Dobrý den,
mám lukoprenovou formu větrací mřížky (cca 1:50) a chci ji odlít. Zkusil jsem Letoxit (byl zrovna po ruce), ale je to samá bublina. Čím a jak odlít tu mřížku.
Děkuji
Čím a jak odlévát detaily
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čím a jak odlévát detaily
Ahoj, před časem (loni, předloni?) byl v RC Revue seriál, zabývající se právě tvým problémem. Autor tam mimo jiné psal, že používá vakuovou pumpu, právě ba se zbavil těch bublinek. Formy dělal také z lukoprenu. Z čeho pak odléval, to si už nepamatuju, ale něco podobného to bylo.
Hitec Aurora 9X
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Biresin G26 od Transtech tooling používám k plné spokojenosti bez bublin, důležité je vždy odlévat pouze z jednoho místa aby licí epoxyd hnal vzduch před sebou
http://www.modellshow.cz/clanky_o_technice.htm
http://www.modellshow.cz/clanky_o_technice.htm
Radim
- Radek1980
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je to odsát jak psal DAF, tím totiž odstraníš bublinky i z těch nejjemnějších detailů.
Pokud jsi z Prahy nebo někde poblíž, tak bychti s tím mohl pomoct. Mám k dispozici jak materiál tak vývěvu.
Ale pokud to nemá žádný velký záludnosti jako jsou negativy tak to jde i způsobem jak psal RadimHnilica. Ten materiál je dost tekutej takže taky zateče skoro všude.
Pokud jsi z Prahy nebo někde poblíž, tak bychti s tím mohl pomoct. Mám k dispozici jak materiál tak vývěvu.
Ale pokud to nemá žádný velký záludnosti jako jsou negativy tak to jde i způsobem jak psal RadimHnilica. Ten materiál je dost tekutej takže taky zateče skoro všude.
Radek
Špatná zpráva je ta, že čas letí. Dobrá zpráva je ta, že vy jste pilot.
Špatná zpráva je ta, že čas letí. Dobrá zpráva je ta, že vy jste pilot.
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Nepomohlo by naředit epoxyd např. lihem? Přeci jen potřebuju odlít detaily z cca 4 ml. pryskyřice a na to je odlévací polyuretan moc drahý (jej potom téměř celý vyhodit).
neředit!!!!!!!!! ohřát přiměřeně v mikrovlnce nebo vodní lázni/ tu doporučuji tam je pod kontrolou teplota a viskozita/, hodně se zvýší tekutost, zase se zkrátí zpracovací doba, při nejhorším ti vytuhne ve skleniččce...kdysi jsme takto odlévali epoxidové kity 1/48 a šlo to taky....a ohřevem se celkem dost vyženou i zamíchané bublinky
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem našel vhodný postup. Nejdříve jsem chtěl formu vytřít štětcem, ale Letoxit se smrskával do kapek a nechtěl se rovnoměrně rozetřít. Tak jsem nalil cca 2/3 formy Letoxitem tenkým čurkem a následně štětcem honil bublinky ke kraji - pomalým tahem "vytíral" formu - letoxit se postupně znovu rozléval po formě až do chvíle, kdy jsem už žádnou bublinku neviděl (jak jsem po zaschnutí zjistil, jedna tam na kraji zůstala), jak letoxit zatuhnul, dolil jsem formu po okraj. Dnes jsem vyloupnul mřížku z formy a je naprosto OK.