Hlasový modul pro T9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
slimr

Re: Hlasovy modul pro T9x

#421 Příspěvek od slimr »

CyCo píše:Nedali by jste sem někdo fotky zastavěného modulu?Zajímá mě hlavně jak jste řešili umístění SD.
Přístup k ní po otevření vysílače nebo otvorem v těle TX?
Dík

Koukni na můj příspěvek, ze stavby dole u něj máš odkaz ...
Turnigy 9x MOD1, frsky na displej. Qadcoptr na megapirateNG v 2.9 R7, crius AIOP v.2+3DR+GPS+sonar
slimr

#422 Příspěvek od slimr »

mhotar píše:Vždyť přece stačí jedno AND se spínačem v CS a je to hotové.
V posledních firmwarech je navíc na konci každého CS jeden AND argument navíc kam přesně pasuje nějaký ten spínač. Ideální by ovšem byla Funkce "Nastav Hlasitost", ale ta je zatím hotová jen pro Sky9X desku a Taranis.

Tak toto řešení se mi zdá nejschůdnější, diky to mě nenapadlo :grin:
Turnigy 9x MOD1, frsky na displej. Qadcoptr na megapirateNG v 2.9 R7, crius AIOP v.2+3DR+GPS+sonar
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#423 Příspěvek od CyCo »

slimr píše:Koukni na můj příspěvek, ze stavby dole u něj máš odkaz ...

Ok pekne provedeny, ja mam externi TX modul.
slimr

#424 Příspěvek od slimr »

Tak to je smolik ....
tpk

#425 Příspěvek od tpk »

Ahoj, pořád mi nějak stávkuje Voice modul od Martina. Vše funguje 100% do fw. 1947. S vyšším fw (aktuálně 2281) voice modul občas stávkuje. Předpokládám, že je to problém fw. Máte někdo podobnou zkušenost? S novým fw jsem nahrál i nový balík zvuků.
mhotar

#426 Příspěvek od mhotar »

Můžeš to trochu popsat jak "stávkuje" ??
Já jsem dnes novou verzi chvíli zkoušel v rádiu, a překvapila mě tam změna momentových spínačů na "t" -toggle, což znamená že je aktivní každý druhý. To co bývalo "m" -momentový je už každý co má něco společného se zvukem a je přidán parametr opakování.
www.opentx.cz
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od CyCo »

Ahoj, po delší pauze jsem si udělal čas a zastavěl zpět voice modul do TX.Ale nic nepovídá.Tak si chci jen upřesnit nějaký věci.

1)Mám anglickou verzi FW v TX, ale český hlášky na SD ,to by snad nevadilo tomu aby to něco povídalo.

2)poví modul něco po zapnutí TX i když nemám nastavený žádný CS ,FS?

3) BLIT funguje

4)D0-D3 mám správně ,ale ještě musím prověřit obvod Busy/CLK

Dík za odpovědi
tpk

#428 Příspěvek od tpk »

mhotar píše:Můžeš to trochu popsat jak "stávkuje" ??
Já jsem dnes novou verzi chvíli zkoušel v rádiu, a překvapila mě tam změna momentových spínačů na "t" -toggle, což znamená že je aktivní každý druhý. To co bývalo "m" -momentový je už každý co má něco společného se zvukem a je přidán parametr opakování.

Ahoj Martine, když naprogramuju na nějaký spínač, ať hw nebo sw, hlášení a pak ho opakovaně spínám tak hlášení občas jede a občas ne. Je to tak 50/50, ale bez zjevné posloupnosti. Tohle je i když spínám víc spínačů s naprogramovaným hlášením. Problém jsem měl u fw v. nad 2000. Poslední co mě fungoval na 100% je fw v. 1947 a ten taky používám. Zatím jsem netestoval poslední verze fw. Mrknu na to odpoledne a dám vědět.
mhotar

#429 Příspěvek od mhotar »

CyCo píše:Ahoj, po delší pauze jsem si udělal čas a zastavěl zpět voice modul do TX.Ale nic nepovídá.Tak si chci jen upřesnit nějaký věci.

1)Mám anglickou verzi FW v TX, ale český hlášky na SD ,to by snad nevadilo tomu aby to něco povídalo.

2)poví modul něco po zapnutí TX i když nemám nastavený žádný CS ,FS?

3) BLIT funguje

4)D0-D3 mám správně ,ale ještě musím prověřit obvod Busy/CLK

Dík za odpovědi

Pokud máš staré CZ hlášky a novou verzi FW tak to nic povídat nebude. Od r2189 je třeba aktualizovat zvuky na SD. (Stáhnout přes Companion9X)
Bez nastevení to nic po zapnutí povídat nebude.
www.opentx.cz
mhotar

#430 Příspěvek od mhotar »

tpk píše:Ahoj Martine, když naprogramuju na nějaký spínač, ať hw nebo sw, hlášení a pak ho opakovaně spínám tak hlášení občas jede a občas ne. Je to tak 50/50, ale bez zjevné posloupnosti. Tohle je i když spínám víc spínačů s naprogramovaným hlášením. Problém jsem měl u fw v. nad 2000. Poslední co mě fungoval na 100% je fw v. 1947 a ten taky používám. Zatím jsem netestoval poslední verze fw. Mrknu na to odpoledne a dám vědět.

Na r2301 žádnej problém nevidím, musel jsem teda přenastavit "t" spínače (které byli před tím "m") na obyčejné.
www.opentx.cz
tpk

#431 Příspěvek od tpk »

Mrknu na to. Takže nepoužívat m (je tam ještě?) ani t parametr ale nechat spínače bez parametru? Co přesně dělá t parametr?
A ještě dotaz k wav souborům. Pokud bych si kompiloval vlastní tak jaká čísla můžu použít?
mhotar

#432 Příspěvek od mhotar »

Vlastní zvuky jsou 0-250
"t" nejspíš znamená "toggle" tj. první sepnutí > zapne, další sepnutí > vypne
www.opentx.cz
tpk

#433 Příspěvek od tpk »

Martine jak se dostanu k fw 2301? Companion mě aktuálně nabízí jen verzi 2281.
tpk

#434 Příspěvek od tpk »

Tak problém se zvuky byl opravdu na 99% parametrem t. Takže Martine opět díky. :wink:

V companionu jsemsi všiml volby AUTOSOURCE můžete někdo nakopnou k čemu ta volba je?
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od CyCo »

Ahoj, tak jsem se včera konečně dobral ke zdárnému výsledku a modul už povídá.Zatím jsem jen na !ID0 přehrával zvukové stopy z SD.Jen jeden dotaz :-) zapojil jsem audio vstup modulu na bázi tranzistoru ,který spíná původní piezo pípák ,ted ještě ale aby místo jen spínání tranzistoru TX generoval zvuk.Toho docílím zaškrtnutím audio v předvolbách sestavy FW v Campanion9x ?
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“