Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
kovy
Kontaktovat uživatele:

Re: Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

#961 Příspěvek od kovy »

Ahoj,
mám dotaz ohledně vario senzoru FRSKY.
Minulý týden mi došlo vario, telemetry hub a display FLD02.
Po zapojení mi to ukazuje pouze výšku. Čili žádné pípání, které by hlásilo změnu výšky...
Chtěl bych se tedy zeptat jestli je to tím, že frsky tak nějak postupně doplňuje funkce do již prodávaných zařízení (takže po upgradu firmwaru to pak pojede) nebo si musím hlášení klesání, stoupání nastavit přes nějaký prográmek. Pročetl jsem skoro celé toto vlákno a pokud jsem teda něco nepřehlédnul, tak jsem co se týká nastavení Varia noc nenašel.
Předem děkuji za odpověď.
Eclipse 7 - Tuning Palík (FM 35MHz - 71k, FRSKY 2,4GHz)
Drondys

#962 Příspěvek od Drondys »

kovy píše:Ahoj,
mám dotaz ohledně vario senzoru FRSKY.
Minulý týden mi došlo vario, telemetry hub a display FLD02.

Po zapojení mi to ukazuje pouze výšku. Čili žádné pípání, které by hlásilo změnu výšky...

Chtěl bych se tedy zeptat jestli je to tím, že frsky tak nějak postupně doplňuje funkce do již prodávaných zařízení (takže po upgradu firmwaru to pak pojede) nebo si musím hlášení klesání, stoupání nastavit přes nějaký prográmek.

Pročetl jsem skoro celé toto vlákno a pokud jsem teda něco nepřehlédnul, tak jsem co se týká nastavení Varia noc nenašel.

FLD02 je pouze LCD displej s tlačítky, který nemá žádný pípák. Nelze tedy očekávat ani po úpravách firmware do budoucna, že bude zvukově signalizovat vario. To bude do budoucna až to dodělají do firmware umět modul DHT-U s integrovaným LCD a tlačítky, který v sobě má navíc i pípák a sám funguje i jako VF modul.
kovy
Kontaktovat uživatele:

#963 Příspěvek od kovy »

Drondys píše:FLD02 je pouze LCD displej s tlačítky, který nemá žádný pípák. Nelze tedy očekávat ani po úpravách firmware do budoucna, že bude zvukově signalizovat vario. To bude do budoucna až to dodělají do firmware umět modul DHT-U s integrovaným LCD a tlačítky, který v sobě má navíc i pípák a sám funguje i jako VF modul.

No kurňa, tak to je teda pěkně naprd. Jsem si myslel, že to bude umět používat pípák co je v modulu ve vysílačce... No nic, vyhozené prachy, sakra.
Každopádně díky za odpověď.
Drondys

#964 Příspěvek od Drondys »

kovy píše:
Drondys píše:FLD02 je pouze LCD displej s tlačítky, který nemá žádný pípák. Nelze tedy očekávat ani po úpravách firmware do budoucna, že bude zvukově signalizovat vario. To bude do budoucna až to dodělají do firmware umět modul DHT-U s integrovaným LCD a tlačítky, který v sobě má navíc i pípák a sám funguje i jako VF modul.

No kurňa, tak to je teda pěkně naprd. Jsem si myslel, že to bude umět používat pípák co je v modulu ve vysílačce... No nic, vyhozené prachy, sakra. Každopádně díky za odpověď.

Ono ani s tím DHT-U to nebude hned. Teď uvádí FrSky na trh vlastní 16-ti kanálovou vysílačku FrSky Taranis jak bylo zmíněno na předchozí stránce tohoto tématu a novou řadu modulů XJT. Takže budou mít jiné priority a na nějaké update DHT-U pro účely zvukové signalizace varia přijde řada až bůhví kdy (pozn. třeba i za rok apod.).

Na RcGroups existuje amatérský projekt FrLCD viz tento odkaz. Návod k tomu je viz tento odkaz. Je to náhrada za FLD02 , která umí mimo jiné i zvukovou signalizaci varia a celou řadu dalších funkcí. Autor toho projektu dal dohromady pár hotových kusů a loni je tam prodával. Tak mu na RC Groups zkus poslat zprávu jestli ještě nebude mít nějaký kousek k prodeji. Pokud dostatečně zvládáš eletrobastlení nebo pokud máš dobrého známého, který by to pro tebe vyrobil tak podle podkladů z toho projektu by to mohlo jít dát dohromady i vlastními silami. Na podrobnosti se případně poptej toho autora.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#965 Příspěvek od mihlit »

Spíš bych šel cestou přes BlueTooth. Pokud má mobil s Androidem, tak jen na ebayi koupí bt modul, použije kablík, co má k FLD02 a nemusí ani nic pájet. Pak bude mít v telefonu komplet hlasovou telemetrii.
kovy
Kontaktovat uživatele:

#966 Příspěvek od kovy »

mihlit píše:Spíš bych šel cestou přes BlueTooth. Pokud má mobil s Androidem, tak jen na ebayi koupí bt modul, použije kablík, co má k FLD02 a nemusí ani nic pájet. Pak bude mít v telefonu komplet hlasovou telemetrii.

Tak takový mobil nemám, ale napiš o tom prosím více, případně dej odkaz kde se tato možnost popisuje.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#967 Příspěvek od mihlit »

http://projects.onomato.biz/projects/an ... dDashboard
http://projects.onomato.biz/projects/an ... /BlueTooth

Já to měl ve verzi obyčejný TTL BT modul + FrSky ftd-lite převodník. To připojené k DFT modulu konkrétně v Optic 6.
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#968 Příspěvek od kubadera »

no vida, to musím taky nastudovat. Já jen registruju že tady na tom pracují a brzy to má být dostupné. Začínají pro Jeti ale FrSky je taky v plánu http://www.rcbalancer.net/cs/rcdroidbox
Drondys

#969 Příspěvek od Drondys »

mihlit píše:Spíš bych šel cestou přes BlueTooth. Pokud má mobil s Androidem, tak jen na ebayi koupí bt modul, použije kablík, co má k FLD02 a nemusí ani nic pájet. Pak bude mít v telefonu komplet hlasovou telemetrii.

Pokud kovy jak už psal nemá vhodný mobil a koupí si už hotový kus toho FrLCD modulu od autora tohoto projektu tak taky nemusí nic pájet, protože ten modul prodával i s kabelem a konektorem tj. stačí ho pak jen tím konektorem zapojit k VF modulu FrSky a má hotovo.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#970 Příspěvek od mihlit »

Jen pro ty, co to nezaznamenali. Je již k dispozici nové vario od FrSky a to rovnou dvě. Jedno s normální přesností spíše jako výškoměr a jedno se zlepšenou přesností. Senzory zatím nejsou u prodejců dvakrát dostupné. Zatím jsem to našel jen na goodluckbuy.com, kde jsou ale výrazně předražené (někteří prodejci se vyjádřili, za kolik je budou prodávat, až jim dorazí).

Oba senzory jsem si koupil a hned otestoval. Stručně jsou super. Neporovnatelně lepší než starý senzor. Nové senzory jsou mnohem méně citlivé na RF rušení, takže jim blízkost antény nedělá takový problém.

Udělal jsem i nějaké porovnávací testy, pro ty, co to zajímá:
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... ount=10667

Nejprve porovnání citlivosti na rušení. Senzory ležely na posteli. Pro každý jsou dvě měření.
old_ant = starý senzor, ležící na anténě
old_far = starý senzor co nejdál od antény
normal_ant, normal_far - senzor s normální přesností
high_ant, high_far - senzor se zlepšenou přesností.

Jak je vidět v grafu (jsou v odkazu), tak přesnější senzor je ještě méně citlivý na rušení.

Pak jsou měření ve výtahu, starý senzor, nový normální, nový přesnější.
Modrá čára je výška, červená je "hloupé vario" - rozdíl posledních dvou hodnot vydělený rozdílem času hodnot. Stručně tedy to znamená, jak moc jsou data náhodná a chybová. U starého senzoru strašně, proto výpočet varia je téměr nemyslitelný. U nového senzoru je to slušné. Tam je hustota čáry způsobena tím, že senzor aktualizuje data pomaleji, než je odesílá, takže pak pošle dvakrát stejnou výšku za sebou, což znamená vario = 0. To se dá ale odfiltrovat velmi snadno.

No a nakonec se koukněte na tu krásně hladkou čáru od toho přesnějšího senzoru. Tak to má správně vypadat :)

Modrá čára je výška, červ
skiner

#971 Příspěvek od skiner »

Drondys píše:Zdroj: viz tento odkaz

The Standard Kit ($175)

- Taranis Transmitter
- Aluminum Travel Case
- Battery
- Charger Adapter
- Neck Strap

The Combo Kit ($199)

- Taranis Transmitter
- Aluminum Travel Case
- X8R - 8/16 channel Full Duplex Telemetry Receiver
- Battery
- Charger Adapter
- Neck Strap

http://www.banggood.com/FrSky-Taranis-1 ... 71461.html
Drondys

#972 Příspěvek od Drondys »

skiner píše:http://www.banggood.com/FrSky-Taranis-16CH-Transmitter-For-RC-Models-p-71461.html

Případně viz tento odkaz nebo viz tento odkaz. Třeba v anglickém eshopu viz tento odkaz zatím ještě nemají stanovenou cenu, ale brzy bude i tam.
Datel
Kontaktovat uživatele:

#973 Příspěvek od Datel »

Drondys píše:Tak ani jeden z těch tří záznamů z hlediska dat nevypadá dobře. Začínám mít pochybnosti o tom, že je to vůbec standardní sériová komunikace tj. nejspíš ty data z FLVS-01 nebude možné číst přes převodník TTL/RS232 a bude je zřejmě nutné konvertovat nějak jinak třeba s pomocí Arduina, ale k tomu bude potřeba získat nějaké informace o tom jak je to vlastně datově řešeno. Zatím to odložím a zkusím ještě pohledat jestli se k tomu někde neobjeví nějaké info od FrSky případně jim napsat jestli z nich nevypadne nějaká informace jak by se ta data daly číst z FLVS-01 bez HUBu.

Ahoj, včera mi přišel FLVS-01 a tak jsem taky začal experimentovat s tím, jak z něj získat nějaká rozumná data. Bohužel jsem na tom podobně a žádná rozumná data jsem zatím nezískal. Přečetl jsem příspěvky v tomto vlákně a výsledky mých pokusů jsou podobné jako popisuje jyrry. Proto bych se chtěl zeptat, zda už někdo trochu nepokročil?
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#974 Příspěvek od mihlit »

Pánové. FrSky je na rozdíl od jiných firem komunikativní. Proč to koumáte takhle složitě a prostě se jich nezeptáte?
Datel
Kontaktovat uživatele:

#975 Příspěvek od Datel »

mihlit píše:Pánové. FrSky je na rozdíl od jiných firem komunikativní. Proč to koumáte takhle složitě a prostě se jich nezeptáte?

Jestli se nemýlím, tak už to někdo zkoušel a odpovědí byl tento dokument http://www.frsky-rc.com/uploadfile/201206/20120626220433921.pdf. Ale z něj se mi to vykoukat nepodařilo.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“