Rozborka 3čl.lipol
Rozborka 3čl.lipol
Tak tohle jsem našel v útrobách čínskeho obalu,původně 3.čl Lipo,2200mAh, určen pro vysílač,stáří 6 měsíců.
Důvod smrti:Zapomenutý zapnutý vysílač v brašně po dobu zhruba 10dní.
Při pitvě se nekonal žádný výbuch,jenom smrad jak v pálenici na rum.
http://www.youtube.com/watch?v=dFhwvAe2QoM
Re: Rozborka 3čl.lipol
Nadychal ses ale nebezpecnych vyparu, je tam 90% mortalita behem 10ti dni
Nak
Tak to zkrátím na 5 dnů
,kuchnu ješte jednu lipolku 
No doufam, ze tam 10denni mortalita plati pro tu lipolku a ne pro lidi.....
No ale je to vic originalni ne? Nez napsat ze nekdo znovu objevil ameriku
Nak
Nakadah píše:No ale je to vic originalni ne? Nez napsat ze nekdo znovu objevil amerikuNak
Ty jsi ale vtipálek. A BAPE si mezitím volal rychlou
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Mne to vonia po jahodách...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Tomu sa povie ekologicke spracovanie.
to je ta z vysilace?
viewtopic.php?f=38&t=57051
podle bydliste vas obou bych tipoval na 90% ze ju ... ;-)
podle bydliste vas obou bych tipoval na 90% ze ju ... ;-)
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:to je ta z vysilace?
podle bydliste vas obou bych tipoval na 90% ze ju ...
jyrry ,ne 90%,ale 100% trefa,lipolka je z vysílače,a bydlíme od sebe asi 5km.
BAPE píše:Tak tohle jsem našel v útrobách čínskeho obalu,původně 3.čl Lipo,2200mAh, určen pro vysílač,stáří 6 měsíců.
Zdravím,já jsem nedávno rozebral Li-ion článek z akušrobováku...také jsem čekal nějakou chemickou reakci,ta se ale nekonala.Ale překvapila mi nádherná linoucí se vůně z článku,něvěděl jsem jestli řežu Lionku nebo margotku
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, našel jsem tohle téma, nikde jinde jsem tu o pitvání nic nenašel... Už je to asi půl roku co doma skladuju 3S 2200 mAh s vybitým 1 článkem, včera jsem byl znova létat a dva články 3,95, 1 článek 0,95 takže to už je trochu moc... Můžete mi někdo poradit jak z toho bezpečně udělat 2S? Třeba nějaké video. Nadýchat výparů bych se nechtěl, a svoje ruce mám taky pořád rád. Jen z toho bezpečně vyndat ten jeden a ty dva nějak zabalit zpátky do folie
Nechci to rozdělávat dokud nebudu vědět jak se to chová a jak to tam vypadá, představuju si to tak že od každýho článku vedou dva kabely teda + a - a to se pak nějak rozdvojuje pro balancer a pro spojení do finálního napětí, co kdybych ty drátky od vadnýho prostě odstřihnul?
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Video k tomu nepotřebuješ.
Koukni na toto schéma. Pokud z toho nepoznáš, o co tam jde, tak se na to raději vyprdni, nestojí to za to.

Koukni na toto schéma. Pokud z toho nepoznáš, o co tam jde, tak se na to raději vyprdni, nestojí to za to.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Samotné odpojení článku nepomůže, musel bys alespoň jeden pól vypojit z tišťáku a klemou přepojit na dobrý článek a ještě třeba přepojit balanční konektor. Postupně se odpojený článek bude nafukovat a nafukovat tohle není správné řešení. Preparace lipol článků není příjemná práce, dělal jsem selekci dvou vadných 3S na jednu dobrou. Sice se operace zdařila, ale ty nervy za případné zkažené odpoledne zato nestojí. Potřebuješ krom pájky taky odsávačku, páč toho cínu tam jsou velké bakule. Jestli nemáš zkušenosti s pájením, tak ti radím toho článku se raději zbav na patřičná místa třeba: kde se prodává elektro, hobby markety, obchodní centra, sběrné dvory.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Pájet umím, jen odsávačku nemám ale stačí s tím švihnout a cín je dole...
Za to schéma děkuju, je to tam dobře názorně... Už není co řešit, tohle mi stačí.
Kamarádovi jsem slíbil že pokud se mi ten dvoučlánek pak nebude hodit (což asi nebude) tak mu ho dám... No i s tím jedním oddělaným článkem, je to totiž všude kolem známý pyrotechnik
Akorát teda jak se tu mluvilo o tom smradu to je jen když se ten článek poruší žejo? Když to budu dělat opatrně tak jde jen o to pájení ne? Nebo to má ještě nějaká bezpečnostní rizika? To že to musím dělat opatrně a neporušit to, nebo to pájkou hřát jen chvíli atd. je samozřejmost, ale jestli tomu třeba když je sundaný obal nebude nějak vadit okolní vzduch atd... Kdyby to bylo tak jednoduché jak to vypadá podle schématu asi by to všude neřešili.
Za to schéma děkuju, je to tam dobře názorně... Už není co řešit, tohle mi stačí.
Kamarádovi jsem slíbil že pokud se mi ten dvoučlánek pak nebude hodit (což asi nebude) tak mu ho dám... No i s tím jedním oddělaným článkem, je to totiž všude kolem známý pyrotechnik
Akorát teda jak se tu mluvilo o tom smradu to je jen když se ten článek poruší žejo? Když to budu dělat opatrně tak jde jen o to pájení ne? Nebo to má ještě nějaká bezpečnostní rizika? To že to musím dělat opatrně a neporušit to, nebo to pájkou hřát jen chvíli atd. je samozřejmost, ale jestli tomu třeba když je sundaný obal nebude nějak vadit okolní vzduch atd... Kdyby to bylo tak jednoduché jak to vypadá podle schématu asi by to všude neřešili.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.