Letiště Milovice - Mladá - změna režimu
Re: Letiště Milovice - Mladá - změna režimu
To máš sice pravdu, ale to by musel být zájem. A já mám dojem, že ten zájem právě chybí.
Snad dobrá zpráva. K večeru jsem se zastavil u pana Noska a vyzvídal jsem, jak se věci mají a co se chystá. Dal jsem si u něj kafe a trošku jsme podebatovali.
Dostal prý volnou ruku a můžeme zatím létat jak jsme zvyklí. Letiště jako takové se bourat nebude, jen se zkrátí hlavní dráha pro letadla, takže dráha bude na západním konci, 1200m dlouhá. Mají se ale kompletně zbourat všechny úly a budovy kolem plochy, takže problémy budou mít i provozovatelé velkých letadel. Má se pro ně prý postavit velkoplošný hangár, ale to bude stát fůru peněz. Na východním konci se mají do tří let vybudovat nějaké sklady (myslím že říkal na deponie), ale bez bourání betonových ploch a práce by měly začít snad v červnu, takže až tam vtrhne technika, bude to zapáskované a nebude tam přístup. Potom by jsme mohli létat na asfaltové ploše (1.oblast na mapce) vedle motodromu. Je to asi nejlepší místo, ale asi tam bude dost "těsno", protože všichni budeme na západní půlce letiště. O žádném poplatku se neuvažuje, ale na vjezdu bude nová závora na čipovou kartu, takže veškeré náklady by byla jen ta čipová karta. Až budeme jezdit létat, máme se u něj občas zastavit a udělat mu taky nějakou tržbu
(provozuje i občerstvení)
Takže prozatím jsou snad problémy vyřešené. Uvidíme na jak dlouho.
Dostal prý volnou ruku a můžeme zatím létat jak jsme zvyklí. Letiště jako takové se bourat nebude, jen se zkrátí hlavní dráha pro letadla, takže dráha bude na západním konci, 1200m dlouhá. Mají se ale kompletně zbourat všechny úly a budovy kolem plochy, takže problémy budou mít i provozovatelé velkých letadel. Má se pro ně prý postavit velkoplošný hangár, ale to bude stát fůru peněz. Na východním konci se mají do tří let vybudovat nějaké sklady (myslím že říkal na deponie), ale bez bourání betonových ploch a práce by měly začít snad v červnu, takže až tam vtrhne technika, bude to zapáskované a nebude tam přístup. Potom by jsme mohli létat na asfaltové ploše (1.oblast na mapce) vedle motodromu. Je to asi nejlepší místo, ale asi tam bude dost "těsno", protože všichni budeme na západní půlce letiště. O žádném poplatku se neuvažuje, ale na vjezdu bude nová závora na čipovou kartu, takže veškeré náklady by byla jen ta čipová karta. Až budeme jezdit létat, máme se u něj občas zastavit a udělat mu taky nějakou tržbu
Takže prozatím jsou snad problémy vyřešené. Uvidíme na jak dlouho.
Dobrá zpráva! Tenhle víkend mi to nevyšlo, se tam zajet alespoň podívat. Nebráním se ani příspět nějakou tu rozumnou kačku. Popravdě, jsem z Tvého popisu tomu moc šancí nedával. V týdnu se tam pokusím zastavit omrknout, třeba zastihnu nějakého modeláře a o víkendu zalítat, když bude pěkně. Četl jsem si ten starý provozní řád. Nosíte tam vystražnou vestu?
Budeš vítán. Ještě jsem tam ve vestě nikoho neviděl
(abych nekecal, mimo sotěží upoutanců)
Dneska jsem se tam po práci jen na cvično podívat, ale jaksi mě zarazila závora.. jel jsem ze severu, snad tou hlavní "bránou". Na ceduli stálo vstup zakázán, pokuta 50 tis. Otočil jsem se a jel domů. Jak se tam dostáváte?
Jel jsi správně. Máme od závory klíč, ale o víkendu bývá otevřená. Pokud chceš jet v týdnu, zajdi pěšky dovnitř až na pojezdovku a napravo má domek pan Nosek. Myslím že ti klíč půjčí.
Dneska to konečně vyšlo a jel jsem si polítat na Mil. letiště, ale k mému překvapení, tam žádný modelář nebyl. Podmínky naprosto ideální. Měl jsem docela obavy.. Není zase nějaká změna? Byl jsem úplně až na konci, podle toho plánku. Když tam jedu létat, mám se někde nahlašovat, nebo něco? Když tak piště do SZ.
http://letiste.flycomfort.cz/uploads/file/LK66-rad-20120601.pdf
Když si to přečteš, tak tam najdeš na plánku kde je vyhrazená plocha pro modeláře a v textu je napsané kde létat.
Je tam i o té bráně a nutnosti to zamykat.
(Není na škodu si přečíst i jaké okruhy se tam létají a do kterých bodů okruhu se smí přilétat. Bez vyžádání není taky možné např. přímé přiblížení na dlouhé finále. To znamená, že pokud budeš létat v tom vymezeném prostoru, neměl by jsi se ty, ani pilot skutečného letadla dočkat nějakých nemilých překvapení.)
Když si to přečteš, tak tam najdeš na plánku kde je vyhrazená plocha pro modeláře a v textu je napsané kde létat.
Je tam i o té bráně a nutnosti to zamykat.
(Není na škodu si přečíst i jaké okruhy se tam létají a do kterých bodů okruhu se smí přilétat. Bez vyžádání není taky možné např. přímé přiblížení na dlouhé finále. To znamená, že pokud budeš létat v tom vymezeném prostoru, neměl by jsi se ty, ani pilot skutečného letadla dočkat nějakých nemilých překvapení.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Byl jsem správně. Na ULL jsem si dával velký pozor a lítal na malém prostoru, trochu nezvyk od mého bývalého "domovského" letiště, které slouží pouze jako nouzák, ale je to zase podstatně blíž
S bránou je to pěkné, ale jaksi od ní nemám klíč. Nahánět někoho s klíčem a nechat tam auto se mi zrovna dvakrát nechce.
Ahoj Panove,
nevite nekdo jaka je aktualni situace v Milovicich (klic od brany stale mam). Rad bych vyrazil politat s motorakama. Od zacatku problemu v Milovicich litam jen Elektra, protoze v okoli Prahy jsem byl neuspesny v hledani vhone plochy pro spalovaky, pripadne klubu, ktery by prijimal nove cleny.
Dik za info Zao
nevite nekdo jaka je aktualni situace v Milovicich (klic od brany stale mam). Rad bych vyrazil politat s motorakama. Od zacatku problemu v Milovicich litam jen Elektra, protoze v okoli Prahy jsem byl neuspesny v hledani vhone plochy pro spalovaky, pripadne klubu, ktery by prijimal nove cleny.
Dik za info Zao
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Pokud vím, tak se spalovákem už si tam nezalítáš. Handrkovali jsme se skoro dva roky, dokonce se pokoušel i nymburkský klub, ale pořád vymýšleli další a další překážky, až jsme se na to vyprdli. Letiště je zkrácené zhruba na polovinu a na východní straně se mají stavět nějaké sklady na deponie. Všechny úly a stavby kolem se mají zlikvidovat (už se na tom pracuje) a údajně tam mají u západní části postavit nový společný hangár pro ULL. Několik z nás se stalo členem mladoboleslavského klubu a lítáme na travnatém placu za MB viz. mapka. Pro malé modely to ale zatím moc není a je to trochu z ruky, takže výprava na celý den.
http://www.modelklubmb54.cz/
Ahoj,
nějací modeláři a placi na létání kolem Milovic n.L, Lysé n. L, Benátek n. J., Jiřic?
Letu zdar
Jiřin
nějací modeláři a placi na létání kolem Milovic n.L, Lysé n. L, Benátek n. J., Jiřic?
Letu zdar
Jiřin
Pořád se učím létat rovně akobatickou cochcárnu a nejpomalejší pylony.