Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Ta serva z HK mají kablík jen 25 cm, co jsem četl. Pro dvojici u trupu to asi není problém, ale asi bude potřeba nějaký prodlužovací kablík pro dvojici křidélkových serv. Může mi někdo z vlastníků (stavitelů) Bety poradit jaká je délka kabelu od serva křídelék k příjmači + nějaká rezerva popř. přímo napsat odkaz na příslušný prodlužovací kablík pro serva HXT900. Děkuji.
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
Ahoj, tak Bětka už krásně roste, už má všude udělané pantíky zalepené UHUporem (vypadá to že budou i držet) ale narazil jsem na drobný problém - přední šroub na uchycení křídel nedosáhne na závit v "buldočku" ve spodní překližkové desce v trupu, zřejmě bude buldoček nedostatečně natlačen do překližkové desky. Napadá Vás jiné řešení než delší šroubek? (netuším zda je to standard ke koupi v železářství nebo nějaký modelářský atyp).
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
Yiira píše:Ahoj, tak Bětka už krásně roste, už má všude udělané pantíky zalepené UHUporem (vypadá to že budou i držet) ale narazil jsem na drobný problém - přední šroub na uchycení křídel nedosáhne na závit v "buldočku" ve spodní překližkové desce v trupu, zřejmě bude buldoček nedostatečně natlačen do překližkové desky. Napadá Vás jiné řešení než delší šroubek? (netuším zda je to standard ke koupi v železářství nebo nějaký modelářský atyp).
ty šrouby zahoď a křídla proti rozpojení zajisti suchým zipem nebo magnetkama. Ty šrouby při tvrdším přistání nadělají víc škody jak užitku.
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
ascentis píše:Ta serva z HK mají kablík jen 25 cm, co jsem četl. Pro dvojici u trupu to asi není problém, ale asi bude potřeba nějaký prodlužovací kablík pro dvojici křidélkových serv. Může mi někdo z vlastníků (stavitelů) Bety poradit jaká je délka kabelu od serva křídelék k příjmači + nějaká rezerva popř. přímo napsat odkaz na příslušný prodlužovací kablík pro serva HXT900. Děkuji.
celková délka káblíků od serva je 49cm v provedení RTF.
prodlužovací káblík třeba tento
http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=37674
Zdravím Betaře
začal jsem s přestavbou a zvelebením Bety, tak dávám nějakou inspiraci...
Dodělal jsem schránku na parašutisty a dobrušuju novou kabinu
Zkouška nové kabinky
[album]2631[/album]
Kabinka pro parašutisty
[album]2632[/album]
[album]2633[/album]
Dodělal jsem schránku na parašutisty a dobrušuju novou kabinu
Zkouška nové kabinky
[album]2631[/album]
Kabinka pro parašutisty
[album]2632[/album]
[album]2633[/album]
Turnigy T9x-Frsky Open9x, Beta 1400 v3.0, Mustang P-51 EPP
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
pořizoval jsem betku jako RTF a nepočítal jsem s nějakým tím vylepšováním, ale nakonec mi to stejně nedalo a protože jí mám tak nějak rád dostala novej regl FOXI 25A, serva HS-55 a v setovým motoru jsem vyměnil původní ložiska za ložiska EZO. Tak uvidíme.....
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Pepe: tomu říkám čistá práce, radost pohledět. To já v Bětce takový pořádek nemám 
Tak mi konečně přišlo vše potřebné ke stavbě Bety:
1. Beta kit v3
2. regulátor Turnigy plush 25A
3. serva Hobbyking HXT900 + 30cm prodlužky ke křidélkům
4. vrtule APC 6x4
5. prodloužené motorové lože od czpredsedy(luxusní práce a užasně krátká dodací doba+ něco navíc)
6. malé pantíky 28x11 mm
7. příjmač Orange Spektrum
8. baterka 3S 2200 mAh Zippy
Můžu se tedy pustit do stavby. Uvidíme, jak mi to půjde přeci jen jsem stavěl už dávno a z úplně jiných materiálů než z EPP a o rc jsem si mohl nechat zdát. Tak mi držte palce a předem se omlouvám za případné nejapné dotazy, které mohou z "veledíla" vyplynout.
1. Beta kit v3
2. regulátor Turnigy plush 25A
3. serva Hobbyking HXT900 + 30cm prodlužky ke křidélkům
4. vrtule APC 6x4
5. prodloužené motorové lože od czpredsedy(luxusní práce a užasně krátká dodací doba+ něco navíc)
6. malé pantíky 28x11 mm
7. příjmač Orange Spektrum
8. baterka 3S 2200 mAh Zippy
Můžu se tedy pustit do stavby. Uvidíme, jak mi to půjde přeci jen jsem stavěl už dávno a z úplně jiných materiálů než z EPP a o rc jsem si mohl nechat zdát. Tak mi držte palce a předem se omlouvám za případné nejapné dotazy, které mohou z "veledíla" vyplynout.
-
czpredseda
Dík za pochvalu, uvidíš, že je snadný dát to dokupy.
Nezapomeňte na soutěž, zatím není účast valná, tak termín asi prodloužíme, sám jsem byl letos lítat jen jednou...
Nezapomeňte na soutěž, zatím není účast valná, tak termín asi prodloužíme, sám jsem byl letos lítat jen jednou...
Pepeho pořádek mne inspiroval. Bětka už je skoro hotová, ale s tímhle si ještě pohraju. A doufám že do soutěže nebudu posílat fotky z prvních pádů 
Mezitím jsem Bětku dokončil, trůní v ložnici na skříni, připravená k dovyvážení dle baterky a zalétnutí. Narazil jsem ale na malý problém. I přes veškerou pečlivost kterou jsem lepení věnoval, jsem při finálním sesazení modelu zjistil, že výškovka mi při pohledu zezadu trochu uhybá, levá strana je výš a pravá níž celkem asi o 8mm-1cm v porovnání s rovinou křídla. Poradíte co s tím?
Včera jsem to ještě zkoumal, mám pocit, že přilepením se trochu zkroutila celá výškovka, levá strana při pohledu zezadu je v rovině s křídlem, pravá je křivá ale lehkým tlakem na výškovku se nechá srovnat do roviny. Myslíte, že by pomohl fén? Nebo se na to mám vybodnout a nechat to být?
Mezitím jsem Bětku dokončil, trůní v ložnici na skříni, připravená k dovyvážení dle baterky a zalétnutí. Narazil jsem ale na malý problém. I přes veškerou pečlivost kterou jsem lepení věnoval, jsem při finálním sesazení modelu zjistil, že výškovka mi při pohledu zezadu trochu uhybá, levá strana je výš a pravá níž celkem asi o 8mm-1cm v porovnání s rovinou křídla. Poradíte co s tím?
Včera jsem to ještě zkoumal, mám pocit, že přilepením se trochu zkroutila celá výškovka, levá strana při pohledu zezadu je v rovině s křídlem, pravá je křivá ale lehkým tlakem na výškovku se nechá srovnat do roviny. Myslíte, že by pomohl fén? Nebo se na to mám vybodnout a nechat to být?
Jistě to tu už zaznělo mnohokrát i na jiných fórech, ale přesto se zeptám.
1. Čím přilepit serva - oboustranou páskou/vteřiňákem-jakým/jinak ?
2. Pro upevnění baterie i reglu chci použít 3M sucháč - lepíte ho přímo/nebo zafixovat třeba vteřiňákem - mám strach, aby se nevyrval i z kusem EPP
3. Uvažuji o krytkách na páky serv křidélek - píše se tu o krytkách s Kinder vajíček - nezkoušel někdo z vás třeba i něco jiného?
4. Má smysl uvažovat o nějakém zpevnění - křídla,VOP,trup-uhlíkem ?
Díky.
2. Pro upevnění baterie i reglu chci použít 3M sucháč - lepíte ho přímo/nebo zafixovat třeba vteřiňákem - mám strach, aby se nevyrval i z kusem EPP
3. Uvažuji o krytkách na páky serv křidélek - píše se tu o krytkách s Kinder vajíček - nezkoušel někdo z vás třeba i něco jiného?
Díky.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
ascentis píše:Jistě to tu už zaznělo mnohokrát i na jiných fórech, ale přesto se zeptám.
Díky.
1) nalep na servo izolepu a na izolepu kapku vteřiňáku nebo uhuPOR
2) Neboj s kusem EPP se to neutrhne... zafixuj vteřiňákem
3) Krytky na serva se prodávají v modelářských prodejnách
4) Jo zpevni trup a VOP
Ahoj,
Chtel jsem se vas Betaku zeptat na vase zkusenosti. Kamarad si koupil Betu 3 z druhy ruky a uz je dost dokopana, ale leti. Zalitaval jsem mu ji a bez problemu, jen se mi nezdala ta stoupavost. Skrabe se nahoru vcelku dlouho a pak se na 30-40% plynu krasne udrzi, let bez vrtule byl vcelku nesmysl.
Baterka byla Turnigy 3-clanek 2200 20C.
Motor i vrtule bude asi v zakladu.
Ja mam sky climbera (A200) a stoupam klidne pod uhlem 45% az do nevidim a Betu jsem predtim nikdy neridil. Jak to tedy je s tou Bětkou. Chtel bych ji poridit i tatovi tak abych vedel. Diky
Chtel jsem se vas Betaku zeptat na vase zkusenosti. Kamarad si koupil Betu 3 z druhy ruky a uz je dost dokopana, ale leti. Zalitaval jsem mu ji a bez problemu, jen se mi nezdala ta stoupavost. Skrabe se nahoru vcelku dlouho a pak se na 30-40% plynu krasne udrzi, let bez vrtule byl vcelku nesmysl.
Baterka byla Turnigy 3-clanek 2200 20C.
Motor i vrtule bude asi v zakladu.
Ja mam sky climbera (A200) a stoupam klidne pod uhlem 45% az do nevidim a Betu jsem predtim nikdy neridil. Jak to tedy je s tou Bětkou. Chtel bych ji poridit i tatovi tak abych vedel. Diky
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
Pekacek77 píše:Pepe: tomu říkám čistá práce, radost pohledět. To já v Bětce takový pořádek nemám
díky moc
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
ascentis píše:Jistě to tu už zaznělo mnohokrát i na jiných fórech, ale přesto se zeptám.
Díky.
další varianta přilepení serv je třeba za použití tavné pistole, v případě demontáže pak stačí pár kapek lihu a serva jdou ven jako po másle.