SMAZAT

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bozha

SMAZAT

#1 Příspěvek od Bozha »

--- Prosím smazat, včera zrobeno v dílnách ČVUT ---

Zdravím,
najde se mezi RCmaniaky člověk, který by mi věnoval cca 2-3 hodiny na soustruhu v Praze?

Potřebuju uvést do rotačního pohybu nepravidelný hranol a na jeho čele něco vybrousit (diamantovou stopkou)...

Dokud to nebyl ručně kovaný hranol, ale ubroušený HSS vrták (tedy rotačně souměrný díl), tak jsem ho roztáčel ve vrtačce, ale tuhle bestii (navíc dva kusy) bude potřeba různě ladit a vystřeďovat, to už ve sklíčidle nedám :D
Naposledy upravil(a) Bozha dne pát 03.05.2013 8:35, celkem upraveno 2 x.
VencaP
Kontaktovat uživatele:

Re: Soustruh - Praha

#2 Příspěvek od VencaP »

Napis rozmery
Bozha

#3 Příspěvek od Bozha »

Ahoj, rozměry jsou cca 20x2 cm. Zkusím večer vyfotit.

Jinak mi jde opravdu jen o to to "roztočit" na nějaké dosti nízké otáčky. Vybroušení drážky do čela bych si udělal doneseným nářadím - to roztočení je nutné jen proto aby drážka byla kruhová.

Edit: přidané fotky. Rozměry těch "raznic" jsou 13 x 1,4 cm. To uprostřed je ubroušený HSS vrták 13 mm.
Přílohy
IMGP7578.JPG
IMGP7577.JPG
Bozha

#4 Příspěvek od Bozha »

Vážně nikdo? :oops:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“