Inrunner do rychlejšího větroně

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Honza P.

Inrunner do rychlejšího větroně

#1 Příspěvek od Honza P. »

Mám laminátový trup a chtěl bych si postavit rychlejšího větroně (ale ne vyloženě plnokrevného hotlinera), rozpětí kolem 1,6 m, váha odhadem kolem 1kg. Trup je dost úzký, asi dělaný na motor 480, klasická oběžka se tam nevejde. Potřeboval bych poradit, jakého inrunnera z HK (průměr max 28mm) a jakou na něj vrtuli. Předem díky za návrhy.
JMalik

Re: Inrunner do rychlejšího větroně

#2 Příspěvek od JMalik »

Z HK ti asi nikdo s klidným svědomím inrunner do tohoto nedoporučí. Oběžku ano. Inrunner bych koupil radši třeba Megu.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Milan Nes »

třída KD jsou celkem dobré, ale bez převodovky to do hotlinera nebude ... kupovat inrunner o 1000kV neni nic moc ...

leda se podivej na ty nove kapotovane obezky ... tam by to mohlo jit a i v ramci moznosti slusne litat

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 840kv.html

ale to jeste nikdo netestoval je to novinka ... sam nad koupi jedne na test uvazuji
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od lakotamm »

Honza P. píše:Mám laminátový trup a chtěl bych si postavit rychlejšího větroně (ale ne vyloženě plnokrevného hotlinera), rozpětí kolem 1,6 m, váha odhadem kolem 1kg. Trup je dost úzký, asi dělaný na motor 480, klasická oběžka se tam nevejde. Potřeboval bych poradit, jakého inrunnera z HK (průměr max 28mm) a jakou na něj vrtuli. Předem díky za návrhy.

28mm obežku (cca 70g) tam dostaneš? Nejakých 300W z nej vytiahneš. Ale rátaj s príkonom cca 500W. Ak to postavíš do 800g mohlo by to ísť celkom slušne - odhadujem 16-17m/s.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Paolo-K

#5 Příspěvek od Paolo-K »

Ahoj
ja tu mám nevyužitý tenhle motor. (Nikdy to neletělo, byl jen roztočenej a pak jsme zjistil, že se do toho éra nevejde...:( Kdyby Ti vyhovoval tak mi písni.

http://www.jino.cz/ray-b3656-09-inrunne ... r-920.html

Aha tak nic... průměr 28 to fakt nemá:(((
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“