Align T-rex 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Robin123

Re: Align T-rex 500

#556 Příspěvek od Robin123 »

Ahoj.Lietam na otackach cca 2400ot/min klasicky let s miernou akrobaciou (premet,vykrut,halfpiro, pokusy o piroflip...)Tam mi pridu otacky dostacujuce.Ako je to napriklad pri tic-toc? To ked skusam tak mi to pride lenive.Chcem sa spytat ci si tic-toc vyzaduje uz vyssie otacky, alebo je problem vo mne a ide aj na tych nizsich co mam?dakujem
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od Fenius »

Problém môže byť v malých uhloch na cyklike alebo v tom, že tam dávaš veľa kolektívu, ktorý tam nepatrí. Ja lietam 2000-2400-2800 a v otáčkach to určite nie je. Ešte nevieme či máš pádlo alebo bezpádlo.
Naposledy upravil(a) Fenius dne úte 19.03.2013 14:29, celkem upraveno 1 x.
Robin123

#558 Příspěvek od Robin123 »

Mam padlo.Kolektiv +-11st a cyklika +-9st.Zrejme som prisiel na to co som robil zle.Zmeny kolektivu a cykliky sa nezacinaju naraz, ale vzdy ide cyklika v predstihu.ASPon tak nejak som to pochopil s jedneho instruktazneho videa.
gasolin

#559 Příspěvek od gasolin »

Dnes parada...letim a zniceho nic se mi otoci ocas jak kdyby se preplo gyro na vterinu do normalu...a pak zas vse ok...udelalo mi to dvakrat...pote uz jsem to nechtel riskovat. Podezreni mam na...protoceni kardanu, prevodu mezi kardanem a hnacim kolem...jinak netusim, nekdo s podobnou zkusenosti?
kamils

#560 Příspěvek od kamils »

co tam máš za gyro?
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique
gasolin

#561 Příspěvek od gasolin »

Spartana...
zablabla

#562 Příspěvek od zablabla »

gasolin píše:Dnes parada...letim a zniceho nic se mi otoci ocas jak kdyby se preplo gyro na vterinu do normalu...a pak zas vse ok...udelalo mi to dvakrat...pote uz jsem to nechtel riskovat. Podezreni mam na...protoceni kardanu, prevodu mezi kardanem a hnacim kolem...jinak netusim, nekdo s podobnou zkusenosti?

tohle jsem dost dlouho hledal taky a rozebral kde co. Nakonec to bylo to, že se mi srazily k sobě desky cykliky a oko táhla horní desky mírně horní desky drhlo o páky spodní desky........
Nakonec jsem tu desku cykliky musel vyměnit, protože rozebrat mi to nešlo.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
gasolin

#563 Příspěvek od gasolin »

Dneska lítačka v pohodě, ocas drží jak má. Asi byl problém v konektoru zisku gyra. Přelil jsem konektory tavnou a je klid. :wink:
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od František Koudelka »

Zdravim, tak mam problem se servem, mam tam tri turnigy 930, vim ze to neni nic extra, ale pred rokem sem to skladal, kupoval sem z druhe ruky a jedno sem mel, tak sem jen dokoupil dve a lital...az do ted, bez problemu, takze asi rok no, asi pred mesicem sem doma na stole neco zkousel na heli a po zapojeni baterky proste jedno servo neslo, tak sem znova odpojil, zapojil baterku, porad neslo a kdyz sem do nej tuknul rukou tak se rozeslo, venoval sem teda zvysenou pozornost tomu servu, ale uz to slo, tak sem tak nalital asi deset letu, poslednich 14dnu nebylo pocasi, tak tech deset letu mohlo byt behem 14ti dni, no ale dneska jdu ven, dam prvni batreku, vse ok, litam, v pohode, ale jak dam druhou, tak servo opet hluche, tak sem do nej zase tuknul a zas jde, no...mel sem strach ale teda sel sem do vzduchu, vse v poradku, akorat jednou sebou helidivne skubla mohl to byt i vitr, ale..kdo vi, bezpecne sem pristal a ted uz se neodvazuju, baterie nabijim na rezim storage, setkal se nekdo s podobnym problemem? tipuju KO uhliky v motorku nebo neco...takze asi vymena....nejsem zrovna pri penezich tak zvazuji zda mam koupit jen jedno to same a letat a nebo si pockat a koupit treba tri align
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
raging

#565 Příspěvek od raging »

Dávat do vrtulníku jetá serva Turnigy je hazard;pak-li že fungují jen občas,pak je to blbost :!:
Našetři a kup všechna tři serva nová :!:
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od František Koudelka »

Ja mel dve nova a jedno jete, litalo to rok, bez problemu, ale je to jedno kaslu na to, dal bych tam tohle

http://www.align-trex.co.uk/electronics ... 51501.html

mohlo by to byt? pri nakupu tri budu mit za 25.66liber jedno, plus asi nejaka posta, to bych dal, rozhodne to nehodlam rozflakat kvuli servu a jeste vite nekdo jaky je rozdil mezi tim co sem dal a timhle...

http://www.align-trex.co.uk/electronics ... 51001.html

je drazzi a pritom malicko slabsi, kovove prevody by mely mit oboje

pro raging, zdravim vas, v tom druhem rexovi co mam v CR tam ty turnigy sou taky :? , ale prece jen ja s nim moc neletam, vice casu su v Anglii nez v CR, ale prijedu v zari tak bychom se mohli domluvit a poletat nekde Jirka
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#567 Příspěvek od František Koudelka »

Ma nekdo zkusennost s tema servama DS515M? prvni odkaz v predhcozim prispevku, ti puju ze to je nastupce tech DS510, ale ne vzdy novejsi znamena lepsi....dival sem se i na sety a nekde davaji 510 a nekde 515, chci to pro rexe 500 padlo ty 515 jsou za dorbou cenu kdyz vezmu sadi tri, nikdo s nima nelita?
kamils

#568 Příspěvek od kamils »

510 jsou v pohodě i na bezpádle, 515 by měly být dělané přímo na bezpádlo, taky záleží jakým lítáš stylem, případně jestli nenarazíš na horší kvalitu
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od František Koudelka »

To je mozny, ty 515 sem videl v setech s bezpadlem, ja mam ale padlo, muzu ty 515 pouzit na padlovou heli, letam jak dedecek, zadna 3D, ale rekl bych naopak ze bezpadlo potrebuje rychlejsi a lepsi serva, tak pak na padlo by mely byt 515 OK...chapu to spravne

Jde o to ze DS515M me vyjdou na asi 76liber a DS510M na 112liber, tak je jasne ze bych radeji vzal ty levnejsi, ale nevim co je mezi nimi za rozdil, ty DS515 maji dokonce vetsi silu, prosim poradte, jestli je lepsi vzit osvedcene DS510M priplatim si
OPR
Kontaktovat uživatele:

#570 Příspěvek od OPR »

Chápeš to velmi správně. Ovšem zda je mezi těma servama opravdu nějaký rozdíl .... no třeba bude, než je jen barva krabičky.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“