HK-250

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
EvzEn

Re: HK-250

#391 Příspěvek od EvzEn »

No, pěkná cena.. Já tam mám GA250 za 200 bez pošty :D
Jej asné, že lepší gyro bude méně náchylné a bude přesnější, ale ty drifty u mě možná budou trochu i vibracema :D

Myslíš tedy, že dražší gyro je méně náchylné na vibrace ? J8 doufám, že lepší servo to vyřeší :D
Anarchy

#392 Příspěvek od Anarchy »

Ja som si tiež myslel že to je vybráciami , menil som vyvažoval som a furt.... inač vždy ti to bude trošku vybrovať .. len či ti to len tak minimum alebo to trase :D?? šak chyť do ruky a posúď sam :D .... mne sa to driftovanie cvostu stratilo keď som dal new Gyro a servo :P len ma seru tie serva na cyklike :D :D
HK "trex" 250 GT :D / Phoenix RC v3
EvzEn

#393 Příspěvek od EvzEn »

Tak já mám na cyklice taky levná serva :D Ty od Turnigy :D

Škoda, že nemám poblíž někoho, kdo má HK nebo T rexe 250, abych to mohl vzít do ruky a porovnat :\
No nejdriv asi zkusím koupit lepší servo, protože jinak nacpu ,mnohem víc do levných :D
Jinak díky za tvé rady :) Ty jo, ale to gyro je fakt mega drahý :D
Anarchy

#394 Příspěvek od Anarchy »

Aha postni kuknem, možno by som ich skusil :P A ani ja nemám nikoho nablízku :D mame to nahovno :D maš pravdu možno maš len chybu v serve a kupil by si zbytočne drahé gyro :D a drahe nieje :D ale s tým servom original pre to gyro už je trošku pálka :D http://www.rcsvet.sk/product/sk/HG-5000 ... HSG-5083MG , a servo samotné stojí do 30€ max zaujimavé jak to spočítali :D
EvzEn

#395 Příspěvek od EvzEn »

Tak to je mega pálka :D Možná zkusím vyměnit nejdriv loziska na hlavní hřídeli..
jaké si měl předtím gyro a servo na ocase ?? :)
Jakoje to masakr, pak si clovek rekne, ze si koupí levné HK a nakonec to snad bude stát víc než T rex super combo :D
Tsisters

#396 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj EvzEn udělej si příští týden výlet na Trnávku a můžeš se podívat na to moje HK-250 :mrgreen: .Jinak co si já myslím,vibrace na gyru bych zase tak moc neřešil,přece jen to je jen gyro a ne bezpádlo.Další dříve než bych kupoval drahé servo bych se podíval jak mi jde celý ocas,tj.smykátko a táhlo serva zda je vše dokonale volné a další na co bych se podíval jaká je vůle na kloubku smykátka a na celým převodu na vrtulku,jo a ještě na napnutí řemínku.Jestli tam máš ten kevlarový,tak ten je trošku delší než originál a ocasní trubka se nemá o co zapřít v tom výřezu a posune se dopředu a řemínek se uvolní,řemínek je cca na celé délce delší tak o 5mm.Vyklepané ložiska na svislé hřídeli ti budou třást celým vrťasem a ne jen ocasem
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Anarchy

#397 Příspěvek od Anarchy »

Tiež pravda čo hovorí Tsisters , mne sa tiež zadrhavalo smýkatko a robilo to dost velké problemy :D si to ešte cele skontroluj a potom uvažuj čo kupiť :D
EvzEn

#398 Příspěvek od EvzEn »

No, já právě vycházím z toho, že předtím než mi shorelo staré servo, šlo vše v pohodě :)
Dnesjsme zkontroloval, reminek, táhlo, smykátko, zadní gripy a hridelku a vše se zdá být ok..
Ještě pak sundám remínek, jestli neni zase vyrachtaný náhon zadní vrtulky :)
Dnes jsem sundal listí a jen roztočil naprázdno a tak okolo 60% ocas začne driftovat, takže bude problém někde vzadu, ale ještě mrknu na druhé stavebnici, co mám doma ataky mrknu na vuli v loziscích :)
To servo Corona jestejně šmejd, co jsem s tím laboroval, zase mi jednou samo prehodilo nastavení gyra :D
Ale co zatím to v normálu v pohodě létá, tak nebudu řešit, nové servo od Esky (stejné jako původní) už jenacestě takto pak prehodím a uvidim :)

Díky za rady chlapi :)

Na tu akci bych rád dorazil, ale sakra, je to tak daleko :\
pavel123

#399 Příspěvek od pavel123 »

Mám na hk250 ocasní servo e-flite DS76T, napsané parametry má až neuvěřitelné (rychlost 0,04) a zadek drží velmi dobře (FBL Microbeast). Servo je asi za 380,-Kč v Rckingu.
Byla u řeč i o vibracích - tenhle týden jsem je řešil, právě se zmiňovaným kevlarovým řemínkem. Vibrace byly hrozné. Nakonec se ukázalo, že jsem měl lajdácky smontovanou zadní převodovku - jedna bočnice byla malinko posunutá dozadu - nebyla doražená na osazení duralového těla převodovky, hřídelka vrtulky byla z toho důvodu vzhledem k řemínku šikmo a ne kolmo, řemínek se tlačil k jednomu čelu řemeničky a výsledkem byly zběsilý vibrace.
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
agy

#400 Příspěvek od agy »

Zdar: Tsisters co se bude dít na Trnávce,že bych přijel na čumendu?
Tsisters

#401 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj agy nic zvláštního tam nebude,jen jsme se s klukama domluvili, že když padla akce v Třinci ve Vendryni, tak že se sejdem na Trnávce a trošku poblbnem ve vzduchu.Jasně že se stav a ne jen na čumendu, přijď polítat. Jen ještě nevím v kolik se tam v sobotu sejdem, to se ještě budem domlouvat :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
agy

#402 Příspěvek od agy »

Čau když tak hoď info v kolik tam budete.
martinit

#403 Příspěvek od martinit »

Tak mam dalsi poznatek a zkusenost.Tento strojek beru jenom jako odreadovani.Nicmene jsem prisel na jednu nemilou vec pri kontrole meho gtecka.Vsiml jsem si ze houpacka stabilizatoru ma silenou vuli v ulozeni.Tak jsem to rozdelal a svete div se ikdyz jsou vsude v ulozeni mala loziska tak zrovna tady byly pouze nejake mosazne futra a byly uplne vymlaceny!!!Takze jsem dokoupil loziska a uz to drzi.
T-REX 500 DFC PRO, HK 450/T-REX DFC PRO,T-REX 250 DFC PRO
EvzEn

#404 Příspěvek od EvzEn »

Na to jsem taky koukal, že to tam nějak moc lítá..
Poznal si nějak výměnu ložisek v letovém projevu ?
martinit

#405 Příspěvek od martinit »

Zmena skoro zadna.Ono to leta s obrovskymi vulemi a je to jedno.Jenom mi slo o to aby se mi nevydrel ten kovovy ram houpacky.Nechapu kdyz uz tam vsude maji ty loziska proc nebyly i tady.........
T-REX 500 DFC PRO, HK 450/T-REX DFC PRO,T-REX 250 DFC PRO
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“