TBS Discovery a jeho klony

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

TBS Discovery a jeho klony

#1 Příspěvek od koulinek »

Máte někdo? Jeví se mi to jako zajímavá "light" platforma pro nějaké to video a hlavně poměrně lehce přenosné a pohotově použitelné.

http://team-blacksheep.com/products/product:98

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MCI1cIc2qRY[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BqAhJv32vlQ[/youtube]
Naposledy upravil(a) koulinek dne úte 13.08.2013 7:50, celkem upraveno 1 x.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Troll

Re: TBS Discovery

#2 Příspěvek od Troll »

Mám něco velmi podobného. Teda měl jsem, už je to u jiného majitele.Koncepce je to super, je to pěkně rozpoznatelné kde je předek a kamera má volný výhled i když se použijí velké vrtule. Kluci posbírali pár dobrých nápadů , dali to dohromady a výsledek se mi líbí. Kolega má quada kde je taky základní deska z cuprextitu a komplet rozvod je udělán vnitřkem . To strašně zjednoduší práci a vypadá to hezky. Akorát se obávám, že to bude těžké jako prase. Tomu by napovídalo i jejich doporučení na baterky.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jameson »

Čumbaji to už stihli aj okopírovať: http://www.bevrc.com/fpv-quad-mf450_p468.html
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koulinek »

Rám píšou že má 460g, co sem viděl setupy s 3S 3000 mAh psali 1360g a 3S 5000 mAh 1540g tak néni to nejméň na malého quada ale asi by to šlo vytunit.

Ten čínan je obšlehlej hodně, ale taky mu toho dost z těch vychytávek schází a GoPro má řešený jako pohyblivé, otázka jestli je to štastné řešení v tomhle stroji.
Troll

#5 Příspěvek od Troll »

Obávám se, že pokud se použije ta stavebnice, tak toho moc vytunit nejde. :( . BTW, ten můj copter měl cca 860 g připraven k letu včetně FPV a baterky 3s3000. Spotřeba ca 130mAh za jednu minutu letu. Dobu letu si může každý zpočítat sám. :wink:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od koulinek »

Blbě sem to napsal, ale měl sem spíš namysli optimalizaci hmotnosti vhodnou volbou komponent a jejich případným upravením, případně taky vyměnit něco kovu za plast ale to spíš spekuluju.

18 minut už je hodně slušnej čas, to si dosahoval aj s GoPro nebo jenom s letovou minikamerou?
Troll

#7 Příspěvek od Troll »

Kameru mám Horyzon HDII . Je trochu lehčí jako GoPro a umí i živý AV výstup, takže jsem nemusel vláčet i FPV kameru.
Robinsson

#8 Příspěvek od Robinsson »

Tak to ti to vyšlo hodně lehké. Zas u toho TBS to vypadá, že je to celkem svižné. Jinak GoPro má taky živý výstup, jen je problém jak se kdo sžije s tím krátkým ohniskem
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od koulinek »

Takhle nějak sem si představoval "vytunit" tu stavebnici: http://forums.openpilot.org/topic/10613 ... build-log/
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Walhalla »

Zdravím vás ve spolek...

pošilhávám po originálu od TBS...

už je to nějaký pátek co do tohoto vlákna nikdo nepsal... nepořídil si ji někdo od té doby?
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jameson »

Všimni si detaily. Ovce vôbec neporiešili vibration dampening. Inak povedané - na väčšine videí sa obraz trasie ako drahý pes. Tiež som zo začiatku po tomto poškuľoval, ale rýchlo som si to rozmyslel... Rám vieš kúpiť lepši a lacnejšie, motory a vrtule tie isté, regulátory so SimonK firmwarom môžeš kúpiť alebo flashnúť aké chceš (pozeraj po niečom s externým kryštálom)... Výsledok bude určite lepší a za polovičnú cenu. Toľko môj osobný názor.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od zskal »

Jj..přesně tak...je to dost drahé, ale pokud se spokojíš s klonem, který nebude mít integrované obvody do rámu, tak tě to vyjde podstatně levněji. To že se obraz z GoPro třese je taky pravda a moje videa jsou toho důkazem... :lol: Ale to je dáno spíš tím že mám staré levné motory a nedaří se mi je už vyvážit tak jak by bylo třeba. To GoPro se bude třepat asi na všem, ale je potom otázkou jak se to podaří utlumit. A věř tomu že to jde a hodně dobře! Tento rám není určený na nesení gimbalu kde se kamera ani nehne. Je to spíš na sportovnější FPV lítání a ten záznam na GoPro je už jen takové PLUS. Viděl jsem ale i Discovery (a i klony) s brushless gimbalem a jejich videa byla excelentní....
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
zskal
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od zskal »

Jameson píše:Všimni si detaily. Ovce vôbec neporiešili vibration dampening.

Ano, toto oni nechávají vyloženě na řešení různými gelovými podložkami a pod. Dobře to má řešené QAV500.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
ananas

#14 Příspěvek od ananas »

No i u němců jsem už viděl úpravu téjto ovce.. kdy zařízly plochu pro gopro a měli upevněn ve předu brushlessgimbal na antivibracnich podložkách.. video nadherné.. měli ale T-motory a vrtule graupner... tak nejspíš i proto to video vypadalo lépe jak s motorem za 15doláčů že :-) taky jsem o ovci uvažoval je to pěkně skladné. zavěsit za batoh a jde se šmatlat třeba na hory :-) a tam si točit
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jameson »

Ak chcete dačo spratné, počkajte si pár dní na novinku od ImmersionRC - quad Xu Gong. Vyzerá neskutočne spratne!

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“