Baterie NiMh z Lídlu

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Symplex
Kontaktovat uživatele:

Baterie NiMh z Lídlu

#1 Příspěvek od Symplex »

Včera jsem si všiml v Lídlu nabíjecích baterií NiMh AAA, AA typ. Nemáte někdo praktické zkušenosti. Jedná se mi o skladovatelnost baterií v nabitém stavu. Jsou za slušnou cenu, ale nevím o nich nic. Potřebuji nabíjecí baterie do světla u kola, rádio a.p. Nejde tedy o velké odběry, ale zajímá mě použitelnost po několika týdnech. Děkuji za odpověď.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Re: Baterie NiMh z Lídlu

#2 Příspěvek od Nakadah »

Celkem to jde. Mam doma typ AAA, AA, 9V a D. Velke monoclanky mam uz vic nez rok nenabijene ve svitilne a porad kdyz je treba to sviti. 9V slapou ve trech multimetrech v pohode a ty AA pouzivam jako zalozni do fotaku. AAA mam v pidi PMR vysilacce a v celovce. Ujde to :) Nak
tester1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tester1 »

Nemám problém :D
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
mnov

#4 Příspěvek od mnov »

Taky nemám žádný problém :) , ale v Liedlu už si žádný aku nekoupím. Zkusil jsem to jednou a jsou to ty zázračné vysokokapacitní NiMh co se za měsíc bez používání sami vybijí. Pokud jsem je cykloval častěji, tak to ze začátku šlo, ale stejně nic moc. Osobně už tyto zázračné NiMh aku nekupuji. Dobrou zkušenost mám s NiCd a nebo pak s tou technologií NiMh, kterou používají Eneloop.
jag42

#5 Příspěvek od jag42 »

Mám je v čelovce a led svítilnách pro velmi občasné použití.
I po dvou měsících nečinnosti stale svítí a to je důležité. Nezkoumám, kolik v nich zbývá energie, ale když potřebuji posvítit tak fungují. Zhruba po těch dvou měsících je dobíjím nejobyčejnější nabíječkou asi 24hod. Takhle fungují už druhý rok.
cilek

#6 Příspěvek od cilek »

Koupil jsem v Lidlu ty AA s malým samovybíjením (něco podobného jako eneloop) a fungují dobře. Ty, co mají teď, jsou ale běžné NiMh a musí se s tím počítat. Žena je má ve svítilně na kole, já jsem je používal v blesku a neměl jsem s nimi taky problém.
MarthiR

#7 Příspěvek od MarthiR »

Používam je ve vysílačce, už rok a 4 mesíce, bez žádných problému, funguji, Onehdy sem koupil takové samé ale v černém obalu a ty stojí za prd :-(
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
kanal
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kanal »

Já je koupil vloni a nestojí ani za ten prd.
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RimmerCZ »

Za sebe muzu rict, ze mam dobrou zkusenost s LSD baterkama z hobbycity. Mam jich doma tak z 30 dohromady (hlavne do hracek a pak vysilacky) AA i AAA a kolikrat mi prijdou lepsi jak eneloopy.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“