[album]2703[/album]
Hlasový modul pro T9x
Re: Hlasovy modul pro T9x
ještě dodaz, mám v šupleti SD slot a SD kartu 16MB ,kterou už asi nikdy nikde nevyužiju.Kdybych ji přepojil namísto toho slotu pro uSD mělo by to fungovat - SD je také na 3.3V .Na desce je tedy integrován stabilizátor 3.3V a odporové děliče ,protože je slot přizpůsoben pro 5V logiku (Arduino nano V3.0 5V) ,ale to se dá odpájet.Vzhledem k velikosti samplů je těch 16MB dost a hned je pro tu kartu využití.
[album]2703[/album]
[album]2703[/album]
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Tak bylo to odporem
display jede 
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
CyCo píše:ještě dodaz, mám v šupleti SD slot a SD kartu 16MB ,kterou už asi nikdy nikde nevyužiju.Kdybych ji přepojil namísto toho slotu pro uSD mělo by to fungovat - SD je také na 3.3V .Na desce je tedy integrován stabilizátor 3.3V a odporové děliče ,protože je slot přizpůsoben pro 5V logiku (Arduino nano V3.0 5V) ,ale to se dá odpájet.Vzhledem k velikosti samplů je těch 16MB dost a hned je pro tu kartu využití.![]()
[album]2703[/album]
No, mně by se také hodilo použít normální SD kartu, protože nemám redukci uSD karty do PC a nemohu tak na ní nahrát soubory ani jí naformátovat
Nevidím důvod proč by SD karta normální velikosti neměla fungovat.
Konstrukci nechám na vás. Ve schématu máte názvy signálů popsané, stačí to patřičně propojit s kartou.
Konstrukci nechám na vás. Ve schématu máte názvy signálů popsané, stačí to patřičně propojit s kartou.
www.opentx.cz
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ancistrus01 píše:Tak bylo to odporemdisplay jede
Tak jsem se radoval předčasně protože: připojím D0-D3 a zapnu vysílač, display zhasnutej, tak ho vypnu a zapnu znova -> display se rozsvítí, ale podsvětlení nejde. Tak zase vypnu a zapnu, jenže display nesvítí... a tak to tahle zkouším a většinou to nesvítí, jednou se to dokonce rozsvítilo zrcadlově obráceně :/ podsvícení pořád nesvítí..
Čeho jsem si ale všiml že do Voice Modulu jde napětí 12V což by asi být nemělo protože (nevím jak se tomu říká) ten 1. "spotřebič se 3 vstupy a jedním výstupem byl úplně žhavej...
Ach jo
Kam máš zapojený napájecí vodič +? Podle téhle fotky se mi to nějak nezdá http://ancistrus01.rajce.idnes.cz/Voice ... 010620.jpg
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Na cestičku od kondenzátoru, protože se mi to přímo na kondenzátor nepodařilo připájet...
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ancistrus01 píše:Ancistrus01 píše:Tak bylo to odporemdisplay jede
Tak jsem se radoval předčasně protože: připojím D0-D3 a zapnu vysílač, display zhasnutej, tak ho vypnu a zapnu znova -> display se rozsvítí, ale podsvětlení nejde. Tak zase vypnu a zapnu, jenže display nesvítí... a tak to tahle zkouším a většinou to nesvítí, jednou se to dokonce rozsvítilo zrcadlově obráceně :/ podsvícení pořád nesvítí..
Čeho jsem si ale všiml že do Voice Modulu jde napětí 12V což by asi být nemělo protože (nevím jak se tomu říká) ten 1. "spotřebič se 3 vstupy a jedním výstupem byl úplně žhavej...
Ach jo
EDIT: tak mám nové objevi: celý Voice modul jsem odpojil a display funguje ALE: Nefunguje podsvícení displaye, -> nelze zapínat ani vypínat a je pořád zhaslé... (samozřejmě sem ovládání na pin připojil...)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dPL_5FhB6I8[/youtube]
www.opentx.cz
Ancistrus01 píše:Ancistrus01 píše:[quote="Ancistrus01"]Tak bylo to odporemdisplay jede
Ach jo
EDIT: tak mám nové objevi: celý Voice modul jsem odpojil a display funguje ALE: Nefunguje podsvícení displaye, -> nelze zapínat ani vypínat a je pořád zhaslé... (samozřejmě sem ovládání na pin připojil...)[/quote]
Jestli máš v rádiu firmware s voice,tak podsvětlení bez modulu fungovat nebude.
www.opentx.cz
Tak poslušně hlásím, že je na světě další funkční hlasový modul
. Byl to teda porod ....
S vidinou 3.hodin práce jsem se do toho pustil v klídku ve středu ráno. Součástky na modul mi trvaly napájet celý den, v pohodičce a v klídku není přece kam spěchat.
Pes vyvenčenej, bříško plné po večeři sem se rozhodl oživit modul mimo vysílačku. První problém - USB programátor z DX samozřejmě neuměl nastavit pomalé clk, takže po urputném snažení a laborace s fuses na čipu audiomodulu sem ho ve 12 vnoci dostal do kolen
. Při pročítání fór sem svůj USB programátor přehrál firmwarem, přez Arduino UNO v modu ISP, firmwarem který už uměl nastavit pomalé clk. A tím to mohlo začít. Ale kde sehnat ve čtvrtek procák abych ukojil kutilského ducha. Zkusil sem Martina, ale ten asi žádný neměl. Co teď. No trošku musíme taky popracovat, aby bylo na vejplatu
. V pátek ráno mi to nedalo a hup na internet do GMEa hle procák mají skladem. Telefonicky ověřeno a v půl šesté odpoledne zvesela držím procák (teda 2ks kdyby se něco nezdařilo
) reprák a samozřejmě mi to nedalo a procák na základní desku vysílačky když už se v ní budu rejpat, tak ať to stojí zato. Z vysílačky vyndána deska, odpojeny dráty programátoru, starý procák odpájen s inspirací Martinovo videem s trafopájkou. Nový naletován , zapojen audiomodul, dráty programátoru , do díry po modulu vyveden reprák a SD karta.
Nastavení nového procesoru ve vysílačce se skládalo s oživení procesoru přez fuses skrz companion, nahrání nové flash a hurá jedem. zatím používám en hlášky s ohledem na Martinovo video. Přikládám nějaké foto z operace .....
procesor ve vysílačče
audiomodul
S vidinou 3.hodin práce jsem se do toho pustil v klídku ve středu ráno. Součástky na modul mi trvaly napájet celý den, v pohodičce a v klídku není přece kam spěchat.
Pes vyvenčenej, bříško plné po večeři sem se rozhodl oživit modul mimo vysílačku. První problém - USB programátor z DX samozřejmě neuměl nastavit pomalé clk, takže po urputném snažení a laborace s fuses na čipu audiomodulu sem ho ve 12 vnoci dostal do kolen
Nastavení nového procesoru ve vysílačce se skládalo s oživení procesoru přez fuses skrz companion, nahrání nové flash a hurá jedem. zatím používám en hlášky s ohledem na Martinovo video. Přikládám nějaké foto z operace .....
procesor ve vysílačče
audiomodul
Naposledy upravil(a) slimr dne sob 06.04.2013 14:36, celkem upraveno 1 x.
Turnigy 9x MOD1, frsky na displej. Qadcoptr na megapirateNG v 2.9 R7, crius AIOP v.2+3DR+GPS+sonar
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
mhotar píše:Jestli máš v rádiu firmware s voice,tak podsvětlení bez modulu fungovat nebude.
Tak to jo, to jsem rád...
A prosímtě, jaké napětí by mělo téct do toho Voice modulu? Taky bych to rád rozchodil, ale nevím si rady... co sem přeměřoval tak všechny odpory na modulu fungujou, tak nevim
Edit: je to tak, po nahrátí správného softu podsvícení jede
Slimr: Výborně. Jen mě zaráží tvůj problém s fuses, na tom čipu co jsem posílal byli už nastavené na externí oscilátor, takže by to mělo fungovat bez pomalého sck. Můžeš popsat co jsi měl přesně za problém?
Ancistrus: já se obávám že na to nemáš vybavení abys to dal do kupy,jestli chceš,pošli mi to.
Ancistrus: já se obávám že na to nemáš vybavení abys to dal do kupy,jestli chceš,pošli mi to.
www.opentx.cz
Problém byl mojim zaviněním. V domnění že není procesor nastavenej sem tam použil při nastavování parametr F aby nic nekontroloval, pri zápisu fuses zpět sem ho já deb.... odpojil z PC.
Turnigy 9x MOD1, frsky na displej. Qadcoptr na megapirateNG v 2.9 R7, crius AIOP v.2+3DR+GPS+sonar
Ancistrus01 píše:A prosímtě, jaké napětí by mělo téct do toho Voice modulu?...
Vzhledem k tomu, že voice modul obsahuje vlastní stabilizátor pro 5V, který očekává na vstupu vyšší napětí než 5V tak je zřejmé, že se modul napájí přímo z napětí, které má aku v T9x. Pokud tedy máš v T9X aku 12V pak se voice modul napájí z 12V.