupu. To bylo původně na oběžku. Jo už je to v pohodě, už jsem vyklidněnej a mám to všechno vymyšlený. Bude to trochu rozborka původní zástavby, ale naštěstí to je udělané jako rozebírací, takže to nebude taková hrůza jak to ze začátku vypadalo. Dovažovat budu muset NiMh buřtíkama jelikož jsou na křidélkách VOLZ serva. Ale aspoň to bude jednodušší s tím vyvážením. Jelikož to budu i zalítávat tak se i těším na tu verzi F3B a na naviják .
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#647 Příspěvek od ST »

Měl jsem v úmyslu se mojeho ENJOY zbavit, ale celkem mě dostala kategorie F5J, kde jsem dělal pomocníka mladýmu a Pavlovi Svobodovi, oba LMK Č.Třebová. Enjoy dostane odlehčovací kůru min o 200g a jediný co přibude bude Altis. tady je naše úderná skupina ENJOY ve finále. https://picasaweb.google.com/106206174967414991760/SoutezF5JHorice2552013#5882374589592445618
kovaco

#648 Příspěvek od kovaco »

:D Koukám, že já jdu do rychlých brusů a ty do F5J.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
ST
Kontaktovat uživatele:

#649 Příspěvek od ST »

Odlehčím a uvidím, na ENJOY3 si budu muset počkat do příštího roku. :(
graup15

#650 Příspěvek od graup15 »

Jak pak to? Já myslel,že ho už máš..
ST
Kontaktovat uživatele:

#651 Příspěvek od ST »

Má ho můj mladej, já mu ho pomáhal, no spíš kompletoval, ale má na tom taky zásluhy. :lol: Já dal přednost Vikingovi2E. Ale v rodině je, dokonce mi ho na chvíli půjčil řídit. Lítá to parádně.
ST
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od ST »

Dneska jsem na Ascotovi dost musel pitvat. Tedy na špičce, kde bude pohon. Fila to měl na oběžku, a my tam budeme cpát inrunner s převodovkou. Takže musela zmizet boule na spodku trupu, kde byly vyvedeny dráty u oběžky. Zároveň šla ven i motorová přepážka a vyrábí se nová na kontronik. Čeká mě laminování a kitování děr v trupu a lepení přepážky.
Přílohy
DSCN0269.JPG
DSCN0271.JPG
DSCN0272.JPG
DSCN0268.JPG
Naposledy upravil(a) ST dne úte 28.05.2013 9:03, celkem upraveno 1 x.
rumcajs

#653 Příspěvek od rumcajs »

Byl jsem se v Hořicích na Standové podívat a musím řící.. ENJOY létal nádherně...
přeji hodně přesných přistání do dalších závodů
Fila
Kontaktovat uživatele:

#654 Příspěvek od Fila »

šikula.. chtěl jsem ti napsat abys ten sonar odloupl, je pod ním plnohodnotná stěna bez přechodů. pokud se bude stříkat spodek asi bych celou hlavici lehce přebrousil a stříkl komplet při jednom. je pravdou, pokud je stále požadavek na 2kW tak bych i odbrousil vnitřní dosedací plochu hlavice a celou hlavicí bych protáhl uhlík nebo lépe uhl/kevl. punčochu a dosedací plochu trup/hlavice udělal pak znova. možná by se tam vešla jedna nebo 2 vrstvy uhl. tkaniny navíc. v tomto místě je veliká páka a je to nejexponovanější místo trupu. ono by to létalo asi i v tomto provedení ale bude to odolnější na přistání. lítal sem stím rok a bez komplikací ale.. tolik práce navíc to zase není. ikdyž 1000nic umořilo vola (neber to doslova) :wink:
ST
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od ST »

Ahoj, já to schování drátů tušil a bylo uděláno pěkně. Jo 2kW kde jsi k tomu přišel :lol: . Maximálně 1,2kW. Bude tam chudinka HET 2W-25 s kontronik 5,2:1. Měl to v nebožtíkovi SNAKE a kupodivu ta jednotka pád přežila. Já tuhle sestavu mám v ENJOY původně s AE 17x11 a nyní RFM 17x10 a na 4S 2200mAh to baští 78A s tou RFM a příkon 1150W.
ST
Kontaktovat uživatele:

#656 Příspěvek od ST »

Jinak ještě poznámka ke křídlům. To je masakr, ještě jsem to nevážil, ale nepřijde mi to zase tak těžké, ale to je beton. Je to nejspíš double carbon, ale to mám na Vikingovi taky, ale ty křídla jsou proti Ascotím relativně měkota. 8O
Dzordzik

#657 Příspěvek od Dzordzik »

Nj, holt Vašek se nezdá. I Dingoš je v DC jak ingot.
ST
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od ST »

Spíš si myslím, že to bylo asi stavěný jako HARD DOUBLE CARBON na F3F. A v tom bude to jádro pudla, ale to ví nejspíš jen Fíla. :wink:
Fila
Kontaktovat uživatele:

#659 Příspěvek od Fila »

ST píše:Jinak ještě poznámka ke křídlům. To je masakr, ještě jsem to nevážil, ale nepřijde mi to zase tak těžké, ale to je beton. Je to nejspíš double carbon, ale to mám na Vikingovi taky, ale ty křídla jsou proti Ascotím relativně měkota. 8O

křídla nejsou DC, je to jednoduchej uhlík, pár oprav to má, žádná lehota to není. je to děláno na svah proti oděru s vysokou odolností proti promáčklinám na povrchu je 160 uhlík, uvnitř sklo. křídla jsou už ale používáním a díky vysokým nárokům na ně "gumovější". dneska z důvodu profiláže bych už do jiného než DC letadla pro soutěžní použití nešel. Na rekreačku je to fuk, záleží jakej je člověk extremista, časem se oťukaj všichni a pak to prasej :-) nakonec proč stoupám nahoru.. abych to poslal pokuli dolu.
ST
Kontaktovat uživatele:

#660 Příspěvek od ST »

Dneska mám nastříkáno po vytmelení přední část trupu a vyrobenou motorovou přepážku s připevněným motorem. Motor je již sesazen s regulátorem 60A, tak aby se to do špice vešlo.
Následuje lepení motorové přepážky a podlahy pro pohonnou baterku.
Přílohy
DSCN0277.JPG
DSCN0275.JPG
DSCN0274.JPG
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“