evolution .46 nastavení a start - začátečník
- Argo22
- Kontaktovat uživatele:
Re: evolution .46 nastavení a start - začátečník
ano tydle jevy mi nejsou cizi
ta hadicka vyvedena nahoru je tam udelana podle me schvalne aby ten tlak kapaliny ten motor neprechlastaval a fungovalo to jen tehdy kdyz motor tlaci zu vejfuku do nadrze... pac sam karbec si je schopnej nasat podtlakem sam.. sam sem vyucenej mechanik ale nejsem si moc jistej co stim delat... sam bych taky rekl ze je to asi chudy jenze v tom rozsahu kde je to omezeno zarazkou to proste ani na jednu polohu nemini chytnout... skusim to zitra udelat po staru a to ze tu zarazku dam do pryc a udelam otacku a trictvrte a pokusim se to nastartovat..
nema to kridla a prece to leti 
-
von boberov
Lark píše:Mě to právě připadá, že je paliva málo.
Ano, také píšu že je málo povolená hlavní jehla když už to chytne, ale než k tomu zavrčení dojde tak to vypadá(podle toho prskání atd), že prvně motor musí zlikvidovat moc paliva v sobě.
Základní nastavení: Hlavní jehlu zatočit na doraz a pak povolit o 1a1/2-2otáčky, pak zavřít šoupě až se těsně zakryje celý sací otvor, nasadit na vstup do karbu hadičku do které budeš foukat ústy a zašroubovávat volnoběžnou jehlu do doby, než to nepůjde profouknout. Toto bude základní nastavení na které by to mělo běžet, no a pak se to doladí za provozu. Jinak se říkávalo, že škvíra šoupátka při volnoběhu je tak na špendlík.
Ono se podle fotek nedá moc říct, že to bude zrovna tímto, pokud ale nádrž bude nějak výrazně nad motorem, tak se budeš s motorem trápit a neustále něco ladit.
Zjisti si ty polohy jehel, vyšroubuj je, pak vyšroubuj ten čípek z boku, co zajišťuje šoupátko a vytáhni ho. Pak pořádně prohlédni ty jehly a trysky a vyčisti je. Tím nemůžeš nic zkazit. Hlavně zkus ty trysky propláchnout pomocí té stříkačky. Pak budeš mít jistotu, že je karbec v pořádku. Ještě dotaz. Když zacpeš difusor a protáčíš motor, je vidět pohyb paliva v hadičce?
- Argo22
- Kontaktovat uživatele:
kdyz ucpu difuzor tak samozrejme se palivo v hadicce pohne... bylo to nadherne videt kdyz sem mel hodicky prazdne
karbec uz je vycisten nechal sem ho pekne vyprat v novym palivu.
-
bundes
- Kontaktovat uživatele:
UŽ JSEM TI JEDNOU PSAL, uber na tom plynu!!! Dej ho na volnoběh, max pár zoubků od volnoběhu, rozhodně však ne 2/3!!!
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
Já tyhle motory Evolution 0,46 a 0,60 používám déle než dva roky a jsem spokojen . Zkraje jsem měl velké problémy a dlouho jsem se trápil především s volnoběhem a trochu se startovánim. Vyřešilo to palivo bez ricinu. Používám palivo s 10 až 12 % syntetického oleje a 10 % nitra (Jets - Pro8-2 10 Nitro (80-10-10) od Astra, spol. s r. o. - Modelářský velkoobchod. Předbranská 415 Uherský Brod. Na začátku sezony nebo po delší přestávce jsem měl problém s kapičkou vody u hlavní trysky , která se tam dostala pravděpodobně z nádrže. Stačilo propláchnout stříkačkou palivem při otvřeném plném plynu.
Jinak pro start doporučuji se řídit pokyny předchozího diskutujícího, t. j. nasát na 3/4 plynu a start při zavřeném plynu, mezera cca 1 mm na šoupátku karburátoru.
Jinak pro start doporučuji se řídit pokyny předchozího diskutujícího, t. j. nasát na 3/4 plynu a start při zavřeném plynu, mezera cca 1 mm na šoupátku karburátoru.
- Argo22
- Kontaktovat uživatele:
tak motor bezi ale po vychladnuti se mu potvore startovat nechce... musi se zas tocit starterem... rukou vubec. Nak se te potvere nechce ani sat nevim proc ale do karbecu nasaju ale svicku myvam suchou....
Když je motor teplej, neboj se mu víc nasát, protože se palivo rychle odpařuje. Je to slyšet při protáčení, jako čvachtavější zvuk. Nesmíš ho ale uchlastat.
Časem získáš praxi co mu vyhovuje.
Možná se zeptám zbytečně, nemáš moc měkou hadičku? Mohla by se podtlakem zmáčknout, jestli máš v nádrži rok starý filtr.
- Argo22
- Kontaktovat uživatele:
uz to mam poresene... uz sem si to i sam poladil
uvidime.. poridil sem starter a stim to jde pekne..akorad tedy diky tomu ze mam karbec zhruba na stejny urovni jako nadrz tak se me to pri naklonu dopredu uchlastava ale stim asi nic ...